| unscrouplepeople a întrebat:

Sunt \ am fost cu prietenul meu un an jumătate, e o fire geloasa. A terminat școala, eu sunt la liceu, nu vrea sa vorbesc cu băieții din clasa, nici din liceu. Cu nimeni, am acceptat pentru ca nu bea, nu fumează. Gelozia nu mă deranjează așa tare, dar înainte de Crăciun a început sa aibă afaceri, sa fie tot timpul ocupat, și când venea la mine vorbea la telefon, eram cu ai mei, ne simțeam bine, lui îi suna telefonul și pleca în cealaltă camera. Am văzut ca e distant și i-am tot zis ca e foarte distant, ca dacă nu mai tine la mine sa zică. Când îi ziceam asta, el începea sa se enerveze, sa zică de unde îmi vin aceste idei stupide. Nu am mai zis nimic, am început sa vorbesc cu colegii, mă simțeam singura într un fel sau altul. La un moment dat a aflat. A zis ca tot anul l - am mințit (2016) ca îmi bat joc de el. Acum s a despărțit de mine și mă face curva, zdrența...în vara anului trecut am fost cu o prietena sa se întâlnească cu iubitul, și pentru ca intarziam m a adus acasă. S a enervat iubitul meu, de atunci îmi tot zice ca îl mint... mă tot jignește... a fost primul băiat în viața mea. Mi e greu sa l las, zice ca l am înșelat, deși nu e așa. Nu as avea de ce sa mint pentru ca nu mă cunoașteți. Ce sa fac? Nu mai știu sincer

17 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu prea ai ce sa faci. Asa a fost relatia voastra, din partea lui, fara iubire si fara respect. Tot timpul te-a considerat o femeie usoara, care se culca cu oricine, care nu merita respect (ti-a spus-o doar la sfarsit, dar din cate zici te-a tratat exact asa tot timpul). Ai doua solutii: sa mergi mai departe si sa cauti un barbat care sa te respecte si sa te iubeasca sau sa te intorci la el, sa te asezi in genunchi si sa ii spui: ai dreptate, sunt o zdreanta, bate-ma, omoara-ma, umileste-ma, dar primeste-ma inapoi. Tu stii cum vrei sa fie viata ta in viitor.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Una: gelozia este cea mai afurisita boala sau se preface ca sa nu dea de banuit ca are pe alta. Pune mana pe telefon si vezi cine l-a sunat. Eu cred ca este alta. Fugi si lasa-l. E un nesimtit si nu merita.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Tot anul 2015 ca 2016 abia a inceput, si acum pe bune esti prea mică pentru intilniri, lasa si tu după 18 ani.

| unscrouplepeople explică (pentru CristiDinBucuresti):

A zis ca l-am mintit tot anul, de la revelion incoace laughing si pe bune acuma, in clasa a XII-a e prea devreme sa ai prieten, zic sa-ti incerci norocul la alte intrebariwinking

| claaau a răspuns:

Deci e mai bine sa folosesti termenul "am fost", eu consider ca nu are rost sa-ti traiesti cei mai frumosi ani a-i vietii pentru un om care nu te apreciaza si te crede produsul lui, la urma urmei ai drepturi egale cu el si poti sa faci tot ce vrei fara sa-ti impuna cineva ceva, dupa acest om nici nu ar trebui sa suferi pentru ca nu merita pentru tot ce ti-a facut, pentru suferinta care ti-a indus-o, parerea mea este sa il lasi in pace sa nu te mai impaci cu el si fa asta acum pentru ca daca ii mai acorzi inca o sansa o sa fie toate bune dar dupa o vreme o sa se revina la vechiile certuri, eu spun ca daca s-a rupt ata intr-un loc oricate noduri i-ai face tot de acolo se va rupe de fiecare data, asa este si intr-o relatie. Iti va fi greu si vei suferi pentru ca a fost prima iubire si nu-l vei uita niciodata dar o sa vezi ca o sa apara cineva care o sa te iubeasca si o sa te aprecieze pentru ceea ce esti si nu o sa te mai controleze. Succes!

| unscrouplepeople explică (pentru claaau):

Multumesc, pentru sfat.

| corbulalbrosu a răspuns:

