| optimusprime1234 a întrebat:

Salutare TPU, am o rugaminte. Dupa ce am facut sex neprotejat iar prietena mea a luat escappele(Planul b), acum 13 zile. Este in regula daca facem sex protejat in perioada asta? Isi va mai face pastila efectele?

11 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Pastila escapelle are 94% eficacitate in primele 24 de ore dupa care devine ineficienta.
Din acest moment trebuie sa faceti sex numai potejat cu prezrevativ, fiindca femeia nu mai poate lua o a doua pastila escapele in viata ei, din cauza efectlor negative, foarte serioase si severe, care ii vor afecta corpul.

| Goete a răspuns:

Mi-ar fi rusine sa intreb asemenea tampenie.
Te-ai obosit sa citesti prospectul de la "escappele"?

| Goete a răspuns:

Asta in afara de faptul ca intrebarea ta n-are nici o logica

| optimusprime1234 explică (pentru Goete):

Daca stiam raspunsul nu as mai fi intrebat, daca esti tu atat de inteligent si ti se pare o rusine intrebare, esti constient ca daca intreb nu stiu, nu am mai fost in aceasta situatie, puteai doar sa raspunzi frumos nu sa arunci de parca am trait 100 de vieti si am fost in fiecare situatie

| Goete a răspuns (pentru optimusprime1234):

Scuze dar nu pot sa iti raspund mai frumos. Nici eu nu am trait 100 de vieti si ca noroc nici situatia in care ai fost, cand Ea a fost nevoita sa ia Escappele.
Dar Orice medicament are prospect.
Si eu cel putin - nu stiu Tu - am invatat sa citesc in clasa intâi.
Deci e aiurea sa intrebi tampenii pe aici, fara sa citesti Prospectul.
In afara de asta ce logica are ca ar avea influenta daca faci sex cu prezervativ- acel medicament face o modificare la nivel Hormonal in organismul unei femei - si nu e o bomboana...

| mont a răspuns:

Lasă-l incolo de sex ori de care ar fi el, nu ai de lucru decât sa cauți probleme in loc sa încercați sa le evitați amandoi? Hello nu pățiți nimic niciunul dintre voi dacă sunteți cuminți.

| ShadowBlitzE a răspuns:

Dacă faci sex protejat atunci nu mai contează dacă își face pastila efectul sau nu ¥_¥

| optimusprime1234 explică (pentru ShadowBlitzE):

Deci este in regula sa facem sex protejat la 13 zile dupa ce a luat planul b?

| Andreea2001dea a răspuns:

1. Câți ani aveti? 2.Nu prea e bine sa ia pastile de astea că e o otravă pentru corpul ei. 2. Da este ok dacă faceți sex protejat in aceasta perioada și în general dacă faceți cu prezervativ. 3. Daca faceți sex neprotejat puteți lua boli cu transmitere sexuala și nu cred că ați vrea să luați pastile sau sa ajungeți la doctor. Și 4. Pastila își face oricum efectul nu contează dacă foloseși prezervativ. 5. De ce ați făcut-o neprotejat. pentru ce? Când aveți prezervativul care va ferește de boli și etc. Și 6. Dacă poți să-mi răspunzi și mie la întrebarea mea trg care am pus-o la mine pe cont. ( Fundiță?)☺️

| optimusprime1234 explică (pentru Andreea2001dea):

Salut, avem 17 ani amandoi. Si regretam foarte mult ca am facut-o fara, a fost ceva prostesc si suntem constienti. Stim ca nu este deloc bine pentru coirp, toti hormonii peste cap, diferite stari, intarzierea sau venirea mai devreme a menstruatiei. Ideea este ca nu am ejaculat in ea, am facut o de 2 ori in acea zi, prima data am ejaculat in afara, iar a doua ora cand am facut o tot afara, dar tot ramane o cantitate de spermatozoizi dupa ce am ejaculat prima data, tin se mentionez ca a doua oara cand am facut o, inainte de a o face, m-am urinat si am dat cu hartie umeda pe penis, am facut-o neprotejat fiindca nu am avut niciun fel de metoda de contraceptie in casa, si nu cred ca ar fi trebuit sa ne panicam prea tare si sa luam pastila, dar pentru a fi siguri ca totul o sa fie in regula am facut o, suntem foarte anxiosi, niciunul dintre noi nu are vreo boala.

| Andreea2001dea a răspuns (pentru optimusprime1234):

Ok dar sa va asigurați că nu mai faceți aceași prostie de 2 ori pentru viitorul vostru. Și 2. Ce poți să-mi răspunzi la intrebarea data de mine pe cont.