| cineva666 a întrebat:

Se spune ca nu este bine sa gandesti negativ, ca atragi tot ce este mai rau,ca de ce ti-este frica nu scapi. Nu stiu ce sa fac,sa fiu mai optimista. Am fost dezamagita de oamenii in care am crezut,de cei ce credeam ca nu o vor face niciodata, de viata in general si imi este greu sa cred ca candva o sa fie bine. Gandul asta imi face rau sad incerc sa gandesc altfel dar nu mi iese, imi este frica ca voi fi iar dezamagita sad. De 2 saptamani am o relatie care este momentan ceea ce mi doream dar frica mea nu mi da pace...Imi este frica sa nu sufar iar.

42 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Si eu sunt exact in situatia ta si ce fac? pai nu fac nimic ca daca fac iar repet trecutul si m-am saturat de drame de asta evit contactul cu cineva pe o durata de timp, pai putem spera ca acuma avem noroc desi stim ca nu e asa

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In viata te poti plange ca trandafirii au spini sau te poti bucura ca spinii au trandafiri...

Esti abia la inceput, urmeaza sa te dezamageasca mult mai multi oameni in care credeai. Si tu vei dezamagi oameni care cred in tine, la randul tau. E o prostie sa te temi de inevitabil, timp si energie irosite. Traieste, iubeste si sufera ca oricare alt om, gandindu-te tot timpul ca poti fi ranita nu te va feri de treaba asta si nici nu te va ajuta sa te vindeci mai repede.

Probabil nu va fi niciodata bine. Va fi mai bine sau mai rau dar bine... bine nu ajung sa fie multi oameni. Din nou, acelasi sfat, indiferent de ce se va intampla maine, invata sa traiesti ziua de azi. Nu iti mai bate capul cu ce se poate intampla!

| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

Frumos raspuns!

Sunt racit si nu ma simt prea bine. Am sa incerc sa nu mai fac...

Nu,sunt mandra de tine! Te-ai comportat ca un adevarat TPU-ist.

| cineva666 explică (pentru anonim_4396):

Off sad ai dreptate... pai asta este durerea mea... incerc sa nu mi mai bat capul cu ce se poate intampla dar..nu mi iese.

| RoryM a răspuns:

Stiu, am auzit si eu sa nu fii negativ ca atragi ce este mai rau.
Eu daca gandesc pozitiv nu am nici o problema.Dar nu stii niciodata cand viata iti poate da o palma.
Pentru inceput incearca sa fii si tu mai pozitiva.Nu mai gandi asa.
Incearca sa faci sa fie totul bine.
Poate chiar merita.
Stiu cum e.Te astepti mai putin de la persoana care crezi ca merita dar viata iti arata contrariul.

Incearca sa vezi cum este acea persoana dupa un timp.Nici cand esti casatorit(un exemplu) nu cunosti bine pe acea persoana.Dar in 2 saptamani.

Mda...
NU MAI FI ASA NEGATIVA
Totul va fi bine.
Bafta!

| cineva666 explică (pentru RoryM):

Buna! pai asta este si problema..incerc sa fiu mai pozitiva dar nu mi iese. sunt de acord cu tine happy uneori nici macar o viata intreaga nu este dajuns sa cunosti o persoana cu adevarat happy. pai nici nu am afirmat ca am ajuns sa l cunosc in 2 sapt happy am spus doar ca inceputul de rel este cum imi doresc eu dar nu se stie daca asa o sa fie mereu sau doar acum pana isi arata adevarata fata. as vrea sa cred ca o sa fie bine..ca mi fac griji aiurea...as vrea sa fiu optimista dar nu mi iese...

| RoryM a răspuns (pentru cineva666):

Cel mai bine INCEARCA SA FII TU.
Cred ca este cel mai bine. Parerea si decizia ta conteaza. Nu a mea sau a altora.

Gandul meu: sigur este asa doar la inceput...sigur o sa ma dezamageasca si el. imi doresc o familie f mult (nu i graba)dar de multe ori gandesc ca nu o sa o am niciodata sad.

Gandul meu: sigur este asa doar la inceput...sigur o sa ma dezamageasca si el. imi doresc o familie f mult (nu i graba)dar de multe ori gandesc ca nu o sa o am niciodata sad

| RoryM a răspuns (pentru cineva666):

crying
Chiar imi pare rau foarte rau pentru ce ti se intampla crying
As vrea sa vin la tine sa te imbratisez si sa iti spun ca totul va fi bine.SUNT AICI, dar nu se va intampla asta.

sad mersi oricum pentru vorbele tale :*

| Dugalle a răspuns:

Daca in secolul 21, anul 2016, omul inca mai e superstitios atunci cu tot respectul, noi nu am evoluat prea mult ca specie.

| Oana92 a răspuns (pentru Dugalle):

Pentru un optimist ploaia e buna, ca racoreste aerul, pentru un pesimist ploaia e oribila pentru ca e rece, se formeaza balti si noroi si cerul e intunecat. Nu e vorba de superstitie. Cand esti dezamagit, trist si inconjurat de probleme e greu sa observi lucrurile frumoase din viata ta, iar motivatia e zero. Nu doar ca lucrurile merg rau, dar nici n-ai puterea sa schimbi ceva. Iar daca iti si repeti ca totul e urat si nu se va schimba nimic in bine rezultatul e clar...

| Larissa04 a răspuns (pentru Dugalle):

Asta e de cand omul, daca stai bine si te gandesti, cu chestia asta se vor intalni multi oameni de acum incolo, si peste 100 de ani. Asa e omul.

