Asa am auzit si eu. Citisem pe undeva cu mult timp in urma, ca daca partenera are HPV si ii fac cunnilingus, pot face carcer de/in gat...si totusi, avand in vedere ca mi-a placut prea mult pasarica, mi-am asumat riscul de destul de multe ori. Ce sa zic, pana acum se pare ca am avut noroc si inca n-am facut cancer.
Nu te sfatuiesc sa-mi urmezi exemplul.
Da! S-a dovedit stiintific de cativa ani, cum cancerul din gat poate fi produs SI DE infectia cu HPV, pe care ai luat-o in urma unui sex oral.
De altfel, virusul HPV (Human papiloma virus) are peste 200 de tuplini, din care doar 6 sunt cancerigene, producand:
- la femei: cancere de col uterin, cancerul ovarian si cancerul in gat.
- La barbati: cancerul in gat si cancerul de prostata
DA! Si multe alte boli daca nu se face dus inainte! Dar in cazul barbatilor daca se foloseste prezervativ nu exista nici un pericol!
Doar daca persoana respectiva are virusul HPV., poți face cancer. Daca are alte boli cu transmitere sexuala, le poți lua si pe acelea prin sex oral de asemenea.
Sexul oral e cel mai bun pentru o femeie nu patesti nimic nici tu nici partenerul doar placere depinde de experienta lui.cancerul la gat se poate face din alte motive alcool tigari cancer din familie etc...
Katerinka07 întreabă: