| tudor96537 a întrebat:

Saluuutare.
Va rog sa nu radeti sau sa faceti misto, am vazut si am citit multe intrebare. Am nevoie de ajutor de la baieti care au trecut prin situatii similare.
Sunt un baiat si am 22 de ani si inca sunt virgin.
Am inceput sa ma masturbez pe la 11 ani pana ce am ajuns sa o fac ca disperatul la 15-16 ani. De pe la 18 ani nu mai fac pentru ca mi se intampla numai rele si sunt certuri in familie chiar cand o fac. Problema e ca am vise umede foarte des. Mi-e frica de Dumnezeu sa o fac. Tot la cateva luni simt o presiune de nu mai pot, imi vine in minte si o pofta si tremur tot. Nu stiu ce sa fac.
Va rog ajutati-ma.

20 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Felicitări pentru renunțarea la masurbare. Visele umede, polutiile nocturne sunt calea naturala de eliminare a spermei în lipsa activității sexuale, nu e nimic rău în ele. Mai ales dacă aveți frica de Dumnezeu va încurajez sa va rugați zilnic Creatorului nostru ca la timpul pe care El îl considera potrivit sa va aducă în viata fata care El știe ca ar fi potrivita pentru căsătorie. Eu ii sunt etern recunoscătoare soțului meu care a refuzat toate ofertele anterioare pentru ca a vrut sa respecte planul Creatorului sa fie virgin la căsătorie, sa păstreze totul pentru soția lui. Aveți cele mai multe șanse pentru o familie fericita.

| Violleta2022 a răspuns:

Oamenii de stiinta au demonstrat ca masturbarea este chiar benefica atunci cand o faci cu masura, adica 2-3 ori pe saptamana, fiindca ai nevoie sa te usurezi si sa te eliberezi de toti hormonii aia, care te innebunesc.
Da-i drumul, dar fa-o cu masura, ca dumnezeu nu se supara din cauza asta, dimpotriva, iti va da mai multa intelepciune si echilibru.
In ce priveste cearta parintilor, nu este infleuntata de masturbarea ta, ci de problemele lor personale!
Tu nu ai cum sa influentezi acest lucru, ei se cearta si cand nu te masturbezi tu, asta ca sa vezi clar ca este strict problema lor, fara sa ai tu vreo implicarea sau infleunta.

| doctorandus a răspuns:

Cere un consult la psihiatrie.

Sunt o sumedenie de oameni care se masturbeaza de mai multe ori pe zi si n-au nicio boala.

https://www.thetrentonline.com/guys-4-reasons-masturbation-good/

Traduc un citat din Encyclopedia of Children's Health:

"Masturbarea este auto-stimularea organelor sexuale, cel mai adesea pana la orgasm. 60% pana la 90% din adolescentii baieti si 40% din fetele adolescente se masturbeaza. Desi atitudinile oamenilor referitoare la masturbare difera mult, nu exista dovezi ca masturbarea ar fi in vreun fel daunatoare din punct de vedere fizic, psihologic sau emotional. Pentru multi tineri masturbarea este o ocazie de explorare sexuala proprie inainte de a se decide sa faca sex cu o alta persoana. Este de asemenea considerata cea mai sigura forma de sex pentru prevenirea bolilor cu transmitere sexuala, inclusiv virusul imunodeficientei umane (HIV)."

"Masturbarea ofera o modalitate sanatoasa de a-si exprima si explora sexualitatea proprie si de a elimina stressul sexual fara riscurile asociate contactului sexual, conform multor profesionisti medicali. Ei sunt de asemenea de acord ca masturbarea este o modalitate naturala, normala si sanatoasa de explorare de sine si de exprimare sexuala."

"Este din recunoscut din ce in ce mai larg intre profesionistii sanatatii mentale ca masturbarea poate reduce depresia si conduce la sporirea respectului de sine. Masturbarea poate fi in special folositoare in relatii in care un partener vrea mai multa activitate sexuala decat celalalt, caz in care masturbarea contribuie la restabilirea echilibrului."

http://www.healthofchildren.com/M/Masturbation.html

Autor: Ken R. Wells. Aceste puncte de vedere sunt confirmate in Jacqueline L. Longe, ed (7 iunie 2011). „Masturbation". The Gale Encyclopedia of Children's Health: Infancy Through Adolescence. 4 (ed. Second). Detroit, Mich.: Cengage Gale. p. 1404. ISBN 978-1-4144-8641-3. OCLC 712621295 si in Thomas H. Ollendick; Carolyn S. Schroeder (6 decembrie 2012). „Masturbation". Encyclopedia of Clinical Child and Pediatric Psychology. Boston, MA: Springer Science & Business Media. p. 359. ISBN 978-1-4615-0107-7. OCLC 913623298.

