In primul rand nu stiu cati ani ai. eu te consider vinovat pe tine. de obicei detalii de astea marunte capata proportii considerabile, in momentul in care la baza este un anumit factor generator de stres. poate tatal tau are probleme la munca, rate in banci, cheltuieli de intretinere. sa nu crezi ca e usor, cand trebuie sa intinzi un salariu, si sa iti ajunga pentru toate. iar apoi colac peste pupaza ai un copil care te judeca. cauta si tu si evita discutiile astea. spala si tu o farfurie ca nu iti cade mana, mai lasa si tu calculatorul, daca te ia la vorba taci si asculta-l ca nu patesti nimic. nu iti indeparta parintii. ar cam trebui sa lasi deoparte atitudinea asta de baiat independent. arata ca daca tu poti face un efort sa te schimbi sa mai faci si tu cate o trebusoara, la un moment dat o sa se schimbe si el.
Amandoi. Baiatul ca nu isi arata iubirea fata de tata si tatal ca nu are rabdarea si taria necesara sa se comporte asa cum trebuie ci se lasa prada gandurilor negre. Probabil tatal a intrat in ceea ce se numeste "middle age crisis", un fel de sindrom de menopauza masculina, ce apare in jurul varstei de 45-50 de ani, si se manifesta prin crize de nesiguranta, depresie, dezamagire, mai ales daca ceea ce a realizat in viata nu e exact cum si-a dorit. Trebuie avuta mare grija de astfel de tatici/soti, intelesi, consolati. Apelati la amintiri, petrecerea timpului in familie, excursii, si daca starea nu se remediaza la ajutorul unui psiholog.
Unde e mama? Poate ca tatal tau se simte singur. Poate vrea sa vorbeasca cu tine ca de la barbat la barbat. Ai putea sa faci si tu un efort si astfel poate ca nu va mai bea nici el.
Ceva de genu atesc si eu pana nu de mult timp patea asta fratele meu! dar el crescand poate sa-l ignore. de cele mai multe ori se "ia" de mine fara sa fac ceva neaparat.asa ca te inteleg foarte bine! cand ma gandesc la mine mi se pare ca el greseste! dar cand ma uit la "discutiile" dintre fratele meu si tati, uneori are alex( fratele meu ) drepatate uneori tati. pentru ca ai stat la calculator 3 ore nu cred ca ai facut ceva rau.adica te-ai uitat la un film si din cate ai spus nu aveai ce face.decat sa stai dupa" curu lui" si cine stie cum...iti mai gase un motiv de cearta. ca nu iti speli farfuria, asta poate fi si vina ta.incearca sa ai o data o discutie cu el cand este in " toane" mai bune.
imi cer scuze pentru greselile gramaticale. ma grabesc :d