| RAY a întrebat:

Sentimentul de afectiune este ceva ce ne face societatea sa credem ca avem nevoie?

http://www.vice.com/ro/read/stiinta-demonstreaza-ca-drag ostea-nu-exista

4 răspunsuri:
| TheLoveDoctorr a răspuns:

Zicea Alfie in film : "Cand eram mic ne-a dus intr-o excursie la un muzeu si acolo era statuia lui Afrodita, avea forme perfecte o privire seducatoare, feminina.M-am uitat la ea timp de 20 de minute in timp ce colegii mei se plimbau printre salile muzeului.M-am apropiat de ea si i-am vazut micile crapaturi, micile imperfectiuni iar statuia nu a mai devenit asa atragatoare" Sper sa invatati din randurile de mai sus ceva happy

| immaBeast a răspuns:

Dragostea este ca religia, trebuie sa credem in ea, dar sa nu cercetam despre ea.
Da, este doar ceva ce ne face societatea sa credem, asa suntem educati de mici, nimic mai mult.
In momentul asta am in cap o explicatie mult mai logica, mai detaliata, doar ca nu pot sa o exprim in cuvinte, observ ca mintea mea incepe sa functioneze din ce in ce mai putin, dar ai inteles tu ideea, ce am scris la inceput.

| volumexd a răspuns:

Dragostea este de fapt o SENZATIE DE ATASARE, iar senzatia de atasare EXISTA, in concluzie si dragostea exista. Toate lucrurile care exista in lume au o explicatie si nu se poate spune ca dragostea nu exista.
Cand petreci mai mult timp alaturi de cineva incepi sa te OBISNUIESTI cu prezenta respectivei persoane si sa te atasezi din ce in ce mai mult de ea, iar cand aceasta sa presupunem ca pleaca din viata ta, te simti incomplet, pentru ca te-ai obisnuit si te-ai atasat prea mult de ea.
Toti oamenii iubesc ceva(indiferent ca e o persoana, animal sau chiar obiect) doar ca in proportii diferite, si chiar daca nu ar exista "societatea care sa te faca sa crezi ca ai nevoie de afectiune" tot ai iubi acel ceva; DECI NU SOCIETATEA ESTE ACEEA CARE TE FACE SA CREZI CA AI NEVOIE DE AFECTIUNE, CI TU, corpul si structura ta, pentru ca toti suntem oameni!

| Anca6991 a răspuns:

Ca multe alte specii suntem genetic structurati pentru procreere. Societatea are nevoie de noi in sensul asta. Pana la urma sa ne gandim care e scopul final al vietii. Tot faci pana la sfarsitul vietii implica acompaniamentul altei persoane. E o relatie de interdependenta intre societate si individ, iar o societate in ale carei norme nu te incadrezi te face sa te simti incomplet. Dincolo de asta, cred ca am cunoscut cu totii sentimentul de iubire, si cum te face sa te simti.(parerea mea)