1) iei cu cel de 9 L tot 9L de apa din cele 9L de apa pe care ai 5 bagi in cel de 5 aia rastorni afara ce a ramas 4L aia bagi in cel de 5. Iei din nou apa cu cel de 9L fix 9L si pagi in cel de 5 inca un litru rastorni pe cel de 5 afara si bagi inca cinci de acolo de la 9 litri unde a ramas 8 ca prima data ai bagat un litru. bagi de acolo in cel de 5 inca 5 litri rastorni afara si in cel de 9 Litri ramana 3 litri de apa
2) este 2 deoarece egal cu 0, 5 deci luam odata jumate din 2 este 1 si inca jumate ce e 0, 5 si asa jumate egal jumate deci numarul e 2.
Astept funda si votul
Mai adaug 2 probleme daca aveti timp sa-mi le explicati :*
1.Plecand la masa muncitorul a fixat in memorie pozitia acelor ciasornicului. Intorcandu-se el a observat ca acele ceasornicului s-au schimbat cu locul (ora cu minutele). La ce ora s-a intors muncitorul?
2.Gasiti numarul daca jumatate este o treime din el.
2. Al 2-ilea numar este cu 1, 5 ori mai mare decat primul nr.
Iar la 1. Muncitorul s-a intors dupa cel putin 1 sec., pentru ca rotitele ceasului sunt facute in asa fel incat daca secundarul s-a miscat s-a miscat si minutarul care face sa se miste si "oraru" [asta chiar nu stiu cum se numeste].
Spune-mi daca e bine. apoi mai trimite-mi ca-mi plac
E bine mai na una daca o sa stii sa o faci :
a^2011 + (b-a)^2010 =?
stiind ca: a^2+b^2-2a-4b+5=0
^=la putere; ex: a^2= a la puterea a doua. Bafta daca stii sa o rezolvi pls scrie aici rezolvarea.
M-ai pus in dilema. e 00:00 ma gandesc.
cred ca iti sp. maine dimineata. dar nu prea pare de logica; totusi, un mic indiciu, am nevoie de formule de calcul prescurtat?
A^2+b^2-2a-4b+5=0
a^2-2a+1+4+b^2-4b=0
(a-1)^2+(b-2)^2=0
=>(a-1)^2=0=>a-1=0=>a=1
=> (b-2)^2=0=>b-2=0=>b=2
=> a^2011+(b-a)^2010=1^2011+(2-1)^2010=1+1^2010=1+1=2
[alta?:S][vreau mai de logica decat de mate]
1 problema: umplem vasu de 9 l, punem din ala de 9 l in ala de 5 l si ne raman 4 l care ii punem in vasul de 5l; umplem si vasul de 9 l si in total avem 13 l. => Punem din vasul de 9l in ala de 5l pana il umplem [1l] si aruncam apa. pe urma din aia 8l ramasi mai punem o data in ala de 5l si aruncam apa. Iar in vasul de 9l ne raman 3l.
Calcul matematic: 9-5+9-5-5=3l
2. Pai sa luam de ex nr. 1 jm din jm lui 1 este 0.25. Iar daca 0.25 este jum unui nr. aceste este 0.50.
=> Acel nr. este jumatate din primul nr.
Daca nu ai inteles prima ti-o mai explic o data!
Atunci dc comentezi ca un prost numa ca sa iei puncte sau care e faza?
Bai vezi-ti de treaba ca nu te intereseaza pe tine
Ma nu ma ameninta ca eu nu am facut asta oké
Du-te la scoala, poate scapi de analfabetism!
Mai adaug 2 probleme daca aveti timp sa-mi le explicati :*
1.Plecand la masa muncitorul a fixat in memorie pozitia acelor ciasornicului. Intorcandu-se el a observat ca acele ceasornicului s-au schimbat cu locul (ora cu minutele). La ce ora s-a intors muncitorul?
2.Gasiti numarul daca jumatate este o treime din el.
anonim_4396 întreabă:
beausingurlamasamea întreabă: