| Madalyn a întrebat:

Salutare TPU happy
Am si eu o nelamurire... sa zicem ca un baiat "X" de 20 de ani face sex cu o fata "Y" care a implinit 15 ani in urma cu cateva luni!
Din punct de vedere legal, in caz de o plangere din partea parintilor... ce poate pati baiatul?
Am inteles ca daca fata are peste 15 ani este ok atata timp cat nu prezinta urme de violenta.
Deci cum sta treaba?

10 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Daca trec 48 de ore dupa primul act sexual nu mai are probe sa spuna ca ai mentinut relatii sexuale cu ea.

| NatureSelf a răspuns:

Am si eu o nelamurire... sa zicem ca un baiat "X" de 20 de ani face sex cu o fata "Y" care a implinit 15 ani in urma cu cateva luni!, presupunem ca acea fata esti tu. Nu baiatul acela trebuie condamnat, ci parinti tai, ca te-ai pierdut din vedere.

| mihaMGB a răspuns:

Deci ai facut sex cu o fata de 15 ani si iti este frica sa nu te denunte din diferite motivelaughing? in primul rand, depinde mult de contexthappydaca parintii insista ca tu ai corupt-o,ca fata lor era VIRGINA(foarte important acest aspect),da poti fi pedepsit destul de aspru,desi in zilele noastre mai rar se pedepseste daca nu este vorba de viol,deoarece majoritatea pot demonstra ca fetele au fost perfect de acord, ba chiar au avut initiativahappycat timp a venit de buna-voie si poti demonstra asta, ai o bila alba happy... daca nu este vorba de tine atunci scuze ca am vorbit la persoana a2ahee hee

| janynefeaver a răspuns:

Chiar daca fata are peste 15 ani si a fost de acord sa intretina relatii sexuale, daca parintii fetei depun plangere, baiatul se alege cu dosar penal si urmarire generala in libertate pana cand se va decide daca va fi condamnat si la inchisoare sau nu.

| ursachy a răspuns:

Vrei sa-l legi a?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Relatiile sexuale cu o minora se pedepsesc. Esti major la 18 ani

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Actul sexual cu un minor care nu a îm­plinit vârsta de 15 ani se pedep­seste cu închisoare de la 2 la 7 ani. Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza si actul sexual cu o persoana între 15-18 ani

| ella1194 a răspuns:

NU e adevarat... tatal meu e avocat. atata timp cat fata e de acord sa faca sex nu are ce sa se intample. si mai ales daca nu are urme de violenta. Deci stai linistit ca nu are ce sa se intample atat timp cat ea este de acord. muahhh:*

| bebel1 a răspuns:

Daca are 15 ani impliniti comform legii are discernamant

| SimZ a răspuns:

Nu stiu de ce toti va simtiti in masura sa raspundeti la intrebari cu care nu aveti nicio tangenta. Discernamantul nu se dobandeste neaparat la 15(ma rog, e 14 da careva destept a zis 15). Fata poate e lipsita de discernamant (exista foarte multe categorii de oameni >18 ani lispiti de discernamant-ex alienatii mintali.SI oricum,daca fapta nu se incadreaza la viol, pentru ca a fost cu acordul ei si dispune de discernamant, se poate incadra la seductie.Seductia se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani. De asemenea, fapta poate fi incadrata la acte cu caracter obscen savarsite asupra unui minor sau in prezenta unui minor- se pedepsesc cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani. Chiar daca ea nu este de acord, parintii fiind tutorii ei pana la varsta de 18 ani, pot oricand sa dispunda de inceaperea urmaririi tale penale (in numele drepturilor ei-pe care ei le reprezinta in numele sau).
Draguta care zicea ca tatal ei e avocat-daca a facut intr-adevar el acea afirmatie, sfatuieste-l sa mai faca 1 data facultatea de drept.