Sangerarea de nidatie se produce in foarte putine cazuri, care de obicei reprezinta un maxim 8-10% din numarul total al sarcinilor instalate. Ovulul fecundat fiindca are a marime microscopica, in momentul in care se implanteaza in ENDOMETRU, provoaca o ''rana'' minuscula practic invizibila si uneori in urma strapungerii membranei care acopera endometrul poate sa lezeze/rupa si un vas capilar de sange. Doar in acel caz este posibil sa apara o microsangerare care de regula consta in aparitia a cateva mici picaturi de sange rosu/curat cu totul diferit de cel menstrual. Intreaga sangerare atunci cand se produce, poate sa treaca neobservata fiindca dureaza foarte putin cateva minute sau in cazuri rare cateva ore in care poate inrosi partial un absorbant. In cazuri cu totul exceptionale, poate sa dureze 2 zile si sa existe o sangerare mai evidenta, vizibila.
Intre ziua in care se produce OVULATIA si ziua in care porneste urmatoarea menstruatia, exista o perioada care intotdeauna are lungimea FIXA de 14 zile si reprezinta PERIOADA LUTEALA a ciclului menstrual. Este stabilit stiintific si medical ca dupa trecerea a 3-4 zile OVULUL se dezintegreaza si in mod efectiv dispare din uter. Fiindca in ultimele 11-10 zile nu poate sa mai existe un OVUL VIABIL, ciclul menstrual in acele zile intra in PERIOADA INFERTILITATII ABSOLUTE, cea in care formarea sarcinii devine 100% IMPOSIBILA indiferent de modul in care este intretinut si finalizat actul sexual.
Pornitea menstruatiei la data calculata/prevazuta si desfasurarea sa in conditii similare/asemanatoare d.t.p.d.v. cu menstruatiile anterioare ca si numar de zile, flux al sangerarii, cantitate de menstruatie eliminata, aspect, culoare, etc. reprezinta GARANTIA ferma ca in proportie de peste 99% NU a avut loc fecundarea ovulului si nici NU s-a produs o sarcina. Multa sanatate!
Este extrem de putin probabil sa fii gravida.
Sangerarea de nidatie dureaza putin (1-3 zile), are volum mic si culoare mai deschisa. Si apare doar la cca. 10% din femei.
HappynewCenusa întreabă: