| costescuafl a întrebat:

vreau si eu sa primesc niste sfaturi(si pro si contra) legate de o chestiune mai delicata.
sunt in clasa a 9-a si sunt intr-o relatie de 11 luni(care se implinesc maine) cu o fata care e tot a 9-a. sunt extrem de multumit de relatia mea cu ea si simt ca nu mi-as putea dori nimic altceva de la o fata. totusi, de catva timp am inceput sa ma gandesc la o relatie sexuala cu ea, adica, la modul cel mai serios. si chiar nu stiu ce as putea face sau DACA ar trebui sa imi bat capul cu asa ceva acum. pana acum nu am mers vreodata unul la altul acasa sau altceva de genul si chiar n-am batut nici cel mai mic apropo despre sex. chiar nu stiu cum sa o abordez in legatura cu asta, tot ce stiu e ca fata asta ma iubeste si tine la mine la fel de mult cum tin si eu la ea.

12 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Deocamdata fata este prea mica pentru astfel de discutii. Nu iti bate capul de acum, o sa mai treaca cam doi ani pana va avea varsta suficienta sa incepeti discutiile legate de sex. Nu te mai gandi la ceva imposibil, bucura-te de relatie asa cum este ea normala la varsta voastra, fara implicatii sexuale.

| Violleta2022 a răspuns:

La 14 ani te gandesti la o relatie sexuala?
Dar la o posibila sarcina cu un copilas te gandesti? Daca apare accidnetal, ce faci? Il duci parintilor tai sa-l creasca, ori te consideri tu destul de matur sa te duci la sapat santuri?
Ca la munca legala se primeste de la 16 ani in sus!
Mai gandeste-te si mai astepata, ai destula vreme de sex, la varsta ta trebuei sa intelegi ca nu-i recomandat sa ai sex, esti prea mic sa te joci cu focul fara sa te arzi.

| Emilian65 a răspuns:

Daca pana acum nu ati facut nimic legat de sex, mai ai rabdare si cand veti fi amandoi pregatiti pentru sex il veti face cu cea mai mare placere.

| Nemessys a răspuns:

Prima si prima data incearca sa-i pui gen. o intrebare o data sau la 2 zile legata de sex ( ca sa nu-si dea seama ce vrei de fapt). Si uite. poti incepe cu : Hey... ce crezi despre cei care fac sex pe la varsta de... ( varsta voastra). Dupa urmatoarea zi, continui tu cu altceva. Eu ti-am oferit un mic,, start". Dar incearca totusi sa bagi un mic subiect despre sex inainte de a-i pune intrebarea asta. Adica nu cumva sa. vorbiti despre altceva si sa bagi intrebarea asta asa direct, stii? laughing Lucrurile mentionate mai sus, sunt doar ca sa-ti dai seama daca vrea sau nu sex tongue Pentru ca totusi nu o poti obliga.

| costescuafl explică (pentru Nemessys):

Stiu, as vrea sa vina de la sine si sa vrem amandoi, nu sa se simta obligata, iar daca nu vrea, pot sa traiesc si cu asta. big grin vad eu cum fac tongue totusi ea e asa o fata micuta si dragalasa si inocenta de nici nu zici ca are 15 ani laughing

| alexandru0sorin a răspuns (pentru costescuafl):

Man chestiile astea nu prea vin de la sine gen daca unul din voi no sa vina cu ideea nu prea se intampla oricum eu zic s-o intrebi ca si fetele vor sex nu doar barbatii poate are si ea chef si ie la fel de rusine ca si tie sa zica ceva.

personnal nu sunt de acord deloc cu cea zis botic. nu vad cum ar putea intrebarea asta sa strice o relatie. o relatie trebuie sa fie bazata pe o fundatie stabila care nu se zguduie daca un partener isi face nevoile sau poftele cunoscute. e suficient sa vorbiti despre asta si sa ajungeti la o decizie. tot va trebui facut canva si in opinia mea cu cat mai devreme cu atat mai bine. varsta de 15 16 18 21 e arbitrara si nu conteaza. nu veti avea mai multa experienta sexuala cand ajungeti la o versta doar pentru ca nu sunteti asa tineri. se obtine facand. daca vhiar vreti sa fie facut totul in sugranta si cu experienta, va documentati cititi sa stiti ce faceti nu asteptand.

"ai rabdare si restul le va face timpul" pur si simplu nu este corect. daca asa si-ar spune toti fermierii cand vine vremea sa pluguiasca pamantul am muri de foame cu totii.

atat timp cat este acord si stiti ce faceti e ok atat timp cat nu profita unul de celalat. si cat despre "legat de varsta, nu e neaparat sa o faci la 18, poti si la 15-16 daca ai sentimente pentru persoana respectiva" nici cu aia nu sunt de acord. de ce contaeza sa ai sentimente?

| costescuafl explică (pentru alexandru0sorin):

Pentru ca daca nu o iubesti si stai cu ea doar ca sa o *** si eventual o mai si parasesti dupa aia esti nesimtit.

Man de ce presupui ca e o relatie in care doar eu stau numai pentru sex? exista suficiente relatii in care partenerii cad de comun acord sa participe exclusiv pentru sex fara dragoste. pentru ca e placut pentru ambii oameni care participa. dragostea e optionala.

suntem amandoi nesimtiti daca nu ne iubim si stam unul cu celalalt doar ca sa facem sex si eventual ne mai si parasim dupa cand gasim pe cineva de care sa fim chiar indragostiti?

Dar faptul ca sari asa la concluzii pe baza a unor lucruri pe care le presupui ma face sa cred ca probabil nu ai fi pregatit sa incepi o relatie sexuala pentru cami se pare ca asta da dovada de imaturitate

| FaraNume1245 a răspuns:

Daca stii cum sa o iei, ajungi destul de usor si rapid la sex. Daca nu, e mai complicata treaba si e nevoie de timp. Femeile sunt dependente de emotii, poate o sa te ajute informatia asta.

| 4StarLight a răspuns:

Eu aș zice să nu abordezi această problemă prea direct, încearcă să te abţii de la lucrurile acestea! Chiar vrei să strici ceva ce e atât de frumos pentru amândoi? Gândește-te că ea va fi cea care va purta povara mai târziu. Poţi aborda problema şi să-i spui despre faptul că vrei, dar să nu pară o obligaţie și să nu o faci să se simtă prost! Ai răbdare până faceţi 18 ani, când deja veţi avea o anumită experienţă și veţi putea ambii să vă asumaţi pe de-a-ntregul o asemenea responsabilitate(nu mă refer la un copil, în general)! Îi poţi spune, nu e nici o problemă, dar să ai grijă să nu înţeleagă greşit, dacă va vrea, îţi va spune ea!
Ai răbdare și restul le va face timpul!

| costescuafl explică (pentru 4StarLight):

Apreciez raspunsul pe care mi l-ai dat big grin.
nu vreau sa stric nimic, tin foarte mult la fata asta si ma gandesc la sentimentele ei si incerc de fiecare data cand e o problema sa-i spun cat mai frumos si sa ma asigur ca nu intelege gresit, si nu o sa o oblig niciodata la ceva de genul happy si legat de varsta, nu e neaparat sa o faci la 18, poti si la 15-16 daca ai sentimente pentru persoana respectiva happy