anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salutare, vreau sa va spun ca m-am nascut intr-o familie unde credinta conteaza foarte mult. Dar de la un timp simt ca as vrea sa fiu mai liber. (nu prea m-am dus la biserica nici cand am fost mic dar nici acum) dar cred in Dumnezeu. M-am cam saturat sa nu pot fi si eu ceilalti... sa am si eu un Facebook/insta sa pot asculta linistit ce muzica vreau, sa beau, sa am prietenii si prietena. Ai mei vor sa am prietenii care nu injura/beau. si deasemnea o prietena. dar eu nu doresc asta. pur si simplu m-am saturat sa nu pot posta ce vreau eu/fac ce vreau. De exemplu daca pun o poza mai dark voi fi facut satanist, daca ascult lil peep voi fi facut satanist, daca am parul mare sunt satanist. etc. (adica voi fi criticat pentru orice postez/fac) as vrea sa numai imi pese si sa fac chiar ce vreau si sa pot avea Facebook/insta pe care sa postez ce vreau fara a fi judecat de oamenii, dar mi-e frica ca imi vor spune ca m-am schimbat in rau si din astea. (mereu am fost linistit si la locul meu, dar daca voi face aceasta schimbare toti vor avea de comentat. ca m-am schimbat drastic ca sunt satanist ca sunt asa si asa.) Va multumesc ca vi-ati facut timp sa cititi. P.S Am 18 ani.

4 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Am fost și eu terorizat de familia mea pe teme religioase, mai exact mama mea, care mă obliga să merg la biserică, chiar dacă eu nu credeam. Ea știa că nu cred, dar mă forța totuși.
Sunt lucruri bune sănătoase, legate de ceea ce dorești să schimbi altele mai puțin sănătoase.

| Emma30555 a răspuns:

Eu zic ca e timpul sa faci ce simți. Dacă ești băiat bun și ai bun simt și nu sari calul eu cred ca toți te vor accepta inclusiv ai tai. E ok sa asculți muzica care îți place, sa ți lași parul mare și sa ai prieteni obisnuiti.

| Crackman a răspuns:

Esti intr-0 situatie de film.
Ce pot eu sa iti zic este ca poti pleca la munca ( te descurci in viata ) si alegi ce vrei.
Poti merge mai departe cum esti acu dar nu prea este o idee.
Sau pur si simplu te schimbi, cu sau fara placerea lor. Trebuie sa realizeze ca astea nu merge prea bine.

| Zuse a răspuns:

Esti intr-o situatie dificila, din cate explici mediul tau este problema! tu nu poti schimba mediul, poti doar sa te schimbi pe tine.
Ca sa investesti energie in a te face inteles ajungi piatra seaca.
Oamenii despre care vorbesti sunt motivati sa fie impotriva actualitatii.

Nu te grabii cu decizii, uitate la tine si cauta sa te intelegi, ba chiar citeste ceva dezvoltare personala.
Daca te avanti in anturaj ca sa iti exprimi individualitatea cel mai probabil o sa te arate cu degetul
Daca te indepartezi de ei prin opcupatie va trebui sa invete sa iti respecte preferintele, si daca nu... atunci tu esti bine pe drumul tau! deci apuca-te sa iti croiesti unul.