| Nustiuhabarnuuam a întrebat:

Stiti cumva daca se pot lua medicamente pentru reducerea stresului, starilor emotive si a anxietatii fara sa fie afectat efectul anticonceptionalelor sau sa trenuiasca sa renunt la acestea?

Răspuns Câştigător
| Robert2526 a răspuns:

Da, este din plante dar in general, are un efect pozitiv. nu la toti oamenii din pacate. poate tu esti unul dintre ei dar cred ca merita incercat. Cunosc multe cazuri in care a fuctionat. Medicamente mai puternice poti obtine doar pe baza de reteta de la psihiatru. Eu nu m-as duce direct la asta...dar decizia este a ta evident

17 răspunsuri:
| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Pentru Dumnezeu! Și ce dacă ai menstruație neregulată!? Lasa-le naibii de pastile sa-ți revii cu nervii. Mai au și alte efecte nedorite.
Te poți proteja de sarcini nedorite cu prezervativ. Exista sterilet, inel vaginal etc.
Te tii de anticoncepționale de parcă viața ta ar depinde de ele! Nu este cazul.
Tu rezolvi o problema (inexistentă de fapt) cu și mai multe pastile?!

| Robert2526 a răspuns (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Stii ce inseamna o menstruatie neregulata? probabil ca ai impresia ca doar vine la intervale neregulate de timp. Dar e mai mult de atat. Karissa este un contraceptiv recomandat de medici dintr-un anumit motiv, deci faptul ca il foloseste pe acesta inseamna ca cel mai probabil il foloseste la indicatia unui medic. Eu inteleg ca ai anumite convingeri de natura cel putin ciudata dar nu mai afatui lumea sa renunte la tratamente prescrise de medici, ok? Cat despre anticonceptionale, cele de generatie noua, precum Karissa utilizeaza o cantitate extrem de mica de hormoni sintetici. Cu mici exceptii, in cazul unor patologii preexistente, sunt absolut sigure! Nu ingrasa, nu te lasa infertila, nu faci cancer, nu iti da depresie, sunt minim hepatotoxice. In timp duc la scaderea libidoului dar cam atat.

Da, au efecte adverse, ca orice medicament, dar nu mai speria fetele in legatura cu efectele nedorite, mai ales cand cunostiintele tale in domeniul acesta se rezuma la cateva bloguri citite happy

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru Robert2526):

Menstruația neregulata este o realitate pentru majoritatea adolescentelor. Cu asta au trăit generații de femei inainte de apariția anticoncepționalelor.
Nu am " convingeri de natura cel putin ciudata".
Tu însă evident te ataci când vine vorba de combaterea anticoncepționalelor. Iti scade comisionul? Nu mai primești vacante exotice de la companiile farmaceutice? Te rog scutește-ne!
Tu, bărbat, nu îți mai da cu părerea despre ceva ce nu ai!
Asta dacă ești bărbat.

Tu esti femeie cumva? happy amuzant ca folosesti acest argument.
Pai ai convingeri ciudate din moment ce ai senzatia ca anticonceptionalele sunt ceva rau.
Ciclul menstrual neregulat nu este "o realitate pentru majoritatea adolescentelor". Vezi cum nu stii despre ce vorbesti? Asa este cand te documentezi de la Violleta sau din surse nesigure.
Trist...

Iar dacă tu ești doctor, este grav. Că recomanzi anticoncepționale fara sa fii medic de specialitate, este foarte foarte grav.
In orice caz, ai ajuns la vorba mea: te ataci și faci atac la persoana.

De unde ai dedus ca m-am atacat? Si ce atac la persoana vezi tu?
Eu te pot asigura doar de faptul ca sfaturile mele sunt corecte si bazate pe experienta mea profesionala nu pe auzite ca in cazul tau. Apreciez ca recomanzi folosirea prezervativului dar nu o sa te asculte nimeni! Asta este realitatea! Si nu doar in Romania! Din pacate noi stam foarte prost si la alte capitole. De exemplu, 3 femei din 10, nu au fost niciodata in viata la ginecolog! Nu frica e solutia, nu poti baga frica in copiii astia si sa speri ca vor intelege. Repet, nu mai suntem in 1970, exista solutii! Menstruatia nu este normal sa fie dureroasa, ciclul menstrual nu este normal sa fie neregulat ( poate te documentezi ce inseamna asta). Si de asemenea, educatia nu se face cu batul si cu frica de boli! Realitatea este ca de pe la 13-14 ani, corpul nostru este pregatit sa intretina relatii sexuale iar acesti copii trebuie informati corect, despre toate optiunile disponibile nu sa vii tu dupa ce ai citit 2 bloguri si pe Violleta sa zici ca nu sunt bune anticonceptionalele!

