Prea multa inconstienta ( "ma bate Domnul daca nu-l fac") prea multi oameni nascuti nu DE DRAG ci doar ca sa se scoata parintii in fata unei prezumtive acuzatii de omor premeditat sau in fata societatii care ne-a invatat ca trebuie sa facem copii, sa fim in rand cu lumea!
Pai, nu?
PS. Puteai posta si la T/A dar nu ti-as fi raspuns. pam-pam
Depinde din ce punct de vedere privesti lucrurile.
Se poate spune si asa, la fel cum se poate spune si ca salvezi un copil de o viata nefericita(nefiind dorit).
Interesant.
Deocamdată, eu cred că răspunsul e nu.
In primul rând, dacă in timp ce isi pune prezervativul sau iși ia pilulele anticoncepționale cineva nu gândește:
,, Hai să omorâm potențiale ființe umane.",
ideea de omor PREMEDITAT iese din discuție. In cel mai rău caz, e omucid involuntar, acesta fiind o consecință secundară a actului sexual protejat.
Apoi, dacă ar fi așa, am putea duce raționamentul câțiva pași mai departe și să susținem că fiecare secundă in care NU facem sex ucidem o potențială ființă umană.
Cred că până nu se produce fecundarea per se, nu putem vorbi de avort și deci nici de omucid.
Sexul protejat, nu are cum sa fie omor premeditat pentru ca cea mai buna solutie pentru a nu interveni altfel de interventii este bine sa ne protejam.iar protejarea este un ajutor pentru toti folositi prezervative in caz ca vreti sa faceti sex cu anumite persoane.
AlexHD_5315 întreabă: