Înainte să faci lucrul ăsta, trebuie să fii sigură că decizia pe care ai luat-o este una bună, şi nu vei regreta ulterior.
Există două tipuri de avorturi :
Instrumental, cu ajutorul chiuretei, sau prin aspiraţie.
Al doilea tip, este administrarea unor substanţe de tip hormonal.
Primul tip de avort ca şi al doilea, trebuie făcut într-o unitate medicală sigură, cu toate instrumentele necesare, iar întreruperea sarcinii să fie în mod legal! Dacă eşti minoră, trebuie neapărat să te prezinţi la medic cu părinţii, pentru că niciun medic nu face fără acordul lor. De asemenea, întreruperea de sarcină prin chiuretaj sau aspiraţie, se face atunci când sarcina are o vârstă mică (până în 3 luni), iar cealaltă, prin medicaţie, se face atunci când sarcina este bineînţeles, confirmată şi nu mai târziu de la 8 săptămâni de la ultima menstruaţie.
Vorbim în al doilea caz de pilula abortivă numită Mifepriston (RU-486), care s-a dovedit a fi eficientă în combinaţie cu o prostaglandină ( cea mai frecventă combinaţie folosită fiind Mifepriston şi Misoprostol).
Probabil te întrebi