| Nevazutul a întrebat:

Salutare tuturor. Vara trecuta am inceput sa o vorbesc cu o fata pe care o cunosteam din generala, ea e cu un an mai mica decat maine. Noi ne stiam doar asa din privire si cateva vorbe schimbate prin generala. Ea a terminat liceul vara trecuta, si dupa 4-5 ani am inceput sa ii scriu. Mentionez ca in intervalul acela de ani in care a fost la liceu nu am vorbit deloc. Am vorbit,ne am intrebat ce am mai facut in acest timp etc. Ea a avut examenul de admitere la facultate,dar a fost respina din pacate (urmeaza anul acesta sa dea din nou). dupa aceea ea a mers la pregatire pentru facultate. Cum tot vorbeam,i am propus sa ne vedem.ea a fost de acord. ne am vazut,am intrebat o ce planuri are de viitor,mentionez ca imi placea de ea si atunci. in tmp ce discutam,a venit si problema despre un eventual iubit,dar ea a fost ferma si a zis ca pana cand nu va intra la facultatea anul acesta,nu vrea sa aiba nici o relatie, vrea doar sa invete. am inteles la ce se referea, asa ca am ales sa nu pun presiune pe ea. Vorbeam la 4-5 zile,ne intreabam ce mai facem,lucruri obisnuite,dar fara sa ii dau sperante ca as vrea sa fiu cu ea. eu am ales sa nu ma aiba si pe mine o povara,si al ales sa o lasa sa se axeze pe facultate. a venit Craciunul,si urma sa ne vedem intr o zi. doar ca in ziua respectiva nu m ia mai raspuns la telefon si m am gandit ca a patit ceva. lucrurile au continuat asa,nu am vorbit o saptamana si ceva. eu am intrebat o daca e bine si ea m ia raspuns sec ca e bine. apoi dupa ce eu am plecat la facultate mi a scris ca pana acum nu i am dat un semn ca as dori ceva de la ea, ca noi nu avem nimic in comun, asa ca se gandeste la interese, ca n am schitat nici un gest ca as fii interesat de ea si ca de ce nu am fost direct. mi a zis ca noi 2 nu ne potrivim,in ciuda aparentelor. mi a zis ca am plecat de nicaieri ca sa ajungem nicaieri? mi a mai spus ca m am comportat bine cu ea si imi respecta calitatile si mi a urat mult succesc pe viitor. eu i am raspuns ca am ales sa o las sa invete si sa isi rezolve problemele ei. ne am urat de bine si asta fost. eu ce sa inteleg din vorbele ei, ce a facut o sa se schimbe asa radical? credeti ca ar mai fii interesata de o eventuala relatie cu mine? va reamintesc ca in ultima discutie din nou mi a amintit ca nu vrea sa aiba o relatie pana cand nu intra la facultate. as face bine sa ii mai scriu uneori sau ma sfatutiti sa o uit. mentionez ca imi place de ea, in fiecare zi ma gandesc la ea. astept raspuns

Răspuns Câştigător
| sofisis a răspuns:

Cam razgaiata fatuca asta a ta.
De principiu, niciodata sa nu crezi pe cuvant o femeie. Bine, decat cand e vb de sex. Acolo NU, e NU.
Dar in general la faze d'astea gen "eu nu vreau o relatie pentru ca." vrea sa spuna de fapt "nu ma curteaza nimeni si deci sunt singura si disperata dar incerc sa par senina si sa para ca e alegerea mea".
Voia de fapt sa insisti.
Tu la tot ce ti-a zis ea trebuia sa o iei mai tare. Trebuia sa ii spui ca din pacate ti-a confundat buna crestere cu slabiciune.
Spune-i ca desi poate e tarziu, vrei ca ea sa afle ca tu ai sentimente pentru ea. Ca nu consideri ca nu va potriviti si ca daca ai ales sa o lasi sa lucreze la viitorul ei nu inseamna ca esti un papa lapte si ca iti pare rau ca te cunoaste atat de putin. In nici un moment in discutie sa nu te rogi de ea, sa nu ii propui sa fiti impreuna sau sa cersesti atentie sau iubire.
Ii spui doar ca iti place de ea si ca regreti felul in care vede ea lucrurile. Adu-i la cunostinta doar ca are o viziune imatura asupra lucrurilor.
Si atat. Las-o asa, cu discutia pe jumatate. Nu o sa priceapa de ce in ciuda faptului ca ii spui ca tii la ea, nu vrei sa fii cu ea.
Daca e fata desteapta, o sa inteleaga si o sa vina ea la tine.
Daca in schimb e cam saraca cu duhul, va fi nevoie sa insisti tu peste cateva zile.

| Nevazutul explică (pentru sofisis):

Asta i comentariul care il aspteptam,, multumesc!

4 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Parerea mea e ca esti in freindzone si acolo vei iesi la pensie,te gandesti la ea ca alte gandurii nu ai asta e adevarul,iubirea se uita cu timpul daca asta vrei,vezi ca ti-a spus nu ne potrivim,te porti ca o fetita virgina ne faci de rusine masculinitatea,du-te fa-ti operatia de scimb de sex,treci la fetite,esti culmea fi barbat, barbati nu plang, barbati merg inainte nu ma placi pa, barbati nu scriu romane lacrimogene pe TPU, barbati maturi gandesc matur

| TheLoveDoctorr a răspuns:

"mentionez ca imi place de ea, in fiecare zi ma gandesc la ea" - cea mai mare greseala. Daca te vei gandi la ea zi de zi iti vei antrena muschiul din cap care e slab. Daca vei privi totusi alte oportunitati mai misto iti vei antrena muschiul numit "ALTE ALEGERI MAI BUNE CA O FATA CARE NU VREA SA MI-O TRAGA".

Daca totusi nu poti sa fii asa indiferent si vrei totusi sa o ridici si mai sus pe piedestal propun sa o tachinezi cu vorbe care deranjeaza "Si acuma tot inveti? Ce viata interesanta ai. acuma inteleg de ce baietii fac coada imensa, doar pentru tine!" "Vezi ca maine-poimaine iti va trebui ochelari noi la cat iti merg pupilele alea peste litere, totusi daca ieseai cu mine aveai febra la abdomen de la ras, iti ofeream si lectii gratuite de fitness". Nu te-a placut cum ai fost si cum te-ai purtat? Schimba-ti comportamentul fata de ea. Stiu ca suna greu si in capul tau e ca ai sa o faci sa fuga de tine. Crede-ma, nu e asa, incearca!

| 4psiho a răspuns:

Poate ca de fapt isi doreste o relatie dar avea impresia ca tie nu iti place de ea.

Cred ca cel mai bine ar fi sa ii spui sincer ce simti, fiindca ea este stresata cu facutlatea.

Spune-i niste vorbe dulci cu ce crezi tu despre ea, si spune-i ca astepti sa intre mai intai la facultate, dar ca ti-ai dori o relatie chiar si acum si ca nu o vei stresa, ba chiar dimpotriva, o vei sustine.

Fata oricum are nevoie si de timp liber, nu poate invata non-stop. Nu i-ar strica daca si-ar petrece acel timp liber cu tine, presupun.

Acestea sunt doar sfaturi totusi, pentru ca le-ai cerut. Tu fa ce stii/simti ca e mai bine.