Multe s-au schimabat...televiziunea si internetul e la indemana tuturor si astfel au acces la tot felul de informatii, vad tot felul de chestii pe care din curiozitate le experimenteaza... uneori mult prea devreme...si astfel se ajunge ca auzim copii pe la 14-15 ani ca "wow ce tare sunt eu ca nu mai sunt virgin/a" insa nu stiu ce mult au pierdut... Din punctul meu de vedere sa iti pierzi virginitatea cu o persoana cu care poate a 2-a zi nu o sa mai vorbesti e o prostie... uneori si eu regret k nu mai sunt virgina...insa imi amintesc ca am facut ceea ce mi-am dorit, si anume mi-am pierdut virginitatea cu cel pe care il iubeam cel mai mult...
E o chestie de moralitate la mijloc...chiar vb ieri cu o ruda care a auzit o discutie intre niste colegi cum ca nu ar mai fi nici o fata virgina in ziua de azi la varsta lor(avand maxim 17 ani) si mi-a spus ca pe vremea lui oamenii daca vorbeau de lucruri de astea pe strada intorceau capul si le era jena...insa acum nu mai e nici un pic de rusine si jena sau sentiment de stanjeneala...Si de ce nu recunosc cele care sunt inca virgine? Pentru ca se lasa influentate de ideea ca daca esti virgina esti proasta...si prefera sa zica ca au facut-o ca sa "fie in rand cu lumea".
Nu e o rusine, doar cativa adolescenti needucati cred asta. Intr-adevar, valoare virginitatii a scazut si mi se pare normal sa fie asa. Pana la urma conteaza fata, nu himenul. Asa ca virginitatea mie mi se pare un accesoriu oarecare, o etapa in viata, nicidecum o mandrie sau o lauda.
Eu am fost virgina pana la 19 ani si nu mi s-a parut nici o rusine. Am facut-o cand am avut chef si cu cine am vrut eu. Nu sub presiunea societatii.
Acum. ce vrei sa zica tinerii de 16 - 17 ca mai sunt, cand de fapt nu mai sunt )
Stii de ce? Pentru ca ceva negativ se raspandeste prin societate foarte rapid, pe cind ceva pozitiv necesita foarte multe argumente pro. Eventual aceasta este ceva negativ, si de aia tinerii gandesc ca acest lucru este normal, pentru ca psihologia lor este slab dezvoltate ca mai inainte, ei au facut o revolutie sexuala, si nu revolutie in dezvoltarea cerebelului
Mai mult baietii inveteaza...si fetele dar mai putin
eu una ca fata cred ca este o mandrie sa fii virgina dar desigur pana la o anumita varsta(pana pe la vreo 20)
succes
Pai e o rusine pentru ca e la moda sa faci sex cu cine apuci!
Si care fete de 18-19 ani mai sunt virgine? Daca exista cazuri, acele fete trebuie respectate.Nu vedeti ca sunt o groaza de pusti de 12-13 ani care pun pe aici intrebari despre sex, acum ceva timp cei de 18 ani nu se gandeau dar acum... vremurile s-au schimbat si lumea asta se duce de rapa!
@micadoctorita tind sa cred ca regulile bisericii sunt aceleasi... dar in ziua de azi cine se mai duce si ii spune tot preotului ca sa treaca de acele canoane.plus ca nu vezi k sunt mirese care nu mai viseaza la rochii albe, ci din contra...la bej, bleu, roz... iar popa nu se mai gandeste ca nu mai traiesc cei doi in pacat, ci, Dumnezeu sa ma ierte, ...ca ii mai intra un ban in buzunar(ce-i drept nu toti... dar marea majoritate...)
Pai este si acum o mandrie. De ce nu ar fi? Sa stii ca si bunicii nostri cand erau tineri aveau aceeasi inundatie de hormoni. Atata doar ca ei nu aveau parte de mediatizare. Era mult mai usor pentru ele sa pretinda ca sunt virgine ca si asa Ion sau Gheorghe nu erau cine stie cat de bine informati. Stiu multe povesti spuse de batranii de la tara care tineri fiind mergeau cu vacile pe deal, si vacile pasteau si ei se... Na, ca fac si versuri!
Alt motiv ar fi faptul ca pe acele vremuri casatoriile se faceau la 18-19 ani asa ca nu era greu pentru o fata sa se pastreze. Si pe vremea aia femeile inselau la greu barbatii dupa casatorie. Nu s-a schimbat mare lucru.
Si acum e o mandrie pentru cei care conteaza cu adevarat...virginitatea a ajuns o raritate in ziua de azi...nu vezi k pustoaicele fac sex de la 12-13 ani? ...fii u insati... fa ce simti...si lasa lumea sa inventeze... TU CONTEZI!
Pai daca nu mai sunt... Nu stiu de ce e o rusine, cred ca mass-media, dezinhibarea asta totala care a aparut mai nou, abundenta de mesaje sexuale peste tot îi împinge pe tineri sa inceapa tot mai devreme.
Mai exista si spiritul de turma, s-o fi apropiind sfarsitul lumii
Parerea mea ca si acum e o mandrie pentru unele fete sa fie virgine si pentru unii baieti care mai au un pic de creier si se gandesc ca nu e bine sa inceapa cu oricine, ca pot lua tot felul de boli. Doar ca e un procent foarte mic.
Nu mai e obligatorie in noapte nuntii si pentru ca biserica e mai permisiva acum, inainte nu puteai sa te casatoresti asa usor daca nu-ti pastrai virginitatea, trebuia sa faci multe canoane ca sa fii iertat iar fetele nu aveau voie sa se imbrace in alb. Acum, in vremurile astea de restriste, popii se bucura daca cei 2 se casatoresc, ca sa nu mai traiasca in pacat, fara sa se gandeasca la cum se vor intelege apoi... Sunt multe de discutat pe marginea acestui subiect.
Dar hai sa vedem ce zic cei care mai sunt virgini...
Cred ca aceasta categoriede persoane se simte pur si simplu complexata si se lasa influentata de trendul prostiei si meschineriei, care in zilele noastre ia amploare din ce in ce mai mult.In plus dorinta de a fi/parea matur o motiveaza si mai mult.Caci vorba aia..."nu esti cool!"...
MamaOmida69 întreabă:
AlexEjmecheru întreabă: