| Googlemon a întrebat:

Salut.Vreau sa stiu daca am chisturi pe glanda tiroida,imi afecteaza fertilitatea sad, De 5 luni ma chinui sa prind o sarcina si nu pot.

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Este foarte bine stabilit si cunoscut faptul ca hormonii tiroidieni interactioneaza cu ceilalti hormoni din organismul femeii si in special cu hormonii sexuali, cei care au un rol foarte important in procesul de reproducere. Pentru ca intregul proces al ovulatiei sa decurga normal si ovulul eliberat sa fie pe deplin maturizat si perfect viabil, pentru a se putea produce procesul de implantare a ovulului in endometru si pentru a deveni posibila mentinerea sarcinii in conditii sanatoase, este neaparat necesar si esential ca glanda tiroida sa fie pe deplin sanatoasa pentru a functiona pe cat se poate de perfect, normal.
Este stabilit medical ca proasta functionare a glandei tiroide si producerea de hormoni tiroidieni in cantitati mai mici, care se situeaza sub valorile considerate normale, in cele mai multe cazuri poate sa provace initial starea de infertilitate temporara si astfel formarea sarcinii sa devina aproape imposibila in lipsa unui tratament adecvat. Multa sanatate!

1 răspuns:
| Yrem3119 a răspuns:

Si la mine a durat 2 ani, intr-adevar eram si mica de varsta, dar ma gandesc. sa faci 2 ani neprotejat si sa nu ramai... Am ramas si am pierdut prima sarcina, am aflat abia la urmatoarea sarcina motivul : trombofilie. Du-te la un ginecolog sa te ajute, sa iti faci ceva analize! Sanatate si ce sa zic. Sa-ti dea Dumnezeu ce iti doresti