| Ionut379 a întrebat:

am si eu nevoie de un sfat,o idee in legatura cu un subiect care pentru mine este prea greu de inteles.
Sunt intr-o relatie cu o fata foarte sincera,care de la bun inceput mi-a spus ca este o presoana sufletista, a avut o relatie lunga si inca are in suflet acea persoana.Am spus amandoi,ok,sa incercam. Ea nu face nimic sa mai tina legatura cu acel baiat,pentru ca a inceput sa tina la mine,dar el,este inca acolo. Este foarte nelamurita,nu stie ce sa mai faca,pentru ca i-am cerut sa ne despartim,daca ea chiar nu poate renunta la acel baiat, care o tot cauta pentru a se impaca.Nu vrea sa renunte la mine sub nicio forma,dar nici lui nu`i poate spune nu.I-am explicat ca tin la ea,inseamna mult pentru mine,dar parca atunci cand el o cauta, o ia razna.
Ce ramane de facut?

Răspuns Câştigător
| WildDream a răspuns:

A zis bine, singurul lucru care ar putea da peste cap "planul" lui, daca pot sa-i zic asa, e ca ea sa inteleaga ca ai renuntat la ea si sa-l aleaga pe celalalt tocmai din cauza asta. E decizia ei, trebuie sa-si analizeze sentimentele, vrea sa fie cu unu care a lasat-o fara nici o explicatie sau sa stea langa cel care ar putea sa o iubeasca sincer. Si inca ceva ca sa-l uite trebuie in primul rand sa vrea ea asta, iar primul pas e sa taie legatura cu el. Ca daca nu pune picioru in prag ala tot o sa insinte si singurii care or sa aiba de suferit sunteti voi si relatia voastra. Se vede ca el inca are o influenta puternica asupra ei si numai cu vorba, daca poti sa tai din influenta asta o sa o ajuti sa se departeze de el.

19 răspunsuri:
| FataCuChitaraMunților a răspuns:

Mutaţi-vă undeva departe de el. Apoi lasă-i un timp până îşi mai revine ea. Dacă te iubeşte, o să treacă peste.

| Ionut379 explică (pentru FataCuChitaraMunților):

Oricum el sta la vreo 40 km de noi happy

| Vix999 a răspuns (pentru Ionut379):

Daca ea i-ar bloca caile de acces nu ar mai exista problema asta. Faptul ca el stie inca unde sa dea de ea, reflecat lipsa ei de interes in a se distanta de el. Asta una la mana.
Doi la mana, eu sunt de acord cu amicul ala al tau. Tu trebuie sa ii dai un soc. Doar asa o poti trezi. Daca nu risti o sa ramai mereu in situatia asta incerta. E posibil sa pierzi dar macar stii ca ai incercat.
Mai e si varianta cu lugu-lugu, sa stai langa ea pana se decide ea ce si cum. Dar asta implica o foarte mare capacitate de intelegere si rabdare din partea ta.
Totusi mie nu mi se pare deloc corect ce face ea. Nu are nici un interes de a trece peste cu adevarat.

| Ionut379 explică (pentru Vix999):

Ai mare dreptate in tot ceea ce spui...dar, crede-ma ca imi este putin greu sa risc, poate o s-o fac, dar atunci cand o sa ma simt in stare.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E clar ca tine si la tine dar tot mai mult la ala, altfel nu as vedea de ce sar desparti de tine ca sa se intoarca la ex.

| WildDream a răspuns:

Cum adica nu vrea sa renunte la tine da nici lui nu-i poate spune nu? Ce vrea fatuca? Sa stea cu amandoi?
Poate nu vrea da trebuie sa renunte la unu dintre voi, sa taie legatura fie cu el fie cu tine, ca e cam egoist din partea ei sa va tina asa...

| Ionut379 explică (pentru WildDream):

Un prieten mi-a spus: desparte-te de ea! Aveti ceva timp impreuna, te cunoaste si stie ce simti pentru ea... daca va vedea ca aproape te-a pierdut o sa vina cel mai curand posibil in bratele tale si atunci o sa poti pune piciorul in prag. Daca m-ai ales, lupta-te cu tine sa il uiti, iar eu o sa te ajut.

| Ionut379 explică (pentru WildDream):

Atat tu cat si el, aveti dreptate...insa ce ma da in spate? Frica de a o face sa sufere, lasand-o balta, intr-un moment asa de greu din viata ei. Aici vin ciocanul si nicovala, care ma prind pe mine.

| WildDream a răspuns (pentru Ionut379):

Nu o lasa...Cel putin deocandatawinking Daca situatia asta se prelungeste prea mult atunci pune picioru in prag. Un timp are nevoie sa fie confuza da toate pana la un punct.
Las-o sa se gandeasca cu timp, da nu o lasa sa profite de tine punand asta pe seama confuzieiwinking

| WildDream a răspuns (pentru Ionut379):