De asemenea Ollendick si Schroeder numesc miturile despre masturbare si tratamentele carora le-au dat nastere "una din cele mai negre pagini din istoria religiei si medicinii".

https://web.archive.org/......walker.pdf

| dullcat a răspuns:

Buna.Masturbarea e normala si are multe beneficii pentru sanatate. Daca apelezi la ea macar o data pe saptamana eu te asigur ca nu se intampla nimic rau.Nu asa lucreaza Dumnezeu....Sunt convinsa ca parintii tai se cearta din multe motive care nici macar nu tin de tine ci de mediul familial, administrarea finantelor, vicii si tot tacamul specific.Asa-i?

| LordCristobal a răspuns:

Frate,masturbeaza-te oricand iti doresti tu.Sa nu iti pese de ce zic ai tai sau de ce spune religia, mult lucruri spuse de familie sau religie pot fi eronate si nu se pliaza pe cerintele tale.
Corpul tau simte nevoia sa te masturbezi, masturbeaza-te oricand vrei tu.De aceea ai avut si visele alea umede.
Desi multe conceptii ale religiei sunt bune, totusi in privinta sexualitatii religia mai exagereaza.Adica sa nu te masturbezi sau sa nu faci sex pana la casatorie e un pic exagerat.
Totusi sa nu exagerezi cu masturbarea ca ce e prea mult nu face bine la sanatate.

| tudor96537 explică (pentru LordCristobal):

Multumesc. Deci parintii nu se cearta din cauza ca o fac eu, ci din cauza ca consuma alcool si tigari si se cearta foarte tare. Si aceasta cearta e doar in zilele in care ma masturbez.
De asta mi-e frica sa o fac ca eu o sa exagerez. Cand o fac, fac de mai multe ori pe zi, cum am zis pe la 15-16 ani o faceam in fiecare zi cam de 2-3 ori. Acum nu mai fac. Sunt foarte nelinistit. Nu pot dormi noptile.

| Hyperion7 a răspuns (pentru tudor96537):

Legat de acest comportament,să știi că mă gândeam că poate sunt singurul, însă într-o bună bucată de timp asociasem masturbatul cu problemele mele și să știi că greșeam.
La mine părinții nu se cearta din cauza alcoolului sau ceva, însă situația devenea destul de ciudată, nu-mi ieșea nimic din ce voiam și nu puteam coopera cu unii.

Daca vrei, poate discutam mai multe în privat …pentru că da și eu trecut prin asta și te înțeleg perfect sad

Dar îți zic din start că nu are treaba masturbarea cu problemele cotidiene.
Ele devin mai acutizante in momentul in care tu te destresezi prin masturbare.
Adică dacă înainte de masturbare ești în alertă, după masturbare ești cu mintea deconectată și nu prea mai tii cont de probleme până ajung ele sa te lovească.

| tudor96537 explică (pentru Hyperion7):

Te rog da mi mesaj. Eu nu pot sa scriu

| ALM2000RO a răspuns:

De la 18 ani, adică de peste 4 ani vrei să zici că nu te-ai mai masturbat deloc? Sau o faci odată la câteva luni?

| tudor96537 explică (pentru ALM2000RO):

La câteva luni când nu mai rezist și atunci o fac asa fără sa vreau ca tremur tot și îmi dau drumu rapid

| ALM2000RO a răspuns (pentru tudor96537):

Tudor, ești tare de tot dacă te poți abține luni de zile. Extrem de puțină lume pe tot globul poate rezista atâta. Îmi pare rău însă că suferi.
Te înțeleg perfect, adică și eu sunt hotărât demult să renunț definitiv la labă și p0rno și sunt la un nou record: nu mi-am mai dat de aproape o lună jumate, mâine sunt 35 de zile. Sper de data asta să fie definitiv și să mă dezobișnuiesc. Că nu mai îmi făcea nicio plăcere demult. Vezi postările mele din septembrie (cu 6 postări în urmă față de cea de azi) și cea pusă azi.
Eu îmi dădeam la 7-10 zile de la 21 de ani până acum 35 de zile, iar din adolescență, de la 14 ani la 21, mi-am dat la 2-3 zile.
Nu mai simt nevoia și sper să nu-mi apară simptome cum ai zis că ai: tremur, tensiune, vise umede (poluție) și erecțiile aferente în somn. Deocamdată nu e cazul și sper să rămână așa.
Norocul meu e că nu sufăr, fiind asexual și aromantic (virgin bineînțeles) la 23 de ani, deci mă lasă rece și indiferent chestiunile astea, în sensul că nu mă afectează că sunt așa.
Tu ai zis parcă că ești virgin, dar nu ai specificat dacă ai avut vreodată vreo iubită. Ești genul mai timid și introvertit sau genul curajos și extrovertit? Și asta e important de știut în vederea găsirii unei relații. Poate te pot ajuta cu vreun sfat, chiar dacă am 0 experiență în treburile astea laughing

| FindMyName a răspuns:

