| LaCrImI sI nUmAi LaCrImI a întrebat:

Scuzatima ca va intreb dar ce inseaman calendarul asta am vazut de multe ori scris si nu stiu ce inseamna

4 răspunsuri:
ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Este o metoda pe care o poti folosi pentru a-ti calcula perioada fertila in functie de regularitatea menstruatiei.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună.
Scuze, pentru ce?
Te referi la metoda calendarului ca metodă contraceptivă!
La un ciclu menstrual regulat de 28 de zile, sângerarea poate dura între 3 şi 5 zile, următoarele 2 zile sunt nefertile. Începând din ziua a 7-a începe perioada preovulatorie (şanse mici de a rămâne însărcinată) care ţine până în ziua a 14-a, apogeul ovulaţie este cuprins între ziua a 14-a şi a 16-a inclusiv (se păstrează în platou, posibilitatea de a rămâne însărcinată este la cote maxime 90-100%, însă nu este obligatoriu să rămâi din prima, poţi rămâne în luna următoare), următorul interval de timp până în ziua a 21-a este perioada postovulatorie (şansa de a rămâne însărcinată scade, dar este prezentă), iar din ziua a 21-a până în ziua a 28-a este perioada infertilă, atunci instalarea unei sarcini este aproape nulă (şansa de sarcină este de 0, 01%).
Ca să-ţi fie mai uşor, te ghidezi după glera cervicală sau mucus cervical (are aspect de albuş de ou). Cu cât devine mai abundent şi consistent, cu atât eşti mai fertilă. Poţi urmări această sursă timp de cel puţin 6 luni ca să te orientezi cât de cât cum funcţionează organismul.
Această metodă are eficacitate scăzută, 50%.
Pentru o documentare mai amplă, clic aici: www.seximus.ro
Sănătate.
Pa, pa.

| spiritul a răspuns:

Trebuia sa stii lucrul asta ca fata inainte de a te apuca sa faci sex, pentru ca am vazut ca ti-ai inceput viata sexuala deja

daniela
| daniela a răspuns:

De ce sa te scuzi... acum ai aflat de la ceilalti ce si cum si sper sa-l poti sa-l folosesti