La 14 ani nu poti sa zici intr-adevar ca iubiti(eu am 15 ani jumate si nu am utilizat niciodata termenul asta pentru ca pentru varsta mea mi se pare inca inadecvat).Un baiat care tine la tine intr-adevar nu iti cere sa faceti sex, pentru ca totul ar trebui sa fie instinctiv nu planificat.Ar fi trebuit ca el sa isi dea seama ca esti inca la o varsta frageda si nici macar sa nu ii fi trecut prin creier sa iti propuna asta.La varsta asta nu se stie niciodata care intr-adevar sunt intentiile unui baiat(valabil si pentru fete) deci eu zic sa refuzi. Exista multe riscuri, boli, infectii sexuale.Ca sa nu zic de o eventuala sarcina.Refuza-l si explica-i ca nu esti pregatita. Daca intr-adevar erai nu iti veneau toate intrebarile astea in cap.De aici vei putea sa iti dai seama cat tine la tine. Daca pentru el esti fondamentala tu, ca persoana, va accepta si te va astepta pana intr-adevar esti pregatita fizic si psihologic. Daca pentru el conteaza numai corpul tau probabil relatia se va incheia dar sigur o sa fi fericita ca nu ai facut-o cu el si ca ai scapat de o persoana ca el Eu mereu am evitat baietii care fac propuneri pe tema asta.Fiecare fata trebuie sa isi aminteasca prima ei data ca o experientza de dragoste nu sex.
Depinde... poti sa faci si daca ai ciuda pe el sal bagi la parnaie dar ai grija cum ramai insar. ca in ziua de azi se poate ramane foarte repede
Fatoooooo sunteti minori! Pune mana si zii sa mai aive rabdare pana la 20...27 ani.sau faceti cu prezervative
Eu zic, ca cel mai bun raspuns ti-l poate da inima ta...ascultati-o si vezi ce zice zici ca nu mai stie nimeni de voi... poate ar fi mai bine sa vorbesti cu o prietena si sa ii ceri sfatul
Potrivit ar fi sa ii spui:sa stii ca te iubesc dar asta nu e chiar varsta necesara...organele sexuale se dezvolta destul doar la vasta de 18 ani.Atunci esti pregatita! Ar putea aparea multe afectiuni pe piele din cauza asta.In plus am auzit ca sa te dezvirginezi de tanar e o trauma! Fiindca la 14 anii nu poti sa zici ca esti chiar asa de mare,dar nu e o tragedie, trebuie' doar sa astepti!
Sper ca ti-am fost de folos!
Pa, pa.
Mai bine nu fa sex cu el deoarece ar trebui sa-l mai cunosti! poate prietenele tale o sa te creada altfel, facand sex cu el... sau daca iti e frica sa o faci spune-i asta si te va intelege... succes!
Refuza-l, nu ai niici macar 15 ani, iar pentru asta, prietenul tau poate intra pe mana politiei. Si totusi, de unde eesti tu asa de sigura ca dupa nu te va parasi?
si totusi 4 luni, nu ti se pare cam devreme, asteapta cel putin 4 ani, la varsta de 18 ani, cred ca va fi cel mai bine, in plus, nnu uita sa te protejezi!
Mai e o metoda daca prietenele tale stiu de relatia voastra si il cunosc mai bine de mai mult timp intreabale pentru ca poate au avut si ele chestia asta ((complicata)) si fai protejat
Mda, daca esti sigura ca e cel pe care il iubesti, FA-O!, nu asculta de restul! Fa doar ce iti zice inima!
Va multumesc foarte mult pentru sfaturile voastre o sa mai astept vreo 4 ani sau poatE pana tunci nu o sa mai fim impreuna...nu o sa fac prostia asta am sa mai astept ...va multumesc
Pai inainte sa pui intrebarea trebuia sa gandesti logic.adica la varsta asta sa faci sex:o. daca el chiar te iubeste asteapta si daca insista eu te sfatuiesc sa cauti altuuu! si eu am 14 ani si sincer pana acum nu am avut niciun iubit si pana la liceu sau chiar mai departe nici nu intentionez sa am pentru ca baietii din ziua de azi vor doar sex sper ca ti-am fost de ajutor:*
Organismul tau nu este apt de acest lucru, abia dupa 18 ani este dezvoltat organismul pentru asemenea lucru. Daca faci sex la o asa varsta, el te va parasi oricum, ca a facut ce si-a dorit, iar tu nu numai ca vei ramane traumatizata psihic, insarcinata (nici prezervativul nu e bun), cu cine stie ce boala, functiile de evolutie normala a organismului (mai ales sexuale) va fi "stagnat" (oprit din evolutia normala) - nu vei mai avea "formele" de invidiat si de adorat ca orice femeie, vei avea anxietate si melancolie, iar daca se afla de acest lucru (sigur se va afla, involuntar sau voluntar - nu neaparat prin atitudinea ta care va fi cu siguranta schimbata), relatia ta in societate nu va mai fi aceeasi oricum, te-ai putea distanta si izola de lume, iti va fi rusine si probabil "pedepsita" intr-un mod "grav" de parintii tai, huiduita pe strada. Sarcina, daca ai avea, ti-ar lasa urme in corpul tau, ca dezvoltarea corporala va fi tulburata, ai putea pierde copilul, ai putea muri tu la nastere, sau ai putea muri si tu si copilul. Organismul tau nu e pregatit pentru a naste inca, iar dupa nastere femeia, se stie prea bine, are mereu o criza (de aia e cunoscuta drept criza femeii dupa nastere), si daca nu e rationala in anumite momente sau o apuca frica, isi poate omori copilul ori voit, ori involuntar. A mai fost un caz al unei fete de 14 ani jumate, a nascut bine (norocul ei ca a avut parinti intelegatori), dar nu a mai putut avea copil vreodata. Iar ca sa avortezi, nu poti si nici nu trebuie! 1. scapi de sarcina, dar sufleteste - peste ani - vei incepe sa regreti, sa suferi si sa iti poti dori sa fi avut acel copil din ce in ce mai mult; 2. avort, dar vei fi incapabila a mai naste vreodata; 3. poti muri pe masa de operatie; 4. te vei imbolnavi cateodata si nu vei sti de ce; 5, 6, 7,8 etc. Sunt mult mai multe pericole la asemenea caz.
