anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Stadiile de incubare ale bolilor cu transmitere (boli venerice):
- -infectia cu virusurile HIV 1 sau 2 conduce dupa o perioada de evolutie medie de10-12 ani la aparitia SIDA.
-infectia gonoree (sculament ) la 3-5 zile, Trichomonas ( 3-15 zile ) sau Ureaplasma (2-5 zile ), poate conduce la aparitia uretritei la barbati si a epididimitei, sau a infectiilor genitale inferioare la femei, rezultat infertilitate.
-infectia virusul HSV (herpes simplex)- 3-7 zile si Chlamidya trachomatis - 3-7 zile este cauza de cistita (infectii a vezicii urinare), uretrita si cervicita.
-infectia cu Candida albicans -3 zile determina vulvovaginita si vaginoza bacteriana.
-infectia cu virusul papilloma umana - 2-3 luni pana la ani de zile, determina aparitia condiloamelor (vegetatii) genitale si anale.
-infectia cu virusul HBV (hepatitei B)- 2-3 saptamani determina hepatica cu posibilitatea de evolutie spre cancer hepatic.
-infectiile cu papilloma virusuri (serotipurile 16, 18, 31 si 45) vor conduce la aparitia cancerului de col uterin, a celui vulvar, anal sau penian.
-infectiile cu virusurile herpetice, conduc la aparitia sarcomului Kaposi si a limfoamelor.
-infectia cu virusul HTLV (virusul limfocitelor T umane), poate conduce la aparitia leucemiei cu limfocite T.
-infectia cu parazitul (acarian) Sarcoptes scabie, va conduce la aparitia scabiei (raia).
- majoritatea bolilor nu se vindeca definitiv unele fiind prezente toata viata.
STIU CA S-A PUBLICAT MULT MATERIAL DESPRE BOLILE VENERICE, AM FACUT UN COLAJ CU STADIILE DE INCUBATIE, IN FUNCTIE DE ASTA SA STITI CAM LA CE SA VA ASTEPTATI DACA NU VA PROTEJATI, NU-I DE GLUMA, 86% dintre persoanele care dobandesc aceste boli au intre 15 si 26 de ani.

Răspuns Câştigător
| yuli10 a răspuns:

Ceva nou ce am vazut la stiri ieri si nu cred ca a auzit toata lumea ar fi ca s-a descoperit un vaccin anti-sida:
Un vaccin experimental care reduce cu o treime riscurile de infectare cu virusul HIV a fost pus la punct de o echipă de cercetători americani şi thailandezi, după o serie de teste la care au participat 16. 000 de persoane.

Studiul, cel mai important din cele efectuate până în prezent pentru elaborarea unui vaccin anti-SIDA pe plan mondial, a fost coordonat de ministerul thailandez al Sănătăţii şi de Armata SUA.

Chiar dacă acest studiu nu reprezintă decât un pas mic către producţia unui vaccin cu adevărat eficient, el are o contribuţie semnificativă în ceea ce priveşte ridicarea moralului unei comunităţi ştiinţifice care se îndoia de capacităţile sale după eşecul, în 2007, al testelor laboratorului american Merck.

"Aceasta este prima demonstraţie că un vaccin contra virusului HIV poate proteja împotriva infectării", a declarat, în cadrul unei videoconferinţe, colonelul american Jérôme Kim.

"Este vorba de o evoluţie ştiinţifică extrem de importantă, iar acest lucru ne dă speranţe că un vaccin eficient la scară mondială va fi posibil în curând", a adăugat el.

Vaccinul reprezintă combinaţia a două produse testate anterior, dar care nu s-au dovedit eficiente acţionând independent unul de celălalt. Este vorba de vaccinul ALVAC al laboratorului francez Sanofi-Aventis şi de AIDSVAX, produs de compania americană VaxGen şi cedat ulterior organizaţiei Global Solutions for Infectious Diseases.

Cercetătorii trebuie să înţeleagă acum care au fost motivele pentru care substanţa rezultată din amestecarea celor două vaccinuri s-a dovedit eficientă.

Experimentul a fost derulat începând din octombrie 2003, în două provincii thailandeze, pe un număr de 16. 400 de voluntari, toţi seronegativi şi cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani, al căror risc de infectare era calificat drept mediu.

Jumătate dintre subiecţi a primit o substanţă activă, restul, o substanţă placebo. 51 din cei 8. 197 de indivizi vaccinaţi au fost ulterior infectaţi, comparativ cu 74 din grupul celor care au primit placebo.

4 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Stiu ca materialele informative sunt citite desi nu se comenteaza, pentru cei care nu stiu cam cat dureaza pana te imbolnavesti de la actul sexual, am scris, va foloseste.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

@yuli10, vaccinul contra sida exista de mult cam de acum 20 de ani, dar nu si-l poate permite oricine pentru ca este foarte scump, acum s-au pornit cercetari sa se fabrice din ceva mai ieftin, pentru orice categorie sociala, amintiti-va handbalistul acela care s-a imbolnavit de sida si pe urma a aparut bine mersi, sanatos (Magic Johnson), cine poate...

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Infectia cu Candida albicans care este un fung nu poate da "vaginoza bacteriana".
Vaccinul contra HIV din pacate nu exista inca din doua motive: 1. HIV are o mare diversitate genomica, fiind dificil sa acoperi toate variantele intr-un vaccin, mai ales ca el sufera modificari continuu.
2. HIV afecteaza tocmai imunitatea pe care ar trebui ca vaccinul sa o intareasca. Din pacate, nu s-a reusit inca pacalirea virusului. Magic Johnson este una din cele cateva sute de persoane care s-au vindecat de infectia HIV sub tratament (este posibil, din pacate nu se stie exact de ce numai un numar foarte mic de oameni au reusit, ce-i face pe ei speciali).

| adinell a răspuns:

Candida, ureaplasma, mycoplasma si garnerella sunt germeni normali in flora genitala. ei se transmit si intre parteneri dar cel mai adesea infectiile cu acestea se petrec mai ales datorita dezechilibrelor florei proprii.