Cred ca "iubirea" se refera la un nivel de profunzime mai mare decat "indragosteala"... Te indragostesti de ochii/glasul/zambetul cuiva, dar ajungi sa il iubesti pentru felul cum se poarta cu tine, pentru protectia pe care ti-o ofera, pentru ca il admiri etc...
Sunt situatii in care iubesti un om, dar nu ajungi sa simti "fluturii din stomac"...
Mi se pare o disecare a firului de par in patru. Daca e vorba de un cuplu, atunci nu se poate. Daca e vorba de alte forme de iubire (filiala, amicala, materna), atunci e subinteles.
Pai, faptic si logic, iubirea nu e Sora mai mare a Dragostei?! daca consideram ca la fluturi, ca fosta crisalida s-a transformat in matur... chestiile astea sunt foarte complexe si nuantate, cat si nuantabile, perpetuu... Las teoretizarile si TRAIESTE!
Da. Se numeste PRIETENIE!
Daca inteleg eu...bine exact, ce vrei sa spui..., exista sex fara iubire, dar si iubire fara sex..., altfel..., nu prea inteleg...
Indragosteala este floarea, iubirea este fructul.
Din variate motive, multe flori trec / se scutura fara sa rodeasca...
Deci raspunsul meu este: DA....Iti poti iubi parintii, fratii....prietenele......dar te indragostesti doare de jumatatea ta(sau cel putin asa crezi, ca e jumatatea ta)