Am citit din lege dar nu imi dau seama exact despre ce e vorba am nevoie de raspuns clar si concret.
Da, legea s-a schimbat si poti fi acuzat de viol, daca fetita are sub 16 ani. Nu ai voie sa seduci si sa intretii relatii sexuale cu un copil mic, care nu are discernamant.
Sa stii ca exista si puscarie juvenila (pentru minori) unde potifi inchis pana la 18 ani si apoi pus in puscaria de adulti.
"rintr-o lege ce se aplică de la 1 ianuarie, legea prin care s-a stabilit, în 2023, că vârsta pentru consimțământul sexual se majorează la 16 ani a fost modificată. Printre altele, Codul penal stabilește de-acum că raportul sexual, indiferent de tipul acestuia, comis de un minor asupra unui alt minor cu vârsta sub 14 ani se sancționează. Potrivit unei legi apărute în vara lui 2023, vârsta minimă privind consimțământul sexual a crescut de la 14 ani, cât era anterior, la 16 ani, iar agresiunea sexuală săvârșită asupra unui minor este abordată separată în Codul penal."
https://www.avocatnet.ro/......xuale.html
Clar și concret, nu vei fi pedepsit, diferența de vârstă dintre voi fiind mai mică de trei ani.
AndrewTate7789 întreabă: