anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Vreau si eu un sfat pentru problema ca sa ii zic asa pe care o confrunt. Sunt cu o fata de 1 an si 7 luni. Marea parte a relatiei adica cam 7 8 luni au fost aiurea in sensul in care, ea avea comportament total aiurea. Ideea e ca eu am vrut s-o schimb, si mi-am batut foarte mult gura cu ea, chit ca ea era foarte imatura si nici la ora actuala nu este o persoana exact ce stie ce vrea, dar pot sa zic ca in prezent s-a lasat de multe apucaturi care nu ar trebui facute, si in prezent mai sunt faze, evident nu vreau sa par cel lipsit de greseli, le fac pe ale mele si eu, dar va spun, ca cel putin ale mele sunt in limita bunului simt. Problema mea este ca de un timp destul de lung, adica cam jumate de an, tot mi-am pus problema sa ma despart de ea. Noi am inceput si viata sexuala impreuna. In momentul de fata pot sa zic, ca ea ma iubeste, chiar foarte mult, si eu o iubesc, dar pe langa iubirea asta simt si nevoie de aer proaspat, toata experienta asta m-a invatat sa accept un om asa cum e, problema este ca vreau sa ma despart, dar nu pot, vreau sa incerc si altceva dar ma tine, pot zice poate si frica nu zic, poate sa imi para rau, dar sunt atatea amintiri, cunostinte si chestii facute si in ciuda faptului ca am incercat sa redresez ca sa zic asa din nou relatia inspre bine, nu mai am deloc interesul deodinioara. nu stiu ce sa fac, relatia in momentul de fata este una rece din perspectiva mea, si sincer nici foarte mult interes nu ii prea mai ofer, dar am retineri, si sunt de mult timp, vreau si eu niste sfaturi. multumesc

2 răspunsuri:
| SkyPilot a răspuns:

Nu e o idee prea buna sa incerci sa schimbi oamenii. O accepti asa cum este sau o lasi. Oricum, acest lucru este in trecut.
Daca nu mai ai sentimentul si interesul, este momentul ca, dupa cum zici, "sa incerci altceva". "Iubirea" nu mai este chiar atat de iubire, este mai mult obisnuinta. Nu iti va fi usor nici tie, orice despartire doare, dar parerea mea este sa treci la urmatoarea etapa din viata ta.

| missme99 a răspuns:

Orice lucru pe lumea asta incepe, dureaza si se incheie. E inevitabil. Daca tu deja simti ca nu mai vrei sa stai in aceasta relatie, cel mai bine e sa iesi. Si iesi frumos, nu incepe sa o minti, sa o inseli, nu iti bate joc de timpul asta care va leaga.
O sa te doara, o sa vrei sa te impaci, poate te vei impaca de cateva ori pana sa se produca ruptura definitiva...dar e clar ca nu mai esti "acolo". E timpul sa afle si ea asta.