| georgiana a întrebat:

Stii sa spui nu? usor de spus sau greu de facut?

Răspuns Câştigător
| daii a răspuns:

Spune NU!

Invata sa spui „nu". Cei care nu au incredere in fortele proprii nu spun nu. Am ajuns la concluzia aceasta dupa multele dialoguri cu prietenii mei. Invata sa spui nu, sa refuzi, sa te opui, fie la opiniile partenerului, fie ale sefilor, fie ale parintilor. Nu trebuie sa cazi in extrema cealalta. Filtreaza cererile care iti sunt adresate si selecteaza-le pe cele pe care le poti indeplini, care iti plac sau care te avantajeaza. Nu pledez pentru negativism! Trebuiesc acceptate si solicitarile care nu-ti convin, dar asta doar in contextul in care esti deja capabila sa refuzi.
Am citit asta mai demult si am si tinut-o minte!happy

by daiiwinking

17 răspunsuri:
| everyday a răspuns:

Bineinteles, trebuie sa stii sa spui si nu oricat de intelegator ai fi.:*
te pupic, byewinking

| hândel a răspuns:

Bine-nteles ca stiu sa-l rostesc, chiar foarte usor atunci cand trebuie, insa greu le este celor care nu-l accepta, si trebuie sa ridic tonul sa-i fac sa-nteleaga ca-n cazul meu nu, ramane nu, chiar de s-ar pune-n cap.

| Victoria a răspuns:

Da, intotdeauna imi impun punctul de vedere. Nu recurg niciodata la tipete sau amenintari, deoarece acestea sunt armele celui fara de dovezi.

| lola a răspuns:

Da, stiuhappy! Si ma enerveaza persoanele insistente si de obicei, ca si Otonis, ridic tonul daca nu inteleg... din pacate.In ultimul timp incerc sa fiu mai "umana" dar cand intrece cineva limita sa nu stai pe langa mine.

| Kitty a răspuns:

Consider ca stiu sa spun nu atunci cand trebuie... si da, uneori poate fi destul de dificil sa zici pentru ca anumite lucruri te pot impiedica sa faci asta, ori te gandesti la ceea ce se va intampla daca vei face asta... dar in principiu trebuie sa spunem si nu ...atunci cand este cazul

| Liada a răspuns:

Ufff...am impresia ca sunt o rautate mare mare...foarte des spun nu... dar si uneori nu pot sa spun NU tare...
daca incerci s-o faci...invata ...bafta

| Razvan a răspuns:

Spun nu destul de rar numai in situatii exceptionale.Stiu ca daca esti bun esti luat de fraier, dar bine fraiera decat insensibila.Nu ma astept sa primesc ceva inapoi, pur si simplu fac asta pentru ca asa simt eu ca e bine

| smileyface_4718 a răspuns:

Nu prea reusesc sa spun "nu", parca tot eu ma simt prost. Si daca este o situatie mai delicata si sunt sigura ca raspunsul meu trebuie sa fie negativ atunci raspund mai subtil.Cu toate ca stiu sa-mi impun punctul de vedere, o fac intr-o forma subtila. Stiu sa spun si nu, dar rar, si imi place sa ajut, chiar daca stiu ca nu voi fi neaparat ajutata la randul meu, ma simt cel putin bine, ca am facut ceva in favoarea cuiva. Aici ma refer la favoruri mici. happy
Byee!

| zeeeeeex a răspuns:

Da stiu sa spun nu cand trebuie si nu imi este greu absolut deloc pentru ca daca nu o fac la momentul oportun ii dau persoanei respective o sansa desarta intr-o anumita chestiune si mai bine asa decat sa fiu personajul negativ cand no sa ma pot tine de cuvant!

| dada a răspuns:

Nu... scurt si la obiect

| mada. a răspuns:

Da, de fapt depinde de circumstante, de persoane,[cu unii nu pot sa fiu indiferenta, asta insa nu inseamna ca nu le pot spune nulaughing]

| Bishop a răspuns:

Normal, am fi considerati niste fraieri daca am accepta orice. Dar pot fi si avantaje cand spui "da" oricui, pentru orice, ca in filmul "Yes man!" cand ii da ala masina unui cersetor, face autostopul, si il ia una pe motocicleta, de care se indragosteste si raman impreuna laughing. Dar noi nu suntem in filme, asta este realitatea.

| pysi a răspuns:

Ufffff...la mine NU in cuvint de lagatura, uneori chiar sa fie si DA ca eu tot NU raspund! deci ai mult de chinuit pin afli rasp.concret...

SoftCristi
| SoftCristi a răspuns:

Citeste "Cum sa spui nu" de Marie Haddou. Super cartea.
Si ca sa iti raspund, da, este usor pentru ca acel nu il manipulezi in functie de caz.

| simoSTAR a răspuns:

Depinde in ce context.

constantaproca
| constantaproca a răspuns:

E bine sa stii in viata sa spui "nu"dar mai ales cand sa spui.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E mai usor de spushappy