| optimusprime1234 a întrebat:

Salutare TPU, pe data de 23 septembrie, prietena mea a luat o pastila escappele pentru a fi sigura, pastila a fost luata la 1h 30 min dupa contact, foarte rapid, apoi luna viitoare mai exact 29 octombrie, am avut un contact sexual protejat, dar prezervativul s-a rupt si am ejaculat in prezervativ(l-am verificat de atatea ori in timpul actului si era in regula, nu stiu cum s-a rupt), prezervativul s-a rupt de la jumatate, deci nu a fost o cantitate prea mare, la 30 min dupa contact am luat a 2 a pastila escapelle, distanta dintre cele 2 pastile fiind de 1 luna si o saptamana, dupa ce am luat pastila, s-a simtit rau ceva timp, dar ciclul a venit exact cand a trebuit si a durat tot la fel, doar ca a fost mai puternic, ideea este ca i s-a terminat menstruatia si ea nu se simte prea bine, simte ca organismul este dat peste cap si simte ca e ceva in neregula cu ea, are 17 ani, eu zic ca este de la dereglarea hormonala datorita celor 2 pastile pe un timp scurt, dar tot este frica ca Doamne fereste este insarcinata. Menstruatia a venit la timp, pofte ciudate nu are, credeti ca poate fi insarcinata? Eu totusi zic sa facem un test pentru a fi siguri, tin sa mentionez ca nu are o viata prea sanatoasa, nu prea se alimenteaza cum trebuie, nu consuma asa multe lichide, in fine, organismul ei reactioneaza diferit si de la stres, de cand o stiu vomita cand are anxietate sau greseste, nu a vomitat sange, nu arate semne de sarcina, dar totusi, vreau sa stiu si parerea voastra in aceasta situatie. Si cu o saptamana inainte de ciclu, am luat zilnic 2000mg de vitamina c si ibuprofen pentru a fi siguri ca nu o sa fie vreo sarcina sau daca este formata sa se faca un avort natural, eu zic ca suntem in regula si ca nu este in sarcinata, ea spune ca au trecut 2 saptamanai de cand am luat pastila si ca nu ar mai trebui sa se simta asa, dar au fost 2 intr-o luna si mai ales ca inca are 17 ani. SALUT!

9 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| AliGab a răspuns:

Prietena ta poate muri de la 2 pastile escapelle la un asa interval mic si voua va este frica de sarcina? Ce Dumnezeu ma este in capul vostru astazi? Gargauni? Vorbiti cu parintii si duceti-va la doctor cat mai urgent. Nu-i de gluma cu pastilele hormonale la o varsta asa frageda. Poate face tromboze si pa-pa viata. Drumult doctorilor este asa:medic fanilie, medic ginecolog si medic hematolog, dar si endocrinolog. Fa ceva repede daca nu vrei sa o vezi in mormant

| iulia0514 a răspuns:

Până la urmă cine a luat pastilele tu sau ea?("sarcinata, ea spune ca au trecut 2 saptamanai de cand am luat pastila si ca nu ar mai trebui sa se simta asa, dar ")

| optimusprime1234 explică (pentru iulia0514):

Lasa glumele, logic ca ea a luat o, dar vorbesc ca si "cuplu"

| iulia0514 a răspuns (pentru optimusprime1234):

Nu am glumit! Dacă a luat pastila nu e însărcinată cel mai probabil are o dereglare hormonala dar pentru liniștea voastră e mai indicat sa meargă la medic! Pe viitor scrie corect!