| CristianaMaria a întrebat:

Salut.Vroiam sa aflu opinii legate de sexul inainte de casatorie.merg spre 19 ani si am avut o singura relatie cu un baiat timp de o luna si jumatate, in care el s-a plictisit repede si ne-am despartit.In primele zile ma gandeam mereu ca poate vom inainta in relatie, si va veni momentul in care vom simtii sa avem relatii intime si eram speriata.este ceva ce ma impiedica sa fac asta,pe langa dorintele trupesti care mai apar ca la orice om,constiinta si gandul ca Dumnezeu s-ar supara pe mine, nu imi dau pace.dar nici ideea casatoriei nu e buna, deoarece nimeni nu se mai casatoreste la 20 de ani in vremurile astea, ceea ce ar insemna sa astep pana aproape de 30 de ani ca sa ma casatoresc si sa imi consum relatia.e ciudat....acum sunt intr-o incercare cu un baiat pe care il plac de ceva timp, si evident din nou ma gandesc la viitor.el a avut o relatie de un an si ceva in care a avut relatii intime cu fata respectiva, si s-au despartit.Tocmai de asta imi este frica,cuplurile pot dura de la cateva luni,la cativa ani pana sa se desparta si nu vreau sa ma culc cu un baiat si sa ne despartim,m-as simti in pacat,am o frica sa nu ajung sa o fac cu mai multi barbati mai ales asa, fara casatorie, mi se pare o prostie.sunt confuza si nu stiu ce sa fac, nu stiu daca ajungand la momentul respectiv voi putea consuma actul.Pe mine faptul ca majoritatea fac asa nu ma consoleaza cu nimic, nu intotdeauna spiritul de turma e optiunea corecta. exista si cazul in care 1 are dreptate si 200 gresesc.voi ce parere aveti?

Răspuns Câştigător
| Vanqu1sh a răspuns:

Vreau sa iti spun ceva, poate multe fete o sa ma "acuze ", dar ca si noi, la fel si voi, primul cu care o sa faci sex, nu o sa fie nici ultimul, prima data este frumos mai ales daca este si relatie si vai sa vezi dureaza ani si etc, dar neavand experienta intervine si monotonia si nevoia de a incerca ceva "nou" iar nevoia aia o cu timpul o sa se remarce, o sa te uiti si dupa alti baieti o sa ai si alte ganduri si etc. Chestia asta este inevitabila, acum sa nu imi spuna mie cineva ca nu functioneaza asa happy. Ca sa te casatoresti in ziua de azi, anumite persoane se mai gandesc si la situatia financiara, nu prea mai este ca pe timpuri cand cunosteai pe una stateai o luna cu ea si gata nunta...Cat despre situatia ta stai linistita, o faci cand te simti tu bine si pregatita dar tine cont de un lucru... ( greu sa gasesti baieti compatibili cu felul tau de a gandii laughing ). Bafta si ai grija de tine!

15 răspunsuri:
| madyddd a răspuns:

19 ani, mi se pare mult prea devreme pentru o casatorie. Chiar si 20...hai aproape de 30, incolo...
nu sunt nebuna,pur si simplu nu-mi place ideea de casatorie (cel putin acum).
Nu prea am avut contact cu biserica,decat superficial. Consider ca preotii exagereaza cu cerintele si cuvintele lor (care de fapt sunt cuvinte de la Dumnezeu), am ajuns sa cred ca insusi Dumnezeu exagereaza. Da' ma rog, asta e o alta poveste.
Sunt alte vremuri, sexul inainte de casatorie nu e un pacat asa mare, sau cel putin pentru mine. Totul pleaca de la confuzie, nu esti constient de consecintele lucrurilor pe care le vei face, nu esti constient de drumul pe care urmezi sa pasesti. Crestinul isi vede viata sexuala prin prisma moralitatii sale. Cand isi poate asuma responsabilitati fata de celalalt, cand iubeste cu adevarat si nu este numai atras de partener.
Ma rog, ideea e ca, toti oamenii fac sex. Actul sexual, ca toate celelalte activitati biologice umane, implineste o necesitate: transmiterea vietii mai departe. Abstinenta inaintea casatoriei nu ne aduce mantuirea! Suntem pacatosi oricum, prin alte vicii. E o problema ce tine de constiinta fiecaruia. Intreaba-ti constiinta si vezi in ce parte inclina balanta, dar tine seama si de ce iti spune inima.

