| mvcxzghjjhgfdsjhgf a întrebat:

As vrea sa stiu ce pareri au baietii despre ciclul la fete.Ce stiu ei despre asta? E de dorit sa raspunda baietii

Răspuns Câştigător
| OMFGConrad a răspuns:

Eu, ca băiat vreau să ştiu tot îi face bine şi mai puțin bine prietenei mele, deci m-am informat (şi încă mă informez în continuare, aprofundând). Nu ştiu încă ca nenea corbul, dar nu mă poți păcăli cu întrebări despre aşa ceva.

8 răspunsuri:
| MiruD a răspuns:

Băieții, dacă sunt bine informați, știu tot despre toate.
Depinde de fiecare, cât de mult îl interesează subiectul.
Ciclu este ceva natural la o fata.

| corbulalbrosu a răspuns:

Menstruatia este un proces care incepe la pubertate,(10-12 ani) se produce ciclic/periodic si care se va repeta de-a lungul vietii femeii pana la aparitia menopauzei (circa 48-55 ani). Aproximativ in fiecare luna aparatul reproducator al femeii se pregateste sa dea nastere unei noi vieti.Pentru aceasta uterul se pregateste sa poata gazdui o posibila sarcina prin dezvoltarea unei mucoase uterine format din tesuturi, mucoase si vase de sange. Aceasta "constructie" cu aspect de mucoasa se numeste endometru si "tapiseaza" peretii interni ai uterului. Daca ovulul nu este fecundat de catre un spermatozoid, deci nu ia nastere o sarcina, mucoasa uterina adica ENDOMETRUL dupa 14 zile de la ovulatie se destrama si este eliminat din corp, din uter prin vagin sub forma unui amestec de sange, mucus, resturi de vase de sange si tesut intro perioada de circa 3-7 zile. Acest proces se numeste MENSTRUATIE si a carei desfasurare poate fi foarte simpla insa in multe cazuri se produce in asociatie cu dureri si crampe in abdomenul inferior si pentru ameliorarea durerii este necesara folosirea unor analgezice mai mult sau mai putin puternice. Un nou ciclul menstrual incepe, se repeta cu maturizarea unui nou ovul intr-unul din ovare si urmeaza acelasi proces descris mai inainte. Acest proces fiziologic repetat se numeste ciclu menstrual si are o durata cuprinsa in general intre 21-35 de zile. In general menstruatia apare in momentul in care fata ajunge la pubertate si incep sa i se dezvolte sanii si apare pilozitatea de la subrat si de la "pasarica". Acest lucru se produce de obicei in jurul varstei de 11-12 ani insa se poate produce mai devreme cu 1-2 ani sau mai tarziu pana in jurul varstei de 16 ani. In cazul in care fata intretine relatii sexuale inainte de a avea prima menstruatie, acest lucru nu va influenta aparitia menstruatiei la o data ulterioara. Cam in jurul varstei de 10-12 ani apar primele scurgeri vaginale zilnice care pateaza chiloteii. Sunt un semnal ca organele genitale au inceput procesul de maturizare si prevestesc aparitia primei menstruatii, denumita menarha in termeni stiintifici, insa nimeni nu poate prevede momentul exact de aparatie a acesteia. Sanatate!

| corbulalbrosu a răspuns:

In fiecare ciclu menstrual pe peretele interior al UTERULUI se formeaza o noua captuseala de tesut cu aspect mucilaginos, adica un ENDOMETRU nou. Dimensiunea endometrului ca grosime, volum, si vascularizare, poate sa fie diferit in fiecare ciclu, deoarece depinde de echilibrul existent in producerea de catre glandele endocrine a celor 2 hormoni feminini estrogen si progesteron in ciclul respectiv. Endometrul reprezinta un tesut care imbraca interiorul uterului, care se formeaza in fiecare ciclu menstrual cu rolul de a gazdui si permite dezvoltarea unui ovul fecundat care prin procesul de nidatie se inradacineaza, se ingroapa in masa endometrului. In cazul in care se produce nidatia din invelisul ovulului se va forma placenta viitoarei sarcini care incepe sa produca hormonul de sarcina hCG. Datorita producerii hormonului hCG de catre viitoarea placenta a viitorului fat, glandele endocrine care produc hormonii femenini estrogen si prostaglandina, nu vor mai produce hormonul prostaglandina si datorita lipsei acestui hormon nu se va mai declansa eliminarea endometrului si implicit nu se va mai produce menstrutia. Insa DACA OVULUL NU ESTE FECUNDAT in cele 12-24 de ore pe care le are la dispozitie din momentul eliberarii ei din foliculii ovarieni, ovulul nefecundat incepand din a 2-a zi intra intr-un proces de degenerare si in urmatoarele 2-3 zile se va dezintegra iar resturile de ovul ramase vor fi resorbite de tesuturile organismului. Deoarece nu se mai produce hormonul de sarcina hCG, glandele endocrine incep producerea hormonului prostaglandinin cantitati tot mai mari, si se anunta organismul pe cale hormonala ca procesul de reproducere din ciclul menstrual respectiv nu se va mai produce, si drept urmare se micsoreaza alimentarea cu sange a endometrului pana la oprirea totala, ceea ce provoaca imbatranirea si in final "moartea" endometrului care se destrama si impreuna cu resturile de vase de sange existente in masa sa, se vor transforma in menstra pe care organismul il expulzeaza/elimina din organism prin menstruatie. Prin alte cuvinte MENSTRUATIA reprezinta procesul de eliminarea a ENDOMETRULUI imbatranit si devenit inutil in urma unui proces de reproducere esuat si momentul de INCEPERE A UNUI CICLU NOU in vederea unei noi incercari de reproducere.