Fa-o, mai rau faci daca stai asa.fa asta de cate ori simti.
Parintii tai au problemele lor, nu au probleme cu masturbarea ta.

| Marius22222222222 a răspuns (pentru FindMyName):

Eu totuși nu cred că cineva rezista atâta timp fara sa o facă

| ALM2000RO a răspuns (pentru Marius22222222222):

Să știi că eu am aproape o lună jumate de când m-am hotărât să renunț și deci de când nu m-am mai masturbat deloc (bineînțeles că am renunțat și la p0rnoșaguri de atunci) și intenționez să mă las definitiv, adică să n-o mai fac niciodată, fiindcă nu mai îmi provoca plăcere de vreun an și o făceam mecanic și din obișnuință. Citește întrebarea mea pusă acum câteva minute și întrebările din septembrie dacă dorești (cu 6 întrebări în urmă față de cea de acum).
Eu oricum sunt asexual și aromantic și uite că totuși pot trăi fără masturbare, nu tremur, nu sunt agitat, nu simt tensiune și nici n-am avut vise umede sau erecții în perioada asta. Bine, mi-o dădeam la 10 zile. Și uite că acum de 30 și ceva de zile (35 mâine) sunt bine mersi. Nevoia cred că a dispărut definitiv.
E tare de tot Tudor că rezistă luni de zile fără o labă, eu sper să ajung ca el și chiar să-l depășesc, adică să n-o mai fac deloc pentru tot restul vieții.
Însă el din păcate suferă că a zis că n-are iubită și e virgin (adică e ca mine), deci nu e și el asexual și aromantic (cum sunt eu) și atunci e chiar nasol când suferă cineva, îmi dau seama că trebuie să fie cumplit (și mă bucur mult că am norocul de a nu fi în aceeași situație, ci indiferent și rece la toate aceste chestii).
Tu cum mai ești man, mai suferi după femei? Cum te mai simți? Ți-ai găsit o nouă iubită? happy

| Marius22222222222 a răspuns (pentru ALM2000RO):

Sunt singur muncesc ...sa zicem că sunt ok

| Konstantinos99 a răspuns:

Pai tatica asi incerca sa iti scriu ce e de facut dar nu ai intelege si asta pentru ca solutia e unica dar aplicarea e pe personalitatea si tipul de credinta pe care il ai.Dar fi atent PE TERMEN LUNG:
1. Faci cum faci te lupti cu ala rau ( nu vreau sa fac misto dar nu vreau sa vezi cum am vazut eu ca arata gen real). Jigodia Asa revenind genul asta de diavol iese treptat nu brusc! Cum bati cuiele in lemn adanc si dupa trebuie sa la scoti.Si cum o faci? treptat, cu rabdare! Nu scapi repede si nu vrei scapa de el total, vei avea o tendinta sa iti continui obiceiul, va fi in spatele tau tot timpul, chiar si dupa casatorie dar tu:1. trebuie sa iti inradacinezi adanc inima ca nu mai vrei cu orice chip, 2sa iti gasesti singur bariere de a nu face ce vrea el.
2.Tremuratul este o cauza a masturbarii tale clar si ca sa nu mai spun de perioada. Si asa cum spuneam trebuie sa iti formezi propriile tale arme sa lupti cu cel rau.Raspunde la intrebarea :Cu ce iti dauneaza masturbarea?
Gandeste-te
Eu am avut un raspuns care mi-a dat acces la armele necesare.
Raspunsul meu a fost ca imi voi o afecta viata normala (trupeasca) pe care o voi avea cu iubita mea care o vreau virgina ca mine poate a avut si ea acea patima ca si mine dar nu a abmblat cu altii si atunci cum fac?! ma pregatesc si ma pastrez pentru ea! ca sa o merit si ca sa fiu pregatit sa ii fiu barbat adevarat si sa am realatia normala (pentru astra trebuie sa revi la normal,clar) Tu acum traiesti ca intr-o bula eu asa am perceput o dupa,trebuie sa evadezi chiar daca se formeza dupa,trebuie sa fi vigilent.
Ce am avut de facut: Am eliminat total filmele xxx, considerand dar mai ales intelegand ca iubita mea nu va avea avea asa ceva (ce vedeam pe acolo), si ca ce vad e fake si Ce e mai important! Asi alege trupul sau sufeltul la iubita mea adica o voi da la oparte ca am vazut unai mai faina trupeste? Clar Never, mai ales ca intelegi cat de draga iti poate fi o fata care iti zice ca te iubeste si nu asa oricum pentru prima data, si pui mana pe obrajii ei te uiti in ochii ei si nu vrei trupul ei ci o eternitatea cu ea ca om.Si rezulta alta arma :exista viata fara orgams, iubirea e mai presus de asa ceva cu infinit ori. Deci nu pune pret pe masturbare ci urastio si o considera o pierdere de timp si ceva nesemnificativ, care te afecteaza pe tine si nu doar pe tine, aia e! Ii ranesti pe cei din jur pasiv! Mareste intervalul de masturvare, cat poti! Si vei ajunge si la luni. Daca iar ti se intampla des nu-i bai, te ridici si o iei de la capat de data asta si mai bine! Nu te lasi. Spovedanie la minim 3 luni! Rabdare tu cu tine,si duhovnicul cu tine,harul lui te ajuta in timp nu brusc,la uratania asta nu merge nimic brusc sau cel putin la mine. Trebuie sa o dispretuiesti din tot sufletul si sa iti indrepti atentia catre fete,nu trupeste ci sufelteste. Ai grija cu curvia ca e mai rea ca asta!
PE TERMEN SCURbig grineci echilibru,calatoreste cat mai lult nu conteza cu cine,eu am mers si singur, ocupate cu ceva, nu sta locului directioneazati ideile catre alte zone, sa iti maresti intervalul! SI LUPTA, Cazi? Gaseste cauza si astupa lipsa sufleteste, ia masuri sa nu mai aiba acces acolo unde te a vazut slab.
Si sa stii ca fetele nu prea se uita la tine cand te masturbezi, cumva simt, habar n-am cum dar de aia zic treptat vei ajunge la normal (~3 ani) RABDARE pune pe pereti citate motivationale, abordeaza fete, concentreazate sus pe inima nu jos pe... Nu molesii! Dupa ce ajungi la normal ai mare grija sa nu uiti pentru ce te ai luptat pentru o fata curata ca si tine (acum daca a facut ce ai facut si tu, nu e bai ca ar fi culmea, chiar ipocrizie, dar sa nu fi avut partener, ca tu sa poti sa poti sa o iubesti pentru suflet, nici fetele virgine nu cer asa sex asa pana in 2 ani, poate doar sa incerce ca zice lumea, dar tu baiat destept o ti pentru tine si iti faci o relatie adevarata.Din pacate tin sa iti transmit si o veste proasta, pacatul asta merge mai departe la copii tai deci esti reponsabil sa ii educi la fel si sa iti scapi genalogic faptele, sa ii protejezi si sa ii ajuti asa cum vrei reusi si tu! Daca nu vrei copii mai bine continua masturbarea, ca pentru a avea o relatie, o iubita, trebuie sa ai :ce oferii, sa fi asumat si calculat, sa fi demn, sa nu te lasi dominat(cu mici exceptii de sigur ca vei stii ce atuuri are ea si unde e chiar buna), sa fi gata sa lupti pentru ea si copii vostri.Asta vrei zic si eu, dar toate dupa ce reusesti sa il indepartezi(nu sa il biruiesti!)
Acestea fiind spuse, Domne ajuta! Si pe tine si pe mine pe toti!
Succes!

| Whitesnake99 a răspuns:

Sincer, din experienta unuia care bifeaza cam tot ce ai zis tu, iti recomand sa iei antidepresive, iti taie complet pofta.

| CarmenCraciun a răspuns:

Daca esti sarac nu ai parte de sex asa ca da-i inainte cu masturbarea. Ce sa faca o fata cu tine? Sa stea pe banca in parc?

| MironMatei a răspuns:

Mergi la o prostituata eu asa am facut dar intru in depresie ca nu-mi pot gasi o fata normala cu care sa am relatie sa ne casatorim si sa treaim fericiti si so iubesc si sa ma iubeasca noi baieti care ni dorim nu vom gasi si ca suntem buni dar gasesc nu-mai cei ce le bat etc