| Purec a răspuns:

Gandesti destul de bine, ar pana la un punct. Da-mi voie sa ma indoiesc de faptul ca Dumnezeu se v-a supara daca faci tu sex. Ce iti recomand este sa iti pastrezi totusi rationamentul, este unul bun, chiar daca, pe termen lung realizezi si tu singura ca are hibe ( e adevarat, nu este normal sa stai virgina pana la 30 de ani, nici din punct de vedere medical nu este bine). Totusi nici sa te arunci cu capul inainte si sa nu iti ajunga degetele sa iti enumeri partenerii, chiar daca Dumnezeu nu se supara, si chiar daca se supara sigur te iarta, dar vei devein o curva ieftina in ochii baietilor. Stiu e aurea, fiecare baiat din viata ta o sa isi doreasca sa ajunga cu tine in pat cat mai rapid, dar totodata vor fi majoritatea atat de ipocriti incat sa te vrea virgina happy. Trebuie sa fi isteata, sa iti analizezi foarte bine optiunile, si sa iti incepi viata sexuala cu cineva care merita in momentul in care o sa simtiti amandoi.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Sarut mina! Procedezi corect făcind dragoste doar după căsătorie, si cine ti a zis ca nu se căsatoresc oameni la 20 de ani, e adevărat ca incă esti mica, dar decit sa cazi in păcat m ai bine te casatoresti, dar aici intervin multe, depinde cu cine te căsătoresti, ai mare dreptate, Dumnezeu nu aprobă relatiile sexuale înainte de căsătorie, le consideră mare păcat, ca și divortul in căsatorie fără să existe o bază solidă pentr u acest pas.

| RAY a răspuns:

Amelia draga viata asta e ca jocul la loto hai sasi explic rational
matematic sansa sa nimeresti un baiat matur,serios,sincer,cuminte etc e mic,sansa ta e sa cunosti cati mai multi baieti ( asta nu te face curva ) sa fim seriosi, deci eu nu spun sa faci sex cu orice obsedat sexual, eu urmaresc tiparele umane am observat ca e bine sa alegi un barbat matur adica mai in varsta ca tine,desigur asta nu-i o garantie ca e serios dar sansa e mai mare sa fie,traim introsocietate haotica,fara sens,ratiune,logica,spirutul de turma e valabil peste tot asa am evoluat noi ca specie,raspunsul meu daca as sti optiunea corecta nu as gresi nici eu nici nimeni pentru ca as spune tuturor asta, experientele te invta, ai mare grija ca multi joaca teatru asa bine, e plina lumea de ipocriti, falsi, minicosi etc cam 90% din ce vorbim e minciuna poate si mai mult,asa ca e greu,daca tot stai cu unu profita de el material,pana la urma barbatul vrea sex tu de ce sa nu vrei banii mi se pare logic,asa zisa iubire e vrajeala in ziua deazi,totul e sex,sex,banii, banii, nu te arunca la primul care vrea nunta nu uita ca exista divort, o nunta nu-i o garantie sunt multe fete casatorite acuma divortate cu copii, mare grija

| corbulalbrosu a răspuns:

Perfect adevarata aprecierea ta cu turma, dar in aceasta societatea asa zisa moderna obiceiurile stramosesti nu-si mai afla locul fiind perimate. Fata nu se mai casatoreste la 18 ani pentru a nu ramane fata batrana, de asemenea nu mai ""toarna "" o gramada de copii pe care sa-i creasca si sa aiba grija de gospodarie. Femeia moderna isi intemeiaza o familie in general dupa ce termina studiile superioare si se gandeste la casatorie dupa varsta de 23-25 de ani, exceptie fac fetele de la tara unde casatoria inca se mai practica dupa ""datinile stramosesti" in foarte multe cazuri.In aceste conditii ai doua alternative si anume respecti cu sfintenie dogmele bisericesti, te duci si te spovedesti ca o femeie smerita si doamne fereste sa intretii relatii sexuale inainte de a te casatori sa nu-l superi doamne fereste pe Dumnezeu sau procedezi ca o femeie instruita, educata cu mintea deschisa care intelege dorintele trupesti ca fiind ceva normale de natura hormonala si te vei darui iubitului tau.Bineinteles ca vei trai cu speranta ca numarul esecurilor in dragoste sa fie cat mai putine cu putinta.Gandeste-te si la partea buna a acestor posibile experiente sexuale cu cativa parteneri avand in vedere ca in foarte multe cazuri cuplurile nu ajung la casatorie sau ajung sa divorteze foarte repede din cauza nepotrivirilor, sexuale in primul rand, de caracter, a gelozie extrema etc. Daca pe tine te calauzeste teama de a nu fi batuta de Dumnezeu este alegerea ta dar in acest caz nu-si mai avea rostul intrebarea postata pe acest site. Sa ai un an nou fericit si implinit.

