anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Se dau urmatoarele scenarii:

Primul senariu: Esti intr-o relatie de 25 ani. Intre timp, v-ati si casatorit. Te intelegi bine cu sotia. Intr-un moment de destindere (in care poate ati baut si putin alcool) iti povesteste ca in urma cu 15 ani a facut sex odata cu un tip. Nu ti-o spune pentru ca s-ar simti vinovata, ci pentru ca se simte foarte relaxata sa ti-o spuna. Spune ca motivul pentru care a facut sex cu el a fost ca ea era virgina la momentul cand s-a cuplat cu tine si voia sa vada cum este sa faca sex cu altcineva.

Al doilea scenariu este identic cu cel de mai sus. Singurele diferente fiind ca in loc sa iti spuna ca a facut sex cu un tip in urma cu 15 ani, iti spune ca a facut sex saptamana trecuta si in loc sa se simta destinsa si relaxata se simte crispata si vinovata.

Cum te-ai purta in fiecare dintre scenarii? De ce?

22 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

As fi in stare sa o leg si sa o vand la traficanti de prostituate, la meserie cu ea. Castig cateva mii de € nu se poate asa ceva, sa ma smechereasca pe mine, ii arat eu intensitate sexuala

| wildthing a răspuns:

Ar face bine sa nu-mi spuna, pentru ca instantaneu as incepe sa o privesc cu dezgust si nimic din ceea ce ar face ea nu ar mai putea sa repare situatia.

Răspuns utilizator avertizat
| Hammurabi a răspuns:

Din scenariul tău se presupune că aș avea peste 55 de ani.
La vârsta aceea presupun că nu-ți mai arde de despărțiri, divorțuri și alte melodrame. (probabil ai și copii deja mari).
Așa că nu cred că aș reacționa în nici un fel. Aș fi doar dezamăgit de ea. Și de mine, constatând că am fost cam idiot însurându-mă cu o virgină. laughing
Dar dacă eu am fost un soț fidel în toată perioada asta, probabil că aș renunța la principiul ăsta.
Cu toate că la peste 55 de ani asta ar fi ca "o frecție la un picior de lemn". rolling on the floor

A doua variantă în care îți spune că "a făcut sex săptămâna trecută", la 55 de ani... deja mă bufnește râsul. laughing

| anonim_4396 explică (pentru Hammurabi):

Nu m-am gandit la varsta. Presupunem ca v-ati cuplat cand aveati 16 ani si v-ati casatorit pe la 23 de ani. Deci, in prezent aveti 41 de ani.
De unde ideea ca o relatie din care sa rezulte o casatorie trebuie sa inceapa neaparat dupa 30 de ani? Cunosc mai multe cazuri care te-ar contrazice.

| Hammurabi a răspuns (pentru anonim_4396):

Dacă nu te-ai gândit la vârstă, probabil și tu ești la vărsta la care toți ne credem nemuritori. laughing
Părerea mea (și e o părere documentată) e că dacă te căsătorești înainte de 28-30 ani, șansele ca acea căsătorie să reziste și să fie viabilă, scad cu cât vârsta e mai "fragedă".
La fel și împortanța sexului între parteneri, scade proporțional cu înaintarea în vârstă. Devin altele mult mai importante decât sexul.

Cupluri care se formează la 16 ani și se căsătoresc la 23, mai sunt împreună după 25 de ani sub 1 %. (te poți orienta după statistici)

Era doar un scenariu ipotetic. N-am spus cat de rar sau de des s-ar intampla asta. Era un scenariu in care cei doi se inteleg bine si sunt compatibili.

Dacă vrei să respect scenariul tău, chiar dacă nu se "înșurubează" bine în logica mea, și aș considera că aș avea aceeași vârstă ca acum (sau aș fi nemuritor laughing ) aș pleca pur și simplu fără discuții sau explicații și aș lua totul de la capăt cu mai multă atenție.
(și cu mai multă experiență, logic laughing )
În ambele situații.

Adica faptul ca ati fost alaturi unul de celalalt atatia ani si ati trecut prin o gramada de lucruri impreuna nu cantareste absolut deloc in decizia ta? De ce?
Nici macar in situatia in care actul a avut loc cu 15 ani in urma? Faptul ca s-a intamplat o singura data, cu 15 ani in urma, arata ca a fost un caz izolat. Altfel s-ar mai fi repetat de-a lungul timpului.
Si chiar si in situatia in care afli ca a facut sex saptamana trecuta, nu sunt si alte lucruri pe care sa le iei in calcul atunci cand iei o decizie?
Ati fost impreuna 25 de ani si, pentru tine, singurul lucru care ar putea spune vreodata ceva despre relatia voastra este ca ea a facut sex o data cu altcineva. Tot restul nu exista.

| wildthing a răspuns (pentru anonim_4396):

Stiu ca nu mi-ai dat mie replica, dar da, faptul ca a facut sex o singura data cu altcineva, face ca "tot restul" sa nu mai existe.winking

Nu e vorba de actul sexual în sine.
E vorba că e singurul om pe lumea asta în care ai încredere absolut totală.
Dacă și ea ar fi avut aceeași încredere în mine, de ce n-ar fi venit să-mi spună că are curiozitatea asta? Și pot să jur că aș fi înțeles și aș fi acceptat fără discuții/comentarii.
Actul sexual în sine e o chestie de doi lei, nesemnificativă.
Trădarea încrederii e o chestie majoră care te face pe tine să înțelegi nu că ai fi pierdut ceva, ci că n-ai avut de fapt nimic.
Deci, repet.
Nu e vorba de actul sexual. E vorba de comportamentul ei.
Care, dacă îl extrapolezi la orice altă situație asemănătoare, fără să fie implicat un act sexual, poate fi interpretat absolut la fel.

| wildthing a răspuns (pentru Hammurabi):

Aici nu mai sunt eu de acord cu tine. Daca spui ca actul sexual in sine e o chestie de doi lei, nesemnificativa, atunci nu ar trebui sa o consideri tradare, nu ar trebui sa te deranjeze.
Pentru mine actul sexual cu altcineva e tradarea suprema, e ceva ce nu as putea accepta niciodata...si ma socheaza faptul ca tu spui ca daca ar fi venit la tine sa-ti spuna ca are curiozitatea asta, ai fi acceptat fara discutii/comentarii. Pentru mine asa ceva e de neacceptat, e monstruos. happy

| Hammurabi a răspuns (pentru wildthing):

Cred că n-ai înțeles sensul a ceea ce am scris.
Dar hai să te întreb ceva.
Tu faci sex cu iubita ta. Dar poți face sex și cu o prostituată.
Pentru tine, care va fi diferența între cele două partide de sex?

| wildthing a răspuns (pentru Hammurabi):

Nu am facut niciodata sex cu o prostituata si nici n-am de gand.

| Hammurabi a răspuns (pentru wildthing):

Era o presupunere. Nimic personal, nici o legătură cu tine.

In cazul in care a facut asta o singura data in urma cu 15 ani atunci ce te face sa crezi ca ea mai este in prezent persoana care era atunci cand te-a tradat? Oamenii se mai schimba. Faptul ca a facut asta o singura data arata ca a fost un fapt izolat, nu un obicei sau ceva care sa se mai repete. In acesti 15 ani de cand a comis fapta si pana in prezent ati trait o gramada de experiente care v-au unit si ti-au aratat ca ea este alaturi de tine si te iubeste.

Ăsta e un scenariu în care tu aranjezi cu mâna "piesele" așa cum îți convine.
Dar dacă totul s-ar petrece în viața reală, de unde va avea cineva certitudinea că tot ce spune ea, chiar așa s-a și întâmplat?
De unde vei avea certitudinea că o singură dată s-a întâmplat? Pentru că spune ea? Păi mai poți avea încredere totală în ce spune ea? Gândește situația la modul real!
De unde vei avea în continuare încrederea și certitudinea că ea nu duce o viață paralelă? Că lucrurile nu stau mult mai rău, iar tu nu ești decât un fraier.
Vei mai putea continua sub povara incertitudinii?
În viața reală, cine îți poate oferi certitudinea pe care o oferi tu în text, că lucrurile n-au fost mai mult decât spui tu?

Dacă în viața reală ar exista o variantă în care să poți avea certitudinea deplină că lucrurile au stat exact cum le povestești tu, da, e o situație peste care poți trece.
Dar care ar putea fi acea variantă?

Eu nu am incredere totala in nimeni. Increderea totala inseamna, de fapt, incredere oarba sau credulitate. Increderea reala ar trebui sa aiba niste baze concrete si niciodata nu ar trebui sa devina absoluta sau totala.
Daca as vedea ca relatia dintre noi este ok, ea este deschisa de obicei si ma pot baza pe ea, iar fapta a comis-o in urma cu 15 ani atunci as pleca de la presupunerea ca spune adevarul.
Daca relatia dintre noi este ok, iar fapta a comis-o saptamana trecuta atunci as avea dubii daca se va mai repeta sau nu. Nu m-as desparti doar pentru asta daca in rest relatia este cat se poate de ok. Dar, ar fi nevoie de timp in care sa imi recastige increderea.
Motivele principale pentru care nu m-as desparti ar fi:
1. Ne potrivim
2. Faptul ca am trecut prin multe experiente impreuna si am fost alaturi unul de celalalt si am invatat o gramada de lucruri unul de la celalalt cantareste mult mai mult pentru mine decat o aventura cu cineva.

Daca relatia dintre noi chiar nu merge bine atunci m-as desparti.

| Hammurabi a răspuns:

Să nu se înțeleagă greșit.
Stimez și apreciez femeile peste 55 de ani, dar nu... pentru sex.

Răspuns utilizator avertizat