Bineinteles ca DA. Semnele/simptomele premenstruale pot sa fie prezente/sa existe sau sa lipseasca cu desavarsire. Organismul fiecarei femei se comporta sau reactioneaza intr-un anumit mod inainte de producerea menstruatiei, astfel ca si durerea de sani poate sa apara, sa fie prezenta sau sa lipseasca cu desavarsire.
Innainte o dureau sanii pe data de 27 decembrie a avut ultimul contact sexual protejat si pe data de 9 ar trebui sa ii vina menstruatia dar inca nu o dor sanii si e destul de ingrijorata...
Chiar daca sexul a avut loc exact in preajma perioadei fertile, adica se pare ca la 1-2 zile dupa, insa in cazul in care a fost protejat si totul a decurs normal fara nici un incident, se poate aprecia ca probabilitatea aparitiei unei sarcini este teoretic exclusa/aproape imposibila. Depinde cat ii este de regulat ciclul menstrual, fiindca pot sa apara si dereglari endocrin hormonale imposibil de explicat dar care totusi se pot produce frecvent. S-ar putea ca menstruatia sa intarzie cateva zile (2-4) si intr-un asemenea caz durerile de sani si simptomele premenstruale sa apara in zilele urmatoare. In mod normal se poate exclude posibilitatea existentei unei sarcini in astfel de conditii.
Eu am avut aceeasi problema. Trebuia sa imi vina pe 25 si nici macar nu ma dureau, a trecut data si tot nimic, abia pe 3 a venit. Durerea de sani inaintea unei menstruatii din cauza unor dereglari hormonale poate veni chiar cu o zi inainte sau in ziua respectiva. Daca intarzie mai mult de 2 saptamani, sa faca un test, pana atunci stai linistit.