A zis bine, singurul lucru care ar putea da peste cap "planul" lui, daca pot sa-i zic asa, e ca ea sa inteleaga ca ai renuntat la ea si sa-l aleaga pe celalalt tocmai din cauza asta. E decizia ei, trebuie sa-si analizeze sentimentele, vrea sa fie cu unu care a lasat-o fara nici o explicatie sau sa stea langa cel care ar putea sa o iubeasca sincer. Si inca ceva ca sa-l uite trebuie in primul rand sa vrea ea asta, iar primul pas e sa taie legatura cu el. Ca daca nu pune picioru in prag ala tot o sa insinte si singurii care or sa aiba de suferit sunteti voi si relatia voastra. Se vede ca el inca are o influenta puternica asupra ei si numai cu vorba, daca poti sa tai din influenta asta o sa o ajuti sa se departeze de el.

| SomePrettehGurl a răspuns:

Ar trebuii ca ea sa ii spuna lui ca in viata se mai si pierdebig grin

| biutza1997 a răspuns:

Eu zic ca sa mai incerce sa fie cu tine si sa te iubeasca pe tine sa nu mai vorbeasca cu acel baiat incerca sa ma va impacati si sa aveti icredere unul in altul e mai complicat nu o pierde daca ti la ea tine-o lanaga tine acum ca poti mai incolo poate a gasi pe altcineva si nu o sa ii mai placa de tine ramai cu ea si fiti fericiti funda?

| trust24 a răspuns:

Cand orice scanteie exista intr-o relatie in care fata mai are orice sentiment catre fostul ei,oricat de mult ai iubi,trebuie sa lasi sa plece. Doar asa vei vedea daca intr-adevar te iubeste sau vrea inapoi la fostul. Crede-ma stiu ce inseamna a iubi,dar a iubi nu inseamna sa iubesti,si sa suferi. A iubi inseamna a avea respect reciproc,si cel mai important lucru: linistea sufleteasca,pe care vezi langa ea, nu o ai. Lasa relatia cu ea, vei suferi dar macar nu de incertitudine, spune clar la ea, lasi un mic period singura ca sa fie sigura 100% ca vrea la tine. Asa e onest...

| Ionut379 explică (pentru trust24):

Am incercat,i-am trimis mesaj in care i-am scris,nu te mai deranja sa imi raspunzi. Nu mi-a trimis mesaj inapoi,dar a sunat in prima secunda. si cu vocea tremuranda,a spus, te rog nuuu, nu vreau asta. Tinand la ea, nu i-am putut face rau... Poate ca sunt prost, dar iubesc sa o stiu fericita!

| AnDreEuTtzA a răspuns:

Incearca sa o convingi ca nu este bine ce face, daca este nelamurita in legatura cu cine ar trebui sa fie. Sa se gandeasca ca doar un baiat poate iubi nu doi, asa numai are nici un farmec. Iubeste-o. Iubeste-o cat poti tu, arata-i ca baiatul acela n-o merita. Funda?

| Ionut379 explică:

Ideea este ca daca nu o cauta, relatia noastra este perfecta...dar atunci cand el interactioneaza catusi de putin cu ea, devine foarte absenta, nervoasa si nesigura. El a ales sa se desparta de ea si ea nu a inteles niciodata, de ce...acum,este intre ciocan si nicovala. Dar eu trebuie sa ma gandesc si la mine, nu accept sa fiu un posibil pion, sacrificat in cinstea regelui. Dar ma doare sufletul cand ma gandesc ca tin la ea, si as putea lupta sa ii castig pe deplin inima.

| Ionut379 explică:

Am deschis acest topic pentru a avea parte de anumite pareri, venite din partea unor persoane total necunoscute.Multumesc pentru timpul acordat si pentru sfaturile date! Daca cineva ar mai avea placerea sa adauge ceva, il rog sa o faca, deoarece simt nevoia de a vorbii cu oricine numai despre acest subiectsad.

| andreirlh a răspuns:

Salut, intai de toate tot ce pot sa iti spun este ca nu o sa ai nici cea mai mica sansa sa ii scoti din cap relatia anterioara asta se va regla cu timpul tu tot ce trebuie sa faci acum este sa nu o lasi balta si sa fi aproape de ea sa o ajuti sa faci tot posibilul sa o intelegi. Crede-ma stiu perfect ce simpe 4 ani de zile am avut aceeasi stare ca si ea si doar cu timpul si indragostindu-ma de alta persoana cu adevarat mi-am revenit. Succes si nu incerca sa o critici

| Ionut379 explică (pentru andreirlh):

Niciodata nu am criticat-o si i-am acceptat orice, pentru ca am simtit-o ca e o fata sincera si mereu incerca sa imi dovedeasca asta. pur si simplu are o slabiciune pentru acel baiat, dar acum aparand eu in viata ei, nu stie ce sa mai faca...