Anticonceptionalele (AC) se prescriu doar de catre un medic ginecolog in urma efectuarii unei consultatii generale si pe baza unor analize hormonale si de sange (profil de coagulare) si un examen mamar, prin care se determina profilul tau hormonal. Doar in baza acestui studiu, medicul va putea sa aleaga AC cu compozitia care se potriveste cel mai bine sistemului tau hormonal. In nici un caz nu se recomanda folosirea unui AC care este prescris unei prietene/cunostinte sau cumparat pur si simplu din farmacie deoarece efectul si eficienta pot sa fie reduse sau chiar sa produca dereglari sistemului tau endocrin-hormonal. Eficienta maxima/garantata a oricarui AC se instaleaza de obicei dupa 3-4 zile din momentul inceperii administrarii si din acest motiv este indicat ca in prima saptamana sa fie folosita o metoda de protectie suplimentara. Folosite corect, AC garanteaza o protectie de peste 99, 2% Multa sanatate.
E adevarat ca sexul fara prezervativ induce o placere mai mare mai naturala, dar trebuie sa te gandesti si la fata nu doar la tine, egoistule!
Pilulele contraceptive sunt bune pentru o sarcina nedorita, dar pentru bolile cu transmitere sexuala, ce faci?
Asta ar presupune ca deja are o boala. Daca e bolnav e normal sa nu faca sex, ce naiba
Eu m-am referit in general. Ca nimeni nu este fraier sa zica ''da ba, sunt bolnav'', mai facem sex nu? Sa fim seriosi.
Aia sau alea merita bataie. Nu te joci cu sanatatea altuia daca tu nu dai 2 bani pe a ta.
Nu toata lumea gandeste asa. Multe persoane s-au ''infectat'' pentru ca au intretinut raporturi intime neadecvate.
Sunt eficiente, dar necesita analize. In afara de asta, e posibil sa aiba efecte secundare neplacute pentru femeie: dureri de cap, stare de nervozitate, deprimare, scaderea apetitului sexual.
fourteenapril94 întreabă: