anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sper sa fie rubrica bună. Deci discut de un timp cu iubita să alegem protecția prin contraceptive. Singura întrebare pe care o am (ea se interesează de riscuri) este, cat de sigure sunt din punct de vedere al prevenirii unei sarcini? Mulțumesc și o zi frumoasă.

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

99,5% Inel intravaginal NuvaRing
99, 2% patilele AC
99, 0 % DIU (sterilet)
98 % prezervativ
92-93 % Ovulul spermicid
Prezervativul reprezinta metoda de protectie contraceptiva cea mai nesigura dintre toate metodele contraceptive existente si folosite pe plan mondial.
Pentru toti cei care aveti creier rational, care sa aiba macar si niste circumvolutiuni, accesati, cititi si luati aminte de ce spune stiinta :
https://www.adevaruldespreavort.ro/......rezervativ

7 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Au cam cea mai mare siguranță pe partea asta din ce știu. Deci fără grijă.

| Violleta2022 a răspuns:

Recomand prezervativele, fiindca sunt mult mai sigure si nu au efecte secundare grave, cum au anticonceptionalele.

| corbulalbrosu a răspuns:

Raspunsul corect la intrebarea ta privind eficienta contraceptiva a diferitelor metode de protectie contraceptiva pe care poti sa-l si folosi la ora actuala, este prezentat in urmatorul articol medical :
https://www.sfatulmedicului.ro/......tive_16449
Multa sanatate!

| Emilian65 a răspuns:

In locul pastilelor de contraceptie, folositi prezervativele. Sunt mult mai sigure ca nu apare o sarcina nedorita.

| tzionut a răspuns:

92% anticonceptionale... 95% prezervative
Anticonceptionalele nu se protejeaza de boli cu transmitere sexuala, si nu ai controlul unei sarcini nedorite. Poate oricand sa te minta ca a luat anticonceptionale si sa te trezesti cu un copil nedorit. Vei fi prins intr-o relatie pe care nu o doresti, muncind ca boul ca sa intreti o familie pe care nu erai inca pregatit sa o intemeiezi, doarde dragul unui moft.

| tzionut a răspuns (pentru corbulalbrosu):

happy dragul meu nu iei in calcul natura umana si te bazezi doar pe cifre. Un fost coleg de munca a cazut in capcana anticonceptonalelor. A facut-o fara prezervativ si brusc mandra a ramas insarcinata desi se jura ca a luat anticonceptionale. Desi respectiva nu era idealul cautat de el, sa insurat cu ea si au o fetita de 1 an si jumate. Nu e fericit dar de dragul copilului sunt impreuna.
Hai sa discutam metodele propuse de tine:
1 inel intravaginal + spermicid, daca nu e pus corespunzator, sansele de sarcina cresc corespunzator
2 pastilele AC - daca nu le ia partenera la ore fixe, sansele de sarcina cresc
3 Sterilet - se recomanda doar dupa ce persoana a avut deja o sarcina, se monteaza de un medic ginecolog si poate duce la infectii sau sterilitate daca e montat necorespunzator sau se deplaseaza si raneste uterul
4 prezervativ - se poate rupe sau ramane in partenera daca e pus necorespunzator e singurul care te poate protejade BTS-uri
5 ovulul spermicid - ca si inelul daca nu e introdus corespunzator scade eficienta lui
Ai uitat fireste anticonceptionalele barbatesti (sub forma de injectii)
Metoda calendarului, daca partenera are ciclu regulat,
Concluzie. Cata vreme exista respect, incredere si teluri comune, alegeti metoda anticonceptionala in care aveti amandoi incredere. Copilul il faceti impreuna si raspunderea este a voastra.

| corbulalbrosu a răspuns (pentru tzionut):

Mai copile, am practicat profesia mea de meric obstetrician ginecolog aproape 40 de ani si pe baza a ceea ce am invatat atat in anii de facultate dar mai ales ulterior prin experienta obtinuta si acumulata in toata aceasta foarte lunga perioada de activitate neintrerupta, imi permit sa-mi mentin in continuare afirmatiile mele in totalitate. Stiinta si medicina NU se bazeaza pe cifre sau statistici ci se raporteaza la contextul general, global si in niciun caz pe posibile sau probabile intamplari pur si simplu punctuale. Orice alte comentarii in plus le consider inutile fiindca sunt ori subiective sau lipsite de sens.

| corbulalbrosu a răspuns (pentru tzionut):

99,5% Inel intravaginal NuvaRing
99, 2% patilele AC
99, 0 % DIU (sterilet)
98 % prezervativ
92-93 % Ovulul spermicid
Prezervativul reprezinta metoda de protectie contraceptiva cea mai nesigura dintre toate metodele contraceptive existente si folosite pe plan mondial.
Pentru toti cei care aveti creier rational, care sa aiba macar si niste circumvolutiuni, accesati, cititi si luati aminte de ce spune stiinta :
https://www.adevaruldespreavort.ro/......rezervativ