Sfatul meu: nu accepta sex decat dupa 18 ani. Atunci va fi legal, vei fi pregatita fizic, moral, psihic/mintal si te vei descurca mai bine, atunci vei putea cunoaste adevarata dragoste, iar cand iti vei aminti de acest moment iti vei da seama ca a fost bine ca te-ai abtinut si vei descoperi ca era de fapt un impuls influentat de un baiat, care ar fi profitat de tine. Acum nu cunosti, esti prea mica, nu ai experienta de viata, nu este capabila/apta la aceasta varsta pentru asemenea lucru. Spune sincer, ai renunta la scoala pe cand ai putea studia in a avea o cariera in viata? sau ai ramane nescolita, nemaiavand alta solutie decat sa gatesti toata viata fara sa poti lucra o meserie? iti pot sugera multe intrebari la care de fapt nici nu te-ai fi gandit, dar nu e destul spatiu la scris aici. Cunosc multe cazuri asemanatoare, am aratat doar cateva consecinte, din cele foarte multe. Exemplu: o fata a ajuns atat de rau psihic si prin suferinta, datorita unei experiente sexuale inainte de vreme, incat poti turna plastic topit si foc pe mana sau pielea ei si sa vezi ca nu reactioneaza ca si cum nu mai simte durerea, ca stana de piatra, fara a vorbi, fara emotie si cu o fata ca de stafie (nu zambeste, doar se uita si atat), s-a taiat cu un cutit la mana in vazul tuturor si nicio reactie, e un caz real! dintr-o fata fericita si vorbitoare ajunsa ca o mumie in viata. Daca nu ma crezi, voi incerca sa te trimit la ea prin fosta mea profesoara de liceu, sa vezi cu ochii tai.
Daca s-ar face reportaje pe teren si s-ar arata despre asemenea cazuri, consecinte si influenta varstei, si nu numai, la tv ca emisiune ar fi mai ceva ca-n filmele horror, nici Stirile ProTv nu ar concura la nivel de para-violenta sufleteasca. La asemenea varsta esti usor influentata de oricine te-ar "dori" si nu e prea greu sa fii sedusa, te ia cu vorbe dulci si de iubire, te face sa visezi, iti promite lucruri si in final iti cere sa faci sex. Nu esti singura! daca ai sta sa cauti pe Google la zecile de pagini cu rezultate despre fete seduse, care au facut sex si sufera de pe acea "experienta", vei descoperi poate si metodele si cum s-a desfasurat in mare parte, foarte probabil ca te va soca! poate asa ti se intampla si tie!
Asta nu-i iubire! De ce sa te ascunzi? nu ceda! Tocmai pentru ca nimeni nu stie de voi, ti se poate intampla orice, poti sa fii rapita si nu stie nimeni unde esti. Acum se face si trafic de persoane, nu numai de organe! Te sfatuiesc sa te imprietenesti cu o profesoara a ta, calma, amabila, tanara, sufletista (te-ar putea intelege) si sa i te destainui in secret, sa o ai alaturi la nevoie, sa stii nr. ei de telefon pe dinafara, ca sa o poti suna daca ti se intampla ceva rau. Nu stii cat de bine te poate ajuta, mai ales daca nu ai incredere in proprii parinti. Altfel, poate ajungi la inchisoare si tu, si el, iar acolo e dezastru. Daca nu ai incredere nici in profesorii tai, astept un mesaj privat, ca apoi sa discutam pe messenger si sa iti dau ID-ul unei foste profesoare, care stie mai bine despre acest lucru. E mult mai mult de spus pe o asemenea tema. Nu-ti cer nicio intalnire, ci doar comunici prin internet, iar cand va fi momentul, vei ajuta si tu alte fete, ca cine mai ajuta azi? si vei avea si prietene pe urma.