Gelozia este o traire sentimentala, o emoţie ce denota slabiciune, reprezinta pur si simplu teama ca tu il inseli, ca nu esti exact asa cum ar dori el, ca nu ai valoarea ceea ce efectiv il innebuneste, insa aproape intotdeauna din pacate se rasfrange in mod negativ asupra pesoanei iubite asupra celei de langa el. Deoarece gelozia reprezinta un sentiment chinuitor si obsedant provoacat in sufletul persoanei respective neincredere, acesta traieste tot timpul cu banuiala neintemeiata, insa "certa" din punctul lui de vedere ca fiinta iubita nu ii este credincioasa si din aceste motive gelozia poate fi considerata ca fiind un cancer mental. Multe persoane nu pot accepta sa planeze asupra lor astfel de "obsesii" nefondate si pareri nedemne si din acest motiv cu orice pret vor sa fie indepartat "stressul" pentru a se elibera de sub influenta lor malefica.Se pare ca si tu ai dori sa procedeazi la fel insa inca nu esti hotarata. Pleaca de langa el si cat se poate de repede, asta in cazul in care doresti sa ai o vata normala si fericita. Succes.

| OldSoul a răspuns:

Nu-ti mai pierde timpul cu el, treci mai departe, se vede ca nu stie sa aprecieze ce are alaturi, daca tu vrei sa-ti sacrifici toata viata doar sa-i faci lui pe plac si sa fi alaturi de el e alegerea ta, dar nu e tocmai cea mai buna solutie.

| Doub a răspuns:

Îi dai o flegmă între ochi ca o adevărată lady şi pleci mai departe. Sunt o groază de băieţi geniali pe această planetă, care sunt dornici să te respecte şi să aibă grijă de tine.

| unscrouplepeople explică (pentru Doub):

E greu sa'l uit. M'am obișnuit cu el, vorbeam tot timpul chiar dacă :"afacerile " erau pe primul loc, a fost singurul băiat din viața mea, la care țin și împreună cu el am făcut atâtea, e greu sa uit... au fost momente frumoase chiar dacă au existat și neînțelegeri, am zis ca după ce termin liceul va fi mai ușor sa ne înțelegem ca ar vedea sau nu ar avea de ce sa și facă atâtea griji ca as vorbi cu altul. Nu mă deranjează ca îmi impune lucruri sincer, m am obișnuit și în ultimul timp le am respectat, chiar dacă nu crede. Nu o sa pot uita primele seri petrecute împreună.

| Florentina9210 a răspuns:

Vezi ca era ''tot anul 2015'' ca 2016 de abia a inceput, in caz ca nu ai aflat.
Incearca sa il uiti, daca o afacere este mai importanta decat sa stea cu tine, eu una zic ca nu merita sa fie inteles acest om. O sa suferi mai tarziu.

| AGreatMan a răspuns:

Lasa-l.Daca te-a tratat asa, inseamna ca nu tinea cu adevarat la tine.Lasa-l pe el sa te caute, intr-o zi va realiza ce prost a fost sa te lase.Mi se pare absurd sa ii spui iubitei tale sa nu mai vorbeasca cu niciun coleg.Asta imi pare a fi un comportament de ''Iubit posesiv)(preeea posesiv)

| adrian1917 a răspuns:

Ah, eu sunt baiat si azi se supara pe mine fata de care imi place fiindca il jigni pe baiatul de care ii place ei, deci eu sunt intr-o situatie si mai dificila decat tine dar sper sa o rezolv. iti sunt alaturi

| unscrouplepeople explică (pentru adrian1917):

Daca ei ii place de altcineva, de ce naiba iti faci sperante? Daca nu o sa-i mearga cu ala o sa te ia pe tine :"roata de rezerva". Adevarul e crud, dragul meuwinking

| adrian1917 a răspuns (pentru unscrouplepeople):

I-a mai placut si de altii dar s-au rupt repede relatiile, dar ma deranjeaza ca in ciuda a ceea ce fac pentru ea, nu ma ia pe mine ci cauta pe altii si aceeasi poveste. credeti ca ma va ierta pana la urma pentru ca il jigni pe ala?

| unscrouplepeople explică (pentru adrian1917):

Nu ar avea de ce sa se supere, atâta timp cât știe ca Îți place de ea, putea sa le ia mai pe ocolite... sa nu facă gesturi de fata cu tine. Sincer mai bine nu te bagi, sa o lași puțin o sa simtă lipsa, dacă îi place de tine măcar puțin o sa și dea seama, dar faza e ca dacă nu i place de tine sa o lași, sa nu și bata joc de tine, folosindu'te.

| adrian1917 a răspuns (pentru unscrouplepeople):

Nu cred ca mi-ar simti acum lipsa tinand cont ca il are pe ala, desi vorbeste cu el doar prin telefon. eu sper doar sa isi dea seama ca nu o iubeste nimeni cum o iubesc eu, ca sa fiu sincer abia adorm noaptea iar ziua petrec ore intregi gandindu-ma la ea.