| Emilian65 a răspuns:

Avand 19 ani, esti majora si poti hotari ce vei face cu viata ta intima.

| LoveSleep a răspuns:

Nu te supăra pe mine, eu îți spun ce-am prins din toată chestia asta și ce mi-a gâdillat creierul meu semi-psihologic.

Tu fata mea, ai un chef nebun de sex în interior pe care îl ții ascuns laughing
Dacă ai avea cu adevărat credința pe care pretinzi că o ai nu te-ai gândi la asemenea chestii. Ție îți place un băiat și deja te gândești că Dumnezeu s-ar supăra pe tine dacă ai face sex cu el.
Nici măcar nu aveți o relație, de unde aceste gânduri păcătoase? laughing
Du-te spovedește-te fata mea că nu-i bine ce faci.

| CristianaMaria explică (pentru LoveSleep):

Heei,sa nu dramatizamlaughing. evident ca ma gandesc la asta si da as fi o ipocrita sa zic ca nu mi-as fi dorit niciodata sa fac asta, sunt om si nu sunt de piatra.eu vreau sa stiu pentru viitor daca e ok sa fac chestia asta, vreau un gand, un sfat care sa ma faca sa nu imi para rau daca voi ajunge sa fac asta cu persoana pe care o plachappy

| RAY a răspuns (pentru LoveSleep):

E ceva normal sa vrei sa incerci ceva practic si promovat de mediul in care traiesti, mai ales femeia care este bombardate de baieti obsedati sexuaali, fanteziile noastre ascunse adanc in mintea noastra ai dreptate clar

| Lawliet14 a răspuns:

Ce sa faci? Sa te casatoresti mai repede si sa te pastrezi virgina pana in noaptea nuntii.

| e1xtz a răspuns:

De ce nu mergi la o manastire de maici?
Asa te vei dedica credintei, si vei pasi casta in imparatia cerurilor, nu mai ai probleme de confuzie, etc.
Spun eu ca este mai bine asa, mentalitatea ta este diferita, si in lumea reala iti vei nemultumi si potentialul partener si pe tine insati

| CristianaMaria explică (pentru e1xtz):

Pentru ca doar constiinta imi spune lucrurile astea, corpul meu cere altceva, nu sunt stana de piatra. vreau sa gasesc ceva sa ma linisteasca si sa ma faca sa nu regret daca fac asta cu persoana pe care o iubesc

| printrestele a răspuns:

Este foarte bine cum gindesti si faptul ca ai 20 de ani nu incurca pe nimeni sa se casatoreasca, depinde de barbatul care este linga tine, si care vrea sa fie cu tine, daca vrea intr-adevar si aveti ceva mai intim in comun n-are decit sa-ti aprecieze ideea si conceptiile tale de viata. Dar... daca il iubesti si simti ca aceste este omul tau, faptul ca ai sa intretii relatii cu el, dar numai cu el, Dumnezeu te va ierta. Nu te grabi, daca esti doar la inceputul relatiei si iti cere asta inseamna ca doar asta isi doreste, aveti rabdare, fiti constienti de ceea ce faceti, Si eu am intretinut relatii inainte de casatorie, dar am fost sigura ca doar el va exista in viata mea, si nu am asteptat mult si ne-am casatorit ca sa fim si impacati. Este ceva normal, dar sa fie cu persoana o speciala