anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Servus! Am o problema care ma framanta de ceva timp. Va rog sa nu radeti. La varsta de 11 ani am descoperit ce inseamna masturbarea ( sunt baiat) si de atunci am inceput sa o practic. In urmatorii ani ( la 11, 12 ani) ma masturbam foarte des de vreo 3 ori pe zi, dar nu prea ma puteam abtine, mi se parea cel mai relaxant lucru, cu timpu am ajuns la varsta de astazi ( 17 ani) sa ma masturbez in medie o data pe zi.Dar tot este un exces din cate am inteles. Stiam ca e rau sa o fac atat de des dar nu ma puteam abtine si chiat intr-o perioada credeam ca nu e exces, auzisem ca daca nu ai dureri de cap, stari de oboseala, greata nu ai facut exces.Ei bine acum sunt sigur ca am facut exces si ma gandesc daca ce am facut atatia ani ma va afecta si daca da cum pot anula aceste probleme, subliniez ca nu sunt genul de om sedentar, imi place sa joc fotbal f mult si chiar stau pe teren ore intregi.Va rog fara raspunsuri la misto si fara pareri din partea persoanelor care nu au habar de medicina.Multumesc.PS am ales categoria asta pentru ca am auzit ca masturbarea duce la probleme cu erectia.

3 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Seba2013 a răspuns:

Numai ti se pare?
Masturbarea la toti ne produce satisfacere.
Asta insemna ca reduce impulsul.

Stiintificii stiu lucrul acesta se cheama teoria de reductie a impulsului.

Ceea ce satiface sau reduce impulsul, consolideaza ccomportemantul.
De aceea daca ti-ai creat acest obicei, trebuie sa actionezi dincolo de ceea ce simti.

Trebuie sa iesi din efectele acestea, sa devi la normal, si acel normal sa il ingrijezi.