| eumic a întrebat:

Am mai pus o intrebare luna trecuta despre sarcina si luna asta am mai intampinat o problema.Am facut-o cu prietena mea in a doua zi a perioadei ei fertile (neprotejat) si am stat cam pe ganduri pana acum. Trebuia sa ii vina pe 27 noiembrie dupa calcule dar i-a venit mai devreme cu doua zile, adica azi 25 noiembrie. Deci ce se intampla? e insarcinata sau ce e cu dereglarea asta? Aaa...si pana acum nu o dureau sanii cand trebuia sa ii vina iar ieri au durut-o sad

Răspuns Câştigător
| antonia09 a răspuns:

Buna,
Cel mai bine ar trebui sa mearga la un control ginecologic. Medicul este singurul in masura sa va lamureasca daca este vorba despre o sarcina sau este vorba doar de niste semne premenstruale (intarirea sanilor).
Aceste semne premenstruale se manifesta astfel: intarirea sanilor, dureri abdominale, stari de moleseala si disconfort, agitatie, etc.
In ziua de azi intalnesti foarte rar baieti care se preocupa de astfel de probleme, nu foarte multi ar fi asa de grijulii si tematori daca ar fi in situatia ta.Prietena ta se poate considera o fata nespus de fericita sa te aiba alaturi.
Va urez toate cele bune in continuare si ca relatia voastra sa prospere in timp. Pa, pa.

8 răspunsuri:
| Sara a răspuns:

De ce nu face un test de sarcina? E ieftin, circa 10 lei, maxim, si asa scapati ambii de dubii. Imi place ft mult ca esti interesat de aceasta situatie. Imi place, sincer, nu esti ca alti baieti care fug de responsabilitati dupa ce se joaca, isi strang jucariile si gata! Mai, stii, se poate sa ii vina ciclu si peste sarcina, singura solutie sa faca un test, si scapati de orice banuiala. Alta data grija mare, dintr o prostie de asta se poate sa aiba urmari pe viata, un avort are consecinte grave uneori, la o varsta mica. Voi va decideti destinul. Sanatate! Si as vrea sa ma tii la curent. ea controale ginecologice periodice? Bolile cu transm sexuala sunt la oridinea zilei. PA, pa.

| zantedeschia a răspuns:

Luati un test de sarcina, cel mai sigur. Ciclul poate veni peste sarcina si 3 luni.Derelglari in timpul ciclului sunt multe si in fiecare luna te poate durea alceva.Nu e litera de lege ca daca luna trecuta te-au durut spatele sa te doara si luna urmatoare.Eu cand am ramas gravida au inceput sa ma doara sani din luna a 2. Nu simiti din prima luna semnele sarcini, bine asta depinde si de corpul fiecaruia.Succes.

| IQOnly a răspuns:

Pey. un test de sarcina ar fi convenabil dar sa stii ca nu e bine ca ati facut-o neprotejat.Chiar daca nu ai ejaculat in ea sperma tot se scurge fara sa simti(se scurge foarte putina) dar tot e destul pentru a da nastere unui copil!

| zantedeschia a răspuns:

Si pentru. un test de sarcina mai asteptati vreo 2 sapt.Azi e 25 daca il face azi si iese negativ nu e sigur ca nu e gravida. Poate a racit sau i-a fost frig si de asta i-a venit mai repede.

| beatrice90 a răspuns:

Asta nu inseamna ca e insarcinata, daca iti vine ciclul inseamna ca nu e insarcinata numai in unele cazuri in care de fiecare data ti se deregleaza, ca a venit cu 2 zile mai repede asta nu e o problema se poate intampla oricui nu te speria, stai linistit

| eumic explică:

Va multumesc pentru raspunsuri.si multumesc Sarei si Antonia pentru aprecieri.Sunt un baiat pe care il intereseaza starea de sanatate a prieteni lui si imi place sa ma interesez despre problemele astea menstruale. Ms inca odata

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

E posibil sa fie insarcinata si asta sa nu fie menstruatie, cu o sangerare pe sarcina. Tinand cont ca deja sangerarea nu e normala, obisnuita (a venit mai repede, se insoteste de simptome noi), ea nu poate exclude sacina. 20% din femei experimenteaza in primele luni de sarcina sangerari care mimeaza menstruatia. Asadar, la minim 21 de zile de la contactul respectiv, sa-si faca un test de sarcina din prima urina de dimineata, test pe care sa-l repete dupa 3-4 zile.
Daca e negativ de ambele dati, inseamna ca e doar o dereglare. Daca se repeta, trebuie sa mearga la ginecolog. Aceste doua zile de dereglare, i-au aulat posibilitatea de a folosi metoda calendarului minim 6 luni, asa ca in urmatoarele 6 luni e complet interzis sa aveti contacte sexuale neprotejate. Poate ar fi mai bine sa mergeti impreuna la un medic ginecolog pentru un sfat privind o metoda de contraceptie potrivita voua. daca veti sta in fiecare luna cu teama, viata voastra sexuala va ajunge, mai ales pentru ea, o povara in loc sa fie o placere. Si in cateva luni, tot o sa reusiti sa deveniti parinti fara voie.

| simoSTAR a răspuns:

Ulciuorul nu merge de doua ori la apa...prima data o faceti neprotehjat6. a doua zi poui intrebare pe TPU daca exista riscul sa ramana insarcinata. v-ati convins ca e ok, mai incercati si tot neprotejat si cu inbca o intrebare de genu' pe TPU.hei,unde va este capul?