| Dugalle a răspuns (pentru Oana92):

Cu tot respectul, esti o imbecila.

| Oana92 a răspuns (pentru Dugalle):

Pfoai, si eu cum o sa pot dormi in noapte asta stiind ca tu ai parerea asta despre mine? sad

| cineva666 explică:

Ce sa fac?

| Ionescu_Marius_1980 a răspuns:

Am o prietena buna care gandeste fix asa.
M-a sunat cu ceva timp in urma sa imi spună ca se afla in final într-o relație asa cum își dorește dar ca ii este frica ca natura ei sa nu o facă sa piardă relația. Ghici ce s-a întâmplat.
Motivul pentru care un psiholog costa atat de mult pe ora este ca nu te poate ajuta ori cine cu un sfat sub forma de text pe un site.
Cauta ajutor specializat daca vrei sa ai o viata.

| dorin1995 a răspuns:

... esti exact ca mine. la fel sunt si eu dar vorba e adevarata " de ce ti e frica nu scapi" crede-ma am patit-o de N'ori pnm incearca sa nu mai gandesti asa negativ stiu viata nu e tocmai roz. dar ai grija de tine! si fi m ai increzatoare

| cineva666 explică (pentru dorin1995):

Pai tot incerc sa nu mai gandesc asa dar nu mi iese sad. imi tot repet ''de data asta o sa fie bine... nu mai fi asa negativista'' dar degeaba...

| dorin1995 a răspuns (pentru cineva666):

... Crede-ma si eu sunt asa. de 6 ani... si inca tot negativist sunt. cateodata incerc si nu pot. incearca macar tu.sa fi pozitiva. straight face

sad incerc dar nu prea imi iese...

Nu reusesc sa fiu pozitiva cand vad ca nimic nu merge bine... cand vad pers din jurul meu ca sufera...

Cand vad ca tot mai multe persoane se simt bine facand rau sad

| dorin1995 a răspuns (pentru cineva666):

... eu ma simt bine cand fac rau. iti spun sincer. hei daca vrei sa tinem legatura o sa te inveselesc eu. iiti las prin mesaj fb meu sau ceva happy sa povestim

| KristenRichardson a răspuns:

Te înţeleg perfect, însă ce poţi face, până când nu pierzi oameni nu te maturizezi. Nu fi optimistă, fiindcă lucrurile pot să se schimbe, însă fii realistă ca şi mine. Am trecut şi eu prin chestii de genul şi am devenit rece. Acesta e sfatul meu, fii ca zăpada: frumoasă, dar rece. Prefă-te că nu ai inimă şi vei vedea care-s oamenii care te iubesc cu adevărat. Acele persoane ce vor rămânde lângă tine indiferent de cum te comporţi sunt cele ce merită să le păstrezi în viaţa ta. Şi te rog, nu te încrede în acel băiat, fiindcă oamenii vin şi pleacă...

| anonim_4396 a răspuns (pentru KristenRichardson):

Daca un om ramane langa tine indiferent de cum te comporti nu inseamna ca te iubeste, inseamna ca e cretin. La fel de cretin ca si sfatul tau. Ai sfatuit-o sa nu dea doi bani pe oamenii care o iubesc ca sa le puna la incercare sentimentele. Adica sa se poarte cu cei din jur exact cum s-au purtat cu ea altii si a ajuns sa nu mai aiba incredere in oameni...

Dar cei care tin la ea si vad ca nu primesc aceleasi lucruri in schimb? Daca ar fi adresat ei intrebarea, i-ai fi sfatuit la fel? Pentru ca daca ne purtam cu totii ca si cum nu ne-ar pasa, cum ii mai identificam pe cei care ar trebui sa conteze?

Bine, am facut aluzie de faptul ca o perii pentru o funda ca sa iti pot pune la indoiala logica. In realitate, intrebarile mele sunt retorice.

| cineva666 explică (pentru KristenRichardson):

Buna! multumesc pentru sfaturile tale, pentru vorbele tale. consider ca sunt destul de realista...de nu eram as fi fost usor de pacalit. si eu sunt uneori cam rece si din cauza asta am primit reprosuri happy.

Chiar daca sunt uneori cam rece... nu pot sa ma prefac ca nu am inima. vreau doar sa fiu mai optimista sad sa nu mai cred ca niciodata nu o sa mi fie bine. gandul asta imi face rau sad

Incredere oricum nu prea mai am in nimeni d'apai in el pe care nu l cunosc de foarte mult timp. in ziua de azi nici nu stii ce sa mai crezi...la cat de prefacuti sunt majoritatea sad. el pare un baiat ok dar cine stie cum o fi happy sper doar sa nu fie asa doar la inceput..de fatada. bine dar asta ramane de vazut happy pe viitor

As vrea sa spun multe dar parca nu mi gasesc cuvintele... am o stare aiurea...

Chiar daca sunt o persoana un pic cam rece happy ..nu sunt indiferenta cu persoanele care se poarta frumos cu mine. de multe ori nu am putut sa fiu indiferenta nici cu pers care mi au facut rau...pana intr o zi cand am renuntat...am renuntat de tot la acele persoane.

Multumesc pentru vorbele tale... eram sigura ca nici de data asta nu o sa ma lasi la 'greu' dandu mi un sfat.

| anonim_4396 a răspuns (pentru cineva666):

N-am nici cea mai vaga idee ce vrea sa insemne "nici de data asta"...

Scze... te am confundat happy de asta am scris asa

| anonim_4396 a răspuns (pentru cineva666):

As fi putut jura ca-s inconfundabil... Sa nu se mai repete!