Cati ani ai? de curiozitate... daca ai peste 20 ai probleme serioase. mai bine cauta un job ca ai prea mult timp liber si aberezi pe aici

Din nou atac la persoana.
Te ataci, te ataci, nu suporti valul contra anticonceptionale!

Ok, nu se pare ca nu stii nici ce e ala atac la persoana.of...

| Robert2526 a răspuns:

Ai recomandare de la medic pentru antidepresive? ce pastile iei?

| Nustiuhabarnuuam explică (pentru Robert2526):

Nu, si iau karissa

| Robert2526 a răspuns (pentru Nustiuhabarnuuam):

Ce simptome ai mai exact? si ce medicament vrei sa iei pentru stres?

Vreau sa iau ceva eficient (exclus din plante, pentru mine nu functioneaza, am luat ashwagandha si nervocalmin si nu s-a simtit vreo schimbare). Ca si simptome, incep sa plang foarte repede si uneori incontrolabil, mai ales cand ma cert cu cineva sau ma gandesc foarte mult la problemele personale (sunt primul meu gand cand ma trezesc dimineata), iar cand ma enervez pur si simplu imi vine sa imi vars frustrarea in jur, sa lovesc, uneori imi vine pur si simplu sa mi smulg parul din cap se nervi, plang in hohote si ma doare capul de la stres si il simt greu, nu am pofta de mancare, sunt lipsita de motivatie sa fac orice. Nu am liniste in propiul cap, efectiv vreau liniste, sa nu ma mai gandesc la nimic, sa nu mai plang la primul inconvenient si sa nu ma mai simt asa "tensionata". Mentionez ca prima data cand m-am simtit asa a fost de la sfarsitul primei saptamani de administrare a ac, dar am spus ca poate la inceput este normal. Nu imi doresc sa renunt la acestea, le iau in primul rand pentru reglarea menstruatiei si pentru protejarea de o sarcina nedorita.

Eu oricum eram o persoana destul de emotiva si "fragila" sa spun asa, dar acum parca imi scapa de sub control

Nu am auzit de reactii atat de severe de la anticonceptionale. Pentru ceva mai puternic iti trebuie reteta. Cu Persedon de zi ai incercat?

Spui ca inainte de administrarea anticonceptionalelor nu aveai astfel de probleme? deloc?
de cat timp iei Karissa?

Aveam stari de genul dar parca nu asa agresive. Karissa iau din luna mai

Karissa este unul din contraceptivele cu cea mai mica cantitate de hormoni eu nu consider ca anticonceptionalele au schimbat ceva. Daca as fi in locul tau, as utiliza Persedon de zi timp de 2 luni apoi daca aceste lucruri nu se reduc in intensitate poate sa ajungi si la un psiholog? Desi eu nu sunt fan psihologi... Conditia ta nu este data de anticonceptionale.

Daca as fi in locul tau, as lua 2 luni de persedon zi si daca nu trece as merge la psihiatrie pentru o parere ( nu zic ca esti nebuna, nu esti, dar si starile de genul celor descrise de tine ee trateaza tot acolo)

Nici eu nu cred in psihologi, plus ca sunt foarte capoasa. Nu mi ar spune nimic din ceea ce nu stiu deja, traume din copilarie si cum sa le rezolvi, lucruri motivationale etc. din cate am vazut persedon este din plante..pe mine medicamentele naturiste nu au avut niciodata efect, sau daca au avut a fost asa de moment dupa care orice as trata cu ele, reapare.

Da, este din plante dar in general, are un efect pozitiv. nu la toti oamenii din pacate. poate tu esti unul dintre ei dar cred ca merita incercat. Cunosc multe cazuri in care a fuctionat. Medicamente mai puternice poti obtine doar pe baza de reteta de la psihiatru. Eu nu m-as duce direct la asta...dar decizia este a ta evident

Întrebări similare