| corbulalbrosu a răspuns:

Ciclul menstrual reprezinta perioada dintre 2 menstruatii succesive si se poate produce mereu dupa un numar constant si riguros/precis de zile in cazul ciclului REGULAT, sau menstruatia se porneste dupa un numar de zile care poate sa difere mai mult sau mai putin si in acest caz ciclul menstrual este unul NEREGULAT. Pentru a fi considerat REGULAT, trebuie sa aiba mereu acelasi numar de zile ciclu dupa ciclu si sa se mentina constant pe perioada a minim 6-8 cicluri consecutive. Acest lucru se intampla doar in situatia in care sistemul hormonal functioneaza perfect si ovulatia se produce mereu dupa un numar de 13-14 zile raportat la prima zi a ultimei menstruatii avute. Insa in cazul in care glandele endocrine nu functioneaza perfect, ovulatia se poate produce anapoda in raport cu prima zi a menstruatiei avute, si in aceasta situatie cea mai rapida ovulatie se poate produce dupa trecerea a doar minim 7 zile fata de prima zi de menstruatie (ciclul scurt de 21 de zile), sau dupa ce se depaseste cu mult numarul celor 14 zile considerate normale, (insa imposibil de stabilit cu cate zile), si in aceasta situatie apar ciclurile menstruale LUNGI, cu durata de peste 28 de zile. Intre ziua de ovulatie si ziua de incepere a menstruatiei exista o perioada mereu FIXA de 14 zile, deci cu fiecare zi de intarziere a producerii ovulatiei, va intarzie si inceperea menstruatiei cu acelasi numar de zile. Dereglarea hormonala poate fi minora de 1-2-3 zile dar poate fi si una majora in cazul in care lungimea ciclului menstrual poate depasi 35 sau 42 de zile sau in cazuri mai grave sa depaseasca 2 luni situatie in care este indicata consultatia ginecologica. Functionarea defectuoasa a glandele responsabile de producerea celor 2 hormonilor feminini estrogen si progesteron care coordoneaza intregul mecanism de reproducere influenta decisiv numarul zilelor fiecarui ciclu menstrual. Functionare defectuoasa a glande endocrine, influenteaza producerea ovulatiei si implicit si momentul producerii menstruatiei. Cand dereglarile hormonale dezechilibreaza raportul optim dintre cei doi hormoni feminini estrogen si progesteron apare ciclul menstrual neregulat, in care imprevizibilitatea este factorul predominant deoarece numarul de zile al fiecarui ciclu menstrual poate sa difere chiar foarte mult intre ele. In cazul ciclurilor menstruale neregulat este considerat ca fiind perfect normal si cel de 21 de zile (cel mai scurt), dar si cel de 35-42 de zile sau unul si mai lung cu un numar de zile imposibil de preconizat. Reglarea ciclului menstrual neregulat se poate efectua prin tratament cu produse pe baza de hormoni, prescris de medic pe baza investigatiilor si analizelor hormonale efectuate. Sanatate!

| Drimmero a răspuns:

Nu sunt eu ala informatul si interesatul 100%, dar minimum de bun simt il stiu! Intrarea fetei la pubertate si catre o dimensiune matura. Fara metafore sau complicatii :" sange iesit din vagin". Are o periodicitate si tine pana-n panzele albe ale menopauzei/

| RAY a răspuns:

Personal cred ca ovulatia si menstruatia sunt doua etape foarte importante care se repeta in fiecare luna la fete, aceste etape modifica comportamentul /fizicul lor, e un chin in acele zile de menstruatie presupun ca asta am citit, sa nu uitam ca acest proces creaza viata desi e de apreciat fetele si modul cum natura a creat asta

| ImiUrascViata a răspuns:

Emm de ce ne intrebi asta? Stiu ca va simtiti nasol cand sunteti pe ciclu si ca eliminati sange, foarte multe ovule si ca va doare din cate am inteles. Si ca se intampla periodic. In rest nu stiu deoarece nu ma prea priveste asta. Plus ca imi cam pare rau de suferinta voastra. Imi imaginez ca e un chin, mai ales daca ramaneti fara tampoane.

| Ahatus a răspuns:

Nici o parere, da-le dracu