| gigiro a întrebat:

Se stie ca pubertatea si adolescenta creeaza mari probleme tinerilor, am auzit chiar spunandu-se 'nu ma mai suport'. Puteti sa ne impartasiti din problemele voastre, pe scurt?

Răspuns Câştigător
| adelina73 a răspuns:

Pai...intr-adevar adolescenta este o perioada destul de grea prin care trecem fiecare.eu personal sunt in aceasta perioada si uneori imi este fff greu sa ma adaptez la unele reguli/conditii.de multe ori ma confrunt cu probleme de genul:nimeni nu ma intelege, nu ma ajuta/iubeste, si sunt situatii in care pur si simplu ma inchid in mine si nu spun nimanui ce simt cu adevarat(imi creez o masca, sub care imi ascund totalmente identitatea). lucru asta se transorma, cu timpul, in ceva normal(p. u mine) si la un moment dat nici eu nu-mi dau seama cine sunt cu adevarat.
deci, eu cre ca acest comportament este tipic majoritatea adolescentilor, p. u ca fiecare (in anumite ipostaze)incearca sa-si schimbe identitatea si sa devina altfel decit cum e in realitatea si intrebarea e: DE CE?
in fine, fiecare trecem prin astfel de momente, si cel mai bine e sa avem alaturi persoane care ne incurajeaza si ne inteleg...

9 răspunsuri:
| OanaG a răspuns:

Nu mi s-a intamplat sa imi pot zice ca"nu ma mai suport".

Intradevar te schimbi, poate ca ...esti mai agitata, mai temperamentala.

Mie sa spun acum, imi place sa injur baietii la scoala, pe strada [pe aia care ii cunosclaughing]. Cred ca asta s-a schimbat la mine, acum vreo 3 ani nu injuram si acum mare pacat ar fi sa ma contrazica cineva.

| xjustfearless a răspuns:

Pai... cand esti in timpul pubertatii iti apar cosuri, iar unele persoane te resping pentru asta si te jignesc, unii se ingrasa, si durerile menstruatiei sunt dificile si grele. La pubertate cresti, ti se schimba hormonii. Mie insa nu mi-a iesit cosuri.

Raul9004
| Raul9004 a răspuns:

Ehh, este vârsta unei "crize". Da adevărat, nu se compară absolut deloc cu problemele pe care le-ar putea avea vreun adult... poate mai mult vrem să atragem atenţia...de exemplu eu uneori mă simt foarte singur, dar nici chiar până la un nivel de "nu mai suport". happy

| viatadecacatt a răspuns:

Da. Cei care ma deranjeaza cel mai mult sunt parintii.adica am nevoie si de ei, dar sa nu se mai bage atat in viata mea, realizez si eu ce fac(Cat de cat). Probleme sunt multe.cu baietii, cu scoala asta ca ne cam incurca, cu incperea vietii sexuale ca mai nou asa e la moda sa ti`o incepi la o varsta mica, trebuie sa fii cu capul pe umeri, apa cat mai multe schimbari si numi comunicam atat de mult cu parintii, unii mai fara cap se apuca si de fumat, se drogheaza.etc

| Sniper a răspuns:

Iti dau un sfat.
Uita-te mai bine la un film de acctiune, ca daca te apuci sa te incarci cu problemele altora, o sa ajungi sa fi tu propia ta acctiune.

| arysa a răspuns:

Problemele mele in adolescenta:prietenii care cand am avut nevoie nu au ezitat sa-mi intoarca spatele, probleme cu baietii, nu reuseam sa-mi gasesc alinarea in nimeni si nimic, la scoala lupta pentru primele locuri, invidie din partea colegilor, rautati, izolare, totul pentru o diploma care nu m-a ajutat cu nimic sau poate m-a ajutat sa-mi dau seama de intentiile celorlalti. Se spune ca daca vrei sa ajungi cineva, esti singur. Adolescenta mea a insemnat in mare parte singuratate, timiditate excesiva, aceeasi 4 pereti; citeam foarte mult, stateam pe net si invatam pentru ca doar asa mai uitam de probleme(Am fost si sunt olimpica). Cred ca a fost o perioada foarte grea din viata mea pe care as prefera s-o sterg cu buretele. Dar viata abia acum incepe...

| Gabriela_2162 a răspuns:

Pai sincer de cand am intrat in pubertate mi s-au intamplat fff multe : 1. am racit la burta ( am fost in spital) 2. am avut gastrita ( am fost in siptal) 3. racesc f des. Am ajuns sa zic numai suport acum am niste afte in gura ( niste basicute, numai ca eu am si carne vie ). Si astea-s cele mai importante dar muuulte multe mi s-au intamplat inkt m-am saturat nu e zi in care sa nu ma doara ceva.

| Razvan a răspuns:

Probleme nu am.Eu mi le creez.Ma atrag cele mai complicate lucruri, iau decizii impulsive, caut lucruri care nu mai exista de mult si cred in lucruri numite de altii "stupide". De abia astept sa treaca varsta asta si fiu un om maturday dreaming

| Яùxsi a răspuns:

Sigur ca da. Cosurile! laughing