anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salutare TPU, ma numesc Sofia si am 15 ani si jumatate, cu un an in urma mi-am inceput viata sexuala cu prietenul meu, insa in noiembrie ne-am despartit.Acum, de curand, cu 2 luni in urma, am inceput o noua relatie de cuplu cu un baiat, el fiind prieten cu fostul meu stia cat timp am fost impreuna a inceput sa ma intrebe daca am avut relatii.La inceput l-am mintit deoarece imi era teama sa nu afle mai multi.Dar pana la urma i-am zis-o, el find mai mare, mi-a zis ca nu am nimica de pierdut daca incerc si cu el.Si in fine pe 17 aprilie am avut primul contact sexual cu el, de atunci am mai facut-o de 3 ori.Pe 1 mai trebuia sa imi vina ciclul, dar nu mi-a venit, si pe 11 mai am facut un test de sarcina care a iesit negativ.I-am zis lui ca a iesit negativ, si de atunci nu mai vorbeste cu mine deloc. Insa problema este ca e data de 15 si nu mi-a venit ciclul.Insa am dureri de burta.
...Intrebarea este, cum sa fac sa am ciclu?
....si cum sa imi intorc prietenul?
... Fundita, va rog

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Daca au trecut 10 zile de la momentul in care ar fi trebuit sa inceapa menstruatia, testul de sarcina a fost facut in momentul potrivit si daca l-ai efectuat in mod corect conform prospectului, rezultatul se poate considera ca fiind corect /valid, dar pentru a fi absolut sigura de obicei se efectueaza inca un test dupa 4-5 zile cu scopul de a se confirma rezultatul primului test de sarcina. Nu ai precizat in intrebarea ta daca contactele sexuale intretinute s-au finalizat cu ejaculare in vagin sau in exterior, deoarece ar fi fost de foarte mare ajutor in formularea unui raspuns cat mai corect. Provocarea ciclului se poate face doar medicamentos insa numai de catre un medic ginecolog si doar in anumite conditii. In cazul tau particular, deoarece se pare ca au aparut simptomele premenstruale care anunta ca momentul inceperii menstruatiei se poate intampla peste cateva zile, rezulta ca nu este vorba de o intarziere ci de faptul ca ciclul tau menstrual nu este unul regulat. Iar daca este neregulat, in aceste conditii nimeni nu poate preciza sau anticipa lungimea ciclului menstrual actual dar nici data la care va incepe penstruatia. In cazul in care ciclul tau menstrual este neregulat orice contact sexual in mod obligatoriu trebuie intretinut doar cu folosirea unei metode de protectie. Multa sanatate!

| deeaaa12345687 a răspuns (pentru corbulalbrosu):

Ejacularea a fost realizata in exteriox, a fost protejat.In ultimile 2 luni ciclul a fost relugat, dar acuma dupa contactul sexual nu incepe deja de 15 zile.

| corbulalbrosu a răspuns (pentru deeaaa12345687):

Ciclul menstrual poate fi considerat ca fiind unul regulat doar in cazul in care lungimea acestuia se mentine constant la un acelasi numar de zile pentru o perioada de minim 6-8 cicluri menstruale. In cazul ciclului neregulat pot exista 2-3 cicluri foarte apropiate ca lungime dupa care sa urmeze alte cateva cicluri cu lungimi uneori chiar foarte mult diferite deci te poti afla in acest moment intro astfel de situatie. Deoarece precizezi ca sexul a fost protejat cu ejaculare in exterior si coroborat, sprijinit si de rezultatul testului de sarcina efectuat, se poate afirma fara teama de a gresi, ca nu poti fi insarcinata.

6 răspunsuri:
| neutrino a răspuns:

1. Dupa sarcina, ciclul revine in mod normal.
2. Odata ce a dat bir cu fugitii, "prietenul" nu se mai intoarce. Nu mai are motiv!

| Emilian65 a răspuns:

Daca actul sexual a fost neprotejat si erai in perioada fertila, cu siguranta ca esti gravida.

| R0R0 a răspuns:

OMG!
Sunt sanse sa fii gravida. Nu ai nici 16 ani. Nu crezi ca te-ai cam grabit?
Ai experiente sexuale mai multe decat unele fete de 18, 19 ani.

| Francesca1997 a răspuns:

Si cand imi amintesc ca eu am 18 aproape 19 si sunt virgina