A.) Pentru informarea ta corecta trebuie sa stii/sa afli ca sarcina NU se poate forma ORICAND, ORICUM sau din ORICE si cu atat mai putin chiar si... din NIMIC, asa cum crede inca foarte multa lume. Fiecare fata/femeie dar si baiat/barbat indiferent de varsta lor, care au ajuns/sunt in momentul sa-si inceapa viata sexuala, in mod normal ar trebui sa fie deja precis informati, pentru a sti/a cunoaste foarte exact intregul proces si ''mecanism'' prin care se produce procreerea : formarea/producerea sarcinii. Fiindca iti lipsesc informatiile corecte si necesare, trebuie sa stii ca pentru a se forma sarcina, in mod OBLIGATORIU trebuie sa fie intrunite si indeplinite minim 2 CONDITII necesare, cu precizarea ca acele 2 conditii trebuie sa se produca in acelasi timp, concomitent si anume :
1-) In primul rand trebuie sa stii ca femeia poate sa ramana insarcinata numai in cazul in care actul sexual (masturbarea) are loc in una sau in toate cele 4-5 zile ale PERIOADEI FERTILE, cea situata inaintea zilei de ovulatie, sau fix in ziua ovulatiei atunci cand apare OVULUL VIABIL in uter. Doar in acel caz si numai in acel moment se poate produce fecundarea ovulului de catre un spermatozoid care poate sa provina NUMAI din sperma, deci NU poate sa provina din lichidul preejeculator.
2-) Sarcina poate lua nastere NUMAI in cazul in care in mod cert sigur (si obligatoriu) sperma ajunge IN VAGIN, indiferent care ar fi cantitatea sau in ce loc din interiorul vaginului ajunge sperma.
B.) Uneori in urma producerii si aparitiei unei afectiuni medicale care poate afecta si/sau actiona la nivelul uneia sau a mai multe glande endocrine existente in organism (tiroida, ovare, hipofiza, glanda pituitara, suprarenale, etc.) activitatea hormonala poate fi mai mult sau mai putin perturbata, modificata, sau... dereglata. Dereglarea hormonala provoaca la randul ei dereglarea ciclului menstrual, prin care este impiedicata si intarziata mai mult sau mai putin : formarea, dezvoltarea si maturizarea ovulului la timp si astfel lungimea ca numar total de zile a ciclului menstrual se mareste/lungeste uneori chiar foarte mult, chiar si peste o luna.
De asemenea trebuie sa cunosti si sa stii pe viitor, ca uneori si in cazul celor mai perfect reglate cicluri menstruale care prezinta abateri de lungime foarte mici de cel mult +/- 1 (2 zile), exista posibilitatea sa apara disfunctionalitati in desfasurarea ciclului menstrual si ca atare apare posibilitate sa se produca dereglari mai mari sau mai mici ale activitatii hormonale. La randul lor, dereglarile hormonale provoaca modificarea lungimii ciclului menstrual fata de un anumit numar FIX de zile si astfel ciclul menstrual REGULAT pe o anumita perioada de doar cateva luni de zile poate sa devina chiar NEREGULAT.
Pe baza precizarilor efectuate, se poate afirma ca neinceperea sangerarii menstruale in urma cu 3 zile, probabil o data reiesita prin calcul, poate fi urmarea unei dereglari hormonale care s-au produse in decursul actualului ciclu.
In general, durata abaterii ca lungime a ciclului menstrual poate sa prezinte variatii de la cele mici si destul de frecvente de doar +/- 3-5 zile, la dereglari putin mai mari de circa 7-10 zile sau si mai mari chiar si de 10-14 zile (de obicei in plus). In cazuri cu totul rare, uneori dereglarea poate sa devina grava/severa incat abaterea de lungime sa fie chiar si de 2-3 luni : FARA SA EXISTE o sarcina instalata in uter. S-a constatat ca astfel de dereglari de lungime a ciclului menstrual apar si se produc destul de frecvent la varsta adolescentei, dar se pot manifesta si pe urma din cauza faptului ca in decursul ciclului menstrual, uneori ''accidental'' si cu totul inexplicabil, activitatea hormonala poate fi mai mult sau mai putin dereglata de functionarea incorecta/deficitara a unuia sau a mai multe glande endocrine dintre cele care exista in fiecare organism. In astfel de situatii consultatia ginecologica devine mai mult decat necesara. Multa sanatate!
Îți mulțumesc din suflet, foarte explicit. A avut dereglări hormonale, i-a întârziat 10 zile, dar asta înainte de a ne iubi asa "aproape". Face mult sport și cred ca și asta poate întârzia ciclul, însă azi dimineață a spus ca simte dureri mari de burta și asta ma face sa cred ca i vine azi ) Îți mulțumesc frumos pentru răspuns?
Nu, frate, doamne, nu-s e teleportează sperma în vagin, ce naiba... de fapt ce spermă dacă nici n-ai ejaculat în preajma corpului ei ) e normal fiind mici, sper că n-ați ajung la o vârstă prea înaintată și să întrebi asemenea prostii, ea ca fată să aibă tot felul de dereglări ale ciclului, de aia nici nu te poți baza pe metoda cu retragerea