Bună scumpo.
La început așa e ciclul, neregulat.
Poate să îți vină și de două ori pe luna [ eu așa pățisem în primele luni ], sau ca acum, să îți curgă puțin mai mult ca de obicei.
Și bineînțeles, o să-ți vină aiurea.
Adică, luna asta poate să-ți vină pe 25, luna viitoare pe 30, peste 2 luni pe 15 și tot așa.
La început nu prea are o data exactă. Pentru că e neregulat.
Când o să fie regulat [ în maxim un an, cel puțin așa a fost la mine ], o să ai o dată fixă și o să-ți vină în cantități normale.
Dacă crezi că ceva chiar nu e în regulă, poți vorbi cu mama ta și apoi să dai o fugă la doctorul de familie să vezi cum stă treaba.
Poți să te uiți puțin pe site'ul asta : http://www.noifetele.ro
E chiar util, așa, la început de ''carieră'' =)) [ carieră, mă rog, vorba vine :"> ].
Succes și nu fi îngrijorată :-*
Du-te cat mai repede la ginecolog, s-ar putea sa ai chisturi ovariene care nu se vor vindeca fara tratament. Stand acasa, risti sa te anemiezi din cauza sangerarii prelungite.
Din ceea ce ai scris tu,inteleg ca esti pe stop de o luna in continuu, in fiecare zi, ceea ce imi suna a hemoragie si nu pricep de ce abia acum iti pui intrebari si ce mai cauti acasa.Du-te la medic, Doamne iarta-ma ca nu te inteleg, sau suna la urgente ca pana te ia medicul dureaza.In mod normal menstruatia nu dureaza mai mult de o saptamana si asta maxim. Fugi la mama si spune-i ce s-a intamplat, nu mai sta asa.
Nu este hemorargie.Nu curge asa de mult incat sa fie hemorargie si nu am dureri de burta sau de cap+ca mi se opreste vreo 2 zile apoi curge iar si tot asa. si verisoara mea are 30 de ani si a spus ca asa e la inceput; Dar oricum o sa merg la medicul de familie sa vad daca e normal sau trebuie sa fac ceva.
Draga mea faci ce vrei la o adica, dar iti spun sigur ca nu e normal.Se intampla sa-ti vina ciclul de 2 ori pe luna din cauza problemelor, a stresului sau daca ai dereglari dar tu trebuia sa te prezinti de mult la medic.La urma urmei fiecare face cum vrea .
NU este : "nu vreau să merg la ginecolog"!
Oricine ce ar zice, asta este o chestie foarte GRAVĂ - menstruaţia NU are voie să ţină mai mult de 7 zile ( indiferent de vârstă )!
O menstruaţie "normală" ţine între 3-7 zile; dacă e mai scurtă sau mai lungă, atunci TREBUIE un consult la GINECOLOG!
Dacă ţi-e ruşine ( sau jenă ), atunci alegi o doctoriţă ( femeie ) - dar, NEAPĂRAT trebuie să mergi la medic!
Nu-ţi face nimic, doar o să te întrebe câte ceva şi îţi dă nişte tablete care îţi OPRESC ( şi reglează ) ciclul!
URGENT la medicul GINECOLOG!
Hei! Eu zic ca ai stat desculta pe gresie sau ciment adica zic asta pentru ca si mie mi so intamplat si zic din prpria experienta, dar eu iti recomand sa mergi doctorul de familie nu neaparat la ginecolog!