| justsmile_6110 a întrebat:

Salutare. am si eu o intrebare...in principiu anticonceptionalele ar trebui sa opreasca menstruatia cat de cat, nu? sunt in a 4-a zi de menstruatie si inca nu mi-a trecut, azi trebuie sa iau pastila pentru ca mi s-a terminat saptamana de pauza si sper sa mi se opreasca menstruatia asta...

6 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Da, se va opri menstruatia dupa cateva zile, dar sa stii ca o menstra normala dureaza in general intre 2 si 10 zile, in medie 5-7 zile, asa ca te plangi degeaba dupa doar 4 zile.

| Cypronge a răspuns:

Anticonceptionalele impiedica aparitia unei sarcini nedorite prin mai multe mecanisme: In primul rand impiedica ovulatia, adica eliminarea ovulului de catre ovar. In al doilea rand determina ingrosarea mucusului cervical care formeaza in acest fel o bariera impotriva trecerii spermatozoizilor. Nu in ultimul rand, anticonceptionalele scad motilitatea trompelor uterine care prin contractia lor ajuta in mod normal spermatozoizii sa ajunga din uter in treimea medie a trompelor uterine unde se intalnesc cu ovulul si il fecundeaza. Aceste mecanisme cumulate asigura o protectie impotriva unei sarcini nedorite de 99, 9%. Nu trebuie insa uitat ca anticonceptionalele nu protejeaza impotriva bolilor cu transmitere sexuala.
De obicei anticonceptionalele scad perioada de menstruatie dar nu in mod obligatoriu depinde de organismul fiecaruia.

| RoxAnana a răspuns:

De obicei iei anticonceptionale sa reglezi menstruatia dar asta inainte sa iti vina. nu exista pastile care sa opreasca

| Andrada_5314 a răspuns:

Ar trebuie sa-ti faci un control la un medic sspecializat pentru a-ti da un raspuns clarthinking

| justsmile_6110 explică:

Multumesc ptr raspunsuri happy

| justsmile_6110 explică:

Dar nu m-am referit sa o opreasca de tot.am intrebat doar daca se mai reduce cat de cat dupa ce iau pastila?