| AdioTPU a întrebat:

Se întâmplă să idealizăm pe cineva de sex opus crezând că e perfect, frumos, inteligent și să dorim tare sa fie cu acea persoana, apoi când ne apropiem mai mult și o cunoaștem mai bine, cade de pe piedestalul imaginar pe care am pus-o, ba chiar ajunge sa ne scârbească.
De ce se întâmplă asta?
De ce idealizăm oameni fără ai cunoaște bine?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru că ne creăm așteptări nerealiste, pentru că oamenii se dau ceea ce nu sunt iar când ne apropiem îi vedem așa cum sunt de fapt, simplu

13 răspunsuri:
greece12
| greece12 a răspuns:

Pentru ca proiectam propria noastra imaginatie si visele noastre asupra persoanei respective.
Fiecare are o imagine, o idee despre cum ar vrea sa fie persoana "ideala"...intalnind un necunoscut care are aparent cateva din calitatile pe care le dorim,il umplem imediat si cu celelalte,fara nici o baza.
E dorinta fiecaruia de a gasi jumatatea visata sau,poate, oboseala sa tot caute fara rezultat.
Iar finalul este dezamgitor.Da timp entuziasmului din tine, tine-l in lesa, pana intelegi ce ai alaturi, te vei scuti de multe sperante false.
happy

| cristi202 a răspuns:

Idealizăm pentru că ne imaginăm. Cînd prindem realitatea, înțelegem că nimeni nu e perfect

Răspuns utilizator avertizat
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Din nevoie.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

E fenomenul "crush".
Ne creăm speranțe, pentru că de la distanță nu se văd defectele/incompatibilitățile.

| Hammurabi a răspuns:

Nu am idealizat niciodată pe nimeni.
În nici o situație.
De fapt, niciodată nu am avut vreo părere despre vreo persoană până nu am cunoscut-o suficient de bine.

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Pentru că unii oameni sunt visători și nu le trebuie mult să le stârnești imaginația. Asta + faptul că aparențele înșală = dezamăgiri garantate.

| anonim3247 a răspuns:

Nu îl interesează pe omul ăla de părerile altora.

| 199onur7 a răspuns:

Pentrucă idelizați. Sa iubești cu Adevărat da cu Adevărat este cu totul altceva. Si altceva este sa idealizezi. Cand iubești cu Adevărat da cu Adevărat inima aia rămâne Absolut totul orice ar fi inima aia rămâne inima pe care o iubești cu Adevărat pentru tot deauna nu știu cum sunt alți cum este la alți da la mine mereu asa va rămâne.-_-

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru 199onur7):

Eh, o l*ba. Poate nu esti, dar suni ca un virgin cu nasul plin de cosuri.

| 199onur7 a răspuns:

Normal ca cadea piedestalul imaginară vezi? Asta se si întâmplă cand nu iubești cu Adevărat te scărbesti cand nu iubești cu Adevărata înlocuiește cand nu iubești cu Adevărat înșeli. Si una este sa iubești rau de tot cu Adevărat da cu Adevărat atunci nu ai cum sa înlocuiește nu ai cum sa înșeli nu am cum sa uiți si sa schimbi nu exista asa ceva cand chiar iubești cu Adevărat.

| Paracetamol0lol a răspuns:

Păi pentru aspectul fizic, cu toții suntem niște superficialihee hee și când vedem cum e personalitatea persoanei totul dispare

| Fantaspirit2k23 a răspuns:

Poate că din cauza că tu te vezi un om minunat,cu moral healthy din toate punctele de vedere,cu principii ai pseudo-impresia că acel om care aparent pare un om "frumos" la prima vedere așa este el că persoana,sau tinzi sa crezi că dacă tu ești un om bun și acel interlocutor ar trebui sa fie ca tine,cam asta se întâmplă când vorbele lui sunt aparent siropoase,dulci,îți faci o idee eronată despre el. Omul trebuie cunoscut bine,și nu virtual, trebuie sa te vezi cu el, sa vezi cum este și când este indispus, cum se comporta, când este nervos cum se manifesta cu tine, din mai multe unghiuri trebuie cunoscut ca sa ajungi la ideea ipotetică despre cum ar fi el, sau daca ar fi așa cum ți-ai imaginat.