| gabi1996 a întrebat:

Trec printr-o perioada mai ciudata si anume: am 21 de ani si am o relatie stabila de 2 ani si jumatate. Am avut un contact sexual neprotejat cu iubitul meu pe data de 5 a lunii trecute, adica aproximativ la jumatatea ciclului menstrual. Menstruatia trebuia sa imi apara pe data de 20 dar nu a venit. In cele din urma m-am hotarat sa fac un test de sarcina dupa 2 saptamani de asteptare, pe care au aparut 2 liniute, a doua nefiind la fel de vizibila ca prima, dar totusi a aparut. La cateva ore dupa ce am facut testul mi-a venit menstruatia dar e mai abundenta ca Dr obicei si am observat niste cheaguri destul de mari... Acum astept sa imi treaca si apoi merg la medic. A mai patit cineva asa sau a mai auzit asa un caz? Sunt speriata si nu stiu la ce sa ma astept...

2 răspunsuri:
| corbulalbrosu a răspuns:

Testul de sarcina se repeta dupa trecerea a 4-5 zile pentru a obtine un rezultat de confirmare sau infirmare a primului rezultat. In astfel de situatii este indicat sa fie efectuat testul de sarcina in laboratorul de analize medicale pe baza unei analize de sange (beta-hCG) care ofera un rezultat a carei acuratete, precize garantata este de peste 98%. In situatia descrisa este foarte probabila/posibila situatia de a fi suferit/sa ti se fi produs un avort spontan. In asemenea situatii se impune de a efectuata o vizita de urgenta la un cabinet ginecologic pentru a fi consultata temeinic si in mod profesional. Multa sanatate!

| andreeacc22 a răspuns:

Daca ai facut testul de sarcina Barza poate fi pozitiv fals. Du-te la ginecolog si o sa afli exact ce si cum. Daca ti a intarziat atat de mult e si normal sa fie abundent si putin anormal, iar hormonii pot erona testele mai ales cand mai sunt cateva ore pana sa ti vina menstruatia.