| Cipripascipri a întrebat:

Salutare Sora mea are 17 ani si 4 luni, iar lu mama ii tuna sa o duca la control ca are si ea un prieten... fiind fratele ei cunosc situatia si ar iesi mare scandal. Intrebarile sunt.
Are voie sa intre cu ea in cabinet?
Avand peste 17 ani nu se aplica legea confidentialitatii? Adica sa poate face ceva sa nu afle? As vrea sa raspunda adevaratii cunoscatori si nu din auzite.

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

In cazul unei consultatii ginecologice medicul poate doar constata prezenta sau absenta himenului sau a starii fizice a acesteia. Insa nici un medic ginecolog indiferent de cat ar fi de experimentat nu va putea spune prin ce mod s-a produs lezarea/ruperea himenului si nici momentul producerii lezarii respective. In consecinta sora ta poate sustine ca lezarea/ruperea himenului a fost provocata de faptul ca ea practica masturbarea, astfel ca medicul ginecolog nu o va putea contrazice sau sa formuleze/emita el o alta parere.In consecinta sora ta poate accepta fara nicio teama orice control ginecologic chiar si cu mama voastra de fata fiindca nu poate afla in nici un caz ceea ce s-a intamplat de fapt. Sora ta avand varsta de peste16 ani are dreptul sa ceara medicului sa pastreze confidentialitatea si sa nu informeze mama in privinta rezultatului.

7 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Sora ta poate sa refuze consultatia, medicul nu o va forta. De asemenea, poate sa refuze prezenta unui parinte in timpul consultatiei. Nu poate insa refuza informarea parintilor privind starea ei de sanatate, iar daca este activa sexual la doar 17 ani si 4 luni, asta are un impact urias asupra starii ei de sanatate si medicul va fi obligat sa informeze parintii la cererea acestora. Singurul ei drept, ca parintii sa nu afle (desi mi se pare prostesc ca o fata minora sa fie activa sexual fara acordul parintilor), este sa refuze clar consultatia (in scris)

| andreea0202 a răspuns:

Sau mai bine ii spui adevarul si o faci sa inteleaga.decat atatea imbarligaturi. o minciuna oricum se va afla.

| andreea0202 a răspuns (pentru corbulalbrosu):

Decat sa ii zica ca s.a masturbat mai bine ii zice adevarul.

| Cipripascipri explică:

Eu acum ce sa cred cineva spune ca are dreptul ca confidentialitate iar cineva spune ca nu. deci are sau nu? Adica mama vrea neaparat sa vada ca fetita ei e virgina. Si ma interesa daca medicul ese impiedicat de lege sa furnizeze date despre pacient fara acordul aestuia.

| Vernisian a răspuns:

Are peste 17 ani si e activa sexual. In ce secol traiti? Daca la o astfel de situatie ne oripilam, ce mai spunem despre cele care la 13 raman gravide? Eu sincer asa as pune problema.

| Oana92 a răspuns (pentru Vernisian):

Parrtea urata e ca mama ei se preteaza la un astfel de comportament, nu ca fata face sex. Ce incredere poate avea fata asta in mama ei? Trist...

| Emilian65 a răspuns:

Fiind mama, poate sa intre cu ea la orice control ginecolog sa vada daca fata ei este sau nu virgina.