Buna. Inselatul poate fi interpretat diferit de fiecare. Faptul ca vorbesti la telefon, mesaje, facebook nu reprezinta infidelitatea. Aici conteaza si ce vorbesti. Cand tu esti sigur ca sunt conversatii amicale si ca nu duc niciunde, nu te poti considera vinovat. Daca ajungi la alinturi cum ai spus, sau chiar sa iesi in oras cu altcineva fara ca partenerul sa stie, nu te mai poti considera atat de " Sfant" in relatie. Desigur, inselatul in adevaratul sens al cuvantului este o relatie ascunsa, in special o aventura, nici de cum o conversatie cu un/o prieten/a. Inselatul mai poate insemna aparitia unor sentimente pentru altcineva, in afara de partener, care de obicei apar in urma iesirilor si comunicarii exagerate. Funda? :*
Inseamna ca pur si simplu ca mi-a inselat increderea, mi-a zdruncinat universul, mi s-a dus dracu' tot. Stii ce zic, sa ma insele nenorocitul dar cu prezervativ.
Din punctul de vedere al baiatului iselat inseamna sa te culci cu alta....in schimb la fete daca ai respirat aproape de alta e inselat
Depinde care e scopul acelor conversatii si intalniri. Daca iesiti ca prieteni e ok, daca faceti asta pentru ca sunteti atrasi unul de celalalt toata treaba suna a inselat
Cât timp prietena mea nu se culcă cu nimeni sau nu se sărută cu nimeni atunci n-am nicio treabă.
Poate să vorbească cu cine vrea, poate să se distreze cu cineva atât timp cât se simte bine n-am treabă.
Înțelegi ce spun aici?
Bineînţeles, eu unul sunt o persoană destul de posesivă.
Dacă iubita mea s-ar alinta şi ar ieşi prea des cu un băiat în oraş şi dacă acesta n-ar fi gay, i-aş bate pe amândoi cel mai probabil... Ok, poate doar pe el.
Bun, si daca i-ar da un mesaj un baiat pe care nu l-a mai vazut de ceva vreme si il stie oarecum din un local, si i-ar zice sa iasa la un suc, ce ai face?
Pentru început nimic.
Dar dacă ea ar accepta, e altă poveste. I-aş interzice să meargă pur şi simplu. Pentru că mi se pare ciudat, dacă nu chiar stupid. Ca ea să meargă la întâlnire cu un alt băiat, fiindcă practic asta este, o întâlnire.
Dar dacă ea, cu toate că i-am interzis s-ar duce, l-aş bate pe tip iar ei i-aş da papucii imediat. Dar dacă ţine la tine, nu va accepta să se vadă cu ăla.
Perfect logic. Daca prietena ta te insala, bate-l pe cel cu care te insala. Pentru ca el ti-a declarat iubirea, el ti-a facut juraminte, el te-a tradat, el ti-a ranit sentimentele, ti-a inselat asteptarile si tot el si-a batut joc de tine. In cel mai rau caz, pe prietena ta sa o certi putin. Pentru ca intr-o femeie nu dai niciodata si nici macar nu ii vorbesti urat, indiferent ce ti-ar face. Pentru ca ele, nu-i asa, leviteaza si se afla mai presus de orice greseala.
Astfel de mentalitate transforma barbatii in sclavi. Daca un om greseste, trebuie pedepsit pe masura. Barbat, femeie, copil, hermafrodit sau travestit. Oamenii invata sa nu repete greselile DOAR in momentul in care sunt pedepsiti pentru ele. Trecerea cu vederea a greselilor nu face decat sa le dea de inteles ca pot gresi oricand, fara consecinte.
Nu asta era ideea, nu spun că în astfel de cazuri femeia n-are nicio vină, dimpotrivă.
Dar amândoi au contribuit la " a mă înşela" şi decât să dau ca un animal într-o femeie, mi se pare mult mai moral să dau într-un "mascul feroce" care distruge relaţii. Cât despre a da într-o femeie, nu spun că sunt nu ştiu ce gentleman declarat dar nu cred că aş putea face aşa ceva. Aş face-o să sufere dar n-aş recurge la violenţă.
Iar eu spun ca orice "mascul feroce" nu poate dezbina o relatie atat timp cat cea de langa tine, cu o datorie fata de tine, nu isi doreste asta. Orice "mascul feroce" isi cauta o partenera, cu totii facem exact acelasi lucru. Tu il consideri pe vinovat cand de fapt are un comportament perfect normal. Sa il consideri pe el vinovat ca tu nu mai ai partenera mi se pare la fel de lipsit de logica ca si in cazul in care l-ai bate pe tatal cuiva, pentru alegerile copilului cu care el nu a avut nimic de a face. Evident ca daca "masculul feroce" devine agresiv cu tine trebuie sa-i fie aplicat un pumn in gat dar pana atunci, el nu are nimic de a face cu pierderea ta. Daca nu era el, era altul, problema ta nu e cu el, asta trebuie sa intelegi.
A fi gentleman nu are legatura cu corectia. A fi gentleman inseamna a oferi respectul si aprecierea cuvenite femeilor cu care intri in contact. Daca cineva te-a mintit, inselat, facut de ras, tradat, ranit si reactionezi, nu inseamna ca nu esti gentleman ci doar ca aplici o corectie in vederea indreptarii unui comportament deviant.
Nu ma intelege gresit, nu instig la violenta sau militez pentru lovirea cuiva, femeie sau barbat. Doar subliniez faptul ca oamenii au o viziune gresita asupra lucurilor, lipsita de orice logica. Pedepsirea nevinovatului sau trecerea cu vederea a greselilor pentru ca un individ are sex feminin mi se par urmari clare ale manipularii sociale si deviatii comportamentale. Un astfel de comportament implica ca o femeie poate face orice tip de alegere, care priveste alti membrii ai societatii, pentru ca e social acceptat ca, sub nici o forma, nu va putea suferi o corectie fizica. Spre deosebire de un barbat caruia i se poate intampla asta doar pentru o singura privire aruncata la un moment dat. Treaba asta este acceptata social, barbatii isi pot lua cata bataie pot duce. Daca asta inseamna egalitatea dintre sexe, atunci cu siguranta am facut ceva foarte gresit pe parcurs.
Pentru mine inseamna a fii si cu altcineva, adica cu doua persoane deodata. Daca vorbesti pe facebook sau iesi la un suc nu, pana cand va sarutati, atunci incepe.
Tot un fel de inselat se cheama si asta, pentru ca ideea si intentia ta a fost sa faci abstractie de omul cu care pretinzi ca esti intr.o relatie... iesitul la suc sau sms.uri ca intre amici, este in regula ca nu esti in jungla dar alinturi, mangaieri, probabil si.un sarut, clar inselat.nu trebuie sa se ajunga in pat... inselatul poate fi chiar si intentia. Numai bine
Buna! Pentru mine "a insela" inseamna a abuza de increderea si bunatatea persoanei cu care te intilnesti. Faptul ca te-ai culcat cu cineva fara intrebari poate fi numit tradare. Daca tii la persoana de linga tine si o iubesti nu va aparea o alta persoana in viata ta. Ai grija cu mesajele si alinturile ca poate sa duca la altceva. Sper ca te-am ajutat. Bafta!