| HELLBOY32 a întrebat:

Vi s-a intamplat vreodata, sa va simtiti singuri, neintelesi, dati la o parte?,+ si multe alte chestii ce ma apasa, de la un timp.Nu stiu, simt ca pe zi ce trece cedez psihic, am inceput sa beau, sa chiulesc mult de la scoala, cu parinti nu ma mai inteleg, in clasa am un singur prieten, cu restul colegilor nu ma inteleg, m-am izolat, am inceput sa fiu inchis in mine, prieteni nu prea mai am, am ajuns sa zic ca viata me e de ****, si nu-mi mai plac oamenii.
PS: Stiu ca nu e categoria potrivita, sau nu va intereseaza, dar chiar nu am la nimeni sa spun, ce am pe suflet.Si imi cer scuze ca v-ati pierdut, cateva minute din viata sa cititi asta.

12 răspunsuri:
| milan9 a răspuns:

Alege-ti principiile, si prietenii in functie de acele principii morale.
Este posibli ca starea aceasta a ta sa fie cauzata poate de o reasezare a valorilor tale, a prioritatilor vietii tale...
Poate fi un ragaz pe care il ai pentru a face o ordine in viata ta... happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ma nu te ingrijora, nu trebuie sa ii accepti pe toti. Si acel prieten e bine ca il ai. Adica in viata sa ai doar vreo 3 prieteni adevarati cu care sa te simti bine si sa mai faci bairam(nu 100 care sa te vorbeasca pe la spate si sa iti faca nu stiu ce fel de faze), o iubita care sa te iubeasca cu adevarat(nu te grabi sa alegi orice cu.rva ca ai timp destul ca sa iti gasesti o fata de fata) si in rest iti trebuie succes pe plan profesional, in cazul tau pe plan scolar. Cel mai important e sa accepti doar sfaturile familiei si prietenilor adevarati. Daca sunt altii cu care intri in contact si te vorbesc de rau ar trebui sa nu iti pese deloc de ei ca daca indeplinesti conditiile de mai sus te declar un om implinit. Si nu e asa greu sa le implinesti. Doar cu calea profesionala mai e nevoie si de munca.

| HELLBOY32 explică (pentru anonim_4396):

Pai cred ca am fix 3 prieteni, din care pe niciunu' nu-l consider adevarat!, imi pierd timpu' cu ei, sa nu stau chiar singur.
Si totusi la 16ani, nu pot sa gasesc o fata care sa ma iubeasca poate in viitor, dar si la capitolu' asta stau prost. Mersi pentru sfaturi!

| anonim_4396 a răspuns (pentru HELLBOY32):

Ma frate sa stii ca din partea mea, iti doresc tot binele din lume. Ai rabdare. Sa ajungi la facultate ca acolo incepe viata adevarata. Daca pleci din Localitate si stai la un internat pentru facultate inveti atat de bine sa te descurci singur in viata si sa fi pe picioarele tale..Acolo o sa legi prietenii adevarate. Sunt sigur. Multa BAFTA.

| HELLBOY32 explică (pentru anonim_4396):

Mersi!
PS: La ce facultate esti?

| blueheart a răspuns:

Hey! Mi s-a intamplat de multe ori ca cei de langa mine sa nu ma inteleaga, sa nu inteleaga ceea ce vreau sa spun, ca resping orice apropiere.Am invatat sa traiesc cu gandul ca imi este indeajuns un singur prieten care sa ma inteleaga.Nu mai am nevoie de 1000 de oameni langa mine.Am inteles ca sunt altfel decat majoritatea oamenilor si ca multe din gandurile mele lor li se par ciudate.
Am invatat ca multor oameni nu le pasa de ceea ce gandesti, de ceea ce esti tu cu adevarat asa ca mi-am ales cu grija prietenii.Asa nu mai risc sa fiu dezamagita sau ranita de ceilalti.
Nu stiu exact cum sa te ajut.Cred ca doar tu singur poti gasi puterea de a te ajuta acum.Dar bautura nu te va ajuta. Vrei sa uiti dar ea nu te ajuta decat pentru putin timp.Nu este o rezolvare la problemele tale.Nici faptul ca lipsesti de la ore. Izolarea face bine doar in a te regasi pe tine.Dar si in acele momente ai nevoie de un prieten adevarat.Adevarul este ca acest prieten nu va aparea peste noapte dar eu cred ca este cineva in care tu sa ai incredere si cu care poti vorbi.
Nici mie nu-mi plac toti oamenii.Pe unii ii tolerez, pe altii ii evit.Ii pastrez alaturi de mine doar pe cei in care simt ca am incredere, care simt ca ma apreciaza si incearca sa imi fie alaturi.
Nu pot decat sa iti urez succes in alegerea caii potrivite in a te regasi si a regasi bucuria de a trai. happy

| HELLBOY32 explică (pentru blueheart):

E greu cand, nu gasesti pentru ce sa mai traiesti, dar iti multumesc ca ai scris un roman, si ti-ai pierdut cateva minute din timpul tau! Apreciez

| blueheart a răspuns (pentru HELLBOY32):

Imi cer scuze ca am scris atat de mult.Nu am mai intrat de mult timp aici si simteam nevoia sa ajut pe cineva.Nu am reusit.Dar se pare ca nu m-am putut abtine in a scrie prea mult...

| limonadasoc a răspuns:

Da poate stiu ce simti nu e bine sa chiulesti de la scoala si sa nu te intelegi cu parintii. poate vei incerca sa vorbesti cu parintii tai sau cu prietenul (coleg)pe care ai zis cal ai spune-i ce simti tu (daca e un prieten bun) bautul nu o ajute la nimic incearca sa te mai legi din colegii de clasa macar putin (o ruda apropiata var ) sincer nu stiu ce am avut sa-ti spun am spus (Incearca sa vb macar cu cineva ) sau acum sa nu par nebun/a spuneti tu singur in sine ceva de bine.

| Tux a răspuns:

Nu stiu de ce am impresia ca ma descrii chiar pe mine, in urma cu un an. Din experienta personala iti pot da urmatoarele sfaturi(varianta sumarizata la sfarsit):
Apuca-te de un sport. Nu conteaza ce, orice, chiar si alergat, important e sa te tii de el. Organizeaza-ti viata si inconjoara-te cu oameni care gandesc pozitiv. Stiu ca e greu sa-ti gasesti prieteni si de asta nu-ti cer sa te imprietenesti cu ei, doar petrece-ti timpul in compania pentru ca in timp vei capata si tu o atitudine pozitiva. Nu asculta melodii legate de singuratate, tristete sau melancolie. Ele nu te ajuta cu nimic, doar te consoleaza pe moment si te fac sa te complaci in situatia asta. Umple-ti timpul liber cu diverse activitati, fa-ti un hobby, daca ai un anumit talent, cultiva-l! Fa orice, numai nu mai gandi negativ si nu te mai gandi la faptul ca nu ai prieteni pentru ca daca vei continua sa o faci situatia ta se va agrava.renunta la acool pentru ca nu face altceva decat sa agraveza situatia, intrucat tu gasesti in el un refugiu. Gandeste-te la alcool, tigari, droguri samd ca la niste medicamente care elimina doar efectul, nu si cauza. Nu mai chiuli de la scoala, nu pentru ca tebuie sa inveti(vezi http://1cartepesaptamana.ro/......levanta/), ci pentru ca iti vei face probleme si cu parintii si fix asta nu iti mai trebuie acum.

REZUMAT

-Fa sport
-Fara melodii triste
-Inconjoara-te cu oameni care gandesc pozitiv
-Organizeaza-ti viata
-Ocupa-ti timpul liber cu diverse activitati
-Renunta la alcool
-Nu mai chiuli

Sper ca te-am putut ajuta si ca iti vei reveni din starea asta.

P.S. Daca nu te deranjeaza, pot sa-mi spui cati ani ai?

| HELLBOY32 explică (pentru Tux):

16, si da e adevarat bautura ar trebui sa o las, dar la starea ce o am doar ea si piesele lui Nimeni Altu', imi alina durerea, nu am niciun prieten sa ma inteleaga sau o prietena, si pe capitolu' asta stau prost...dar asta e, nu am ce face...dar iti multumesc ca ti-ai pierdut cateva minute din viata sa-mi scrii romanu' asta, m si voi incerca sa ma tin de sfaturile tale. Mersi man!

| Tux a răspuns (pentru HELLBOY32):

Stiu prea bine starea prin care treci si nu pot decat sa te rog sa lasi macar pentu o perioada alcoolul si piesele legate de tristete gen NA' pentru ca ele iti adancesc starea in care esti. Nu vorbesc ca sa ma aflu in treaba, ci o fac din experienta pentru ca si acum unele piese de la Nimeni Altu' cad intr-o stare de melancolie. Legat de faptul ca nu gasesti pentru ce sa mai traiesti stii vorba aia:"Poate ca viata n-are rost, dar ce frumos sa-i dai un sens". Prieteni e greu sa-ti faci in acest secol cand toti umbla cu masti pe fata, dar daca iti gasesti unul ai mare grija sa nu-l pierzi pentru ca o prietenii adevarata valoreaza mai mult decat orice. Si in legatura cu fete poate te pot ajuta sfaturile de pe http://www.fiibarbat.ro/. Daca te-am putut ajuta cu ceva sa stii ca nici o secunda nu a fost irosita. Ai incercat totusi savorbeti cu un psiholog, pentru ca sunt destul de sigur ca ceea prin ce treci tu si prin ce am trecut eu se numeste depresie. E doar o sugestie si nu stiu cat va fi de folositoare, dar merita sa incerci, fie si cu psihologul de la tine din liceu. Iti urez multa bafta si sper sa ajungi cat mai curand la momentul asta: http://youtu.be/LKsTdP7Bb9A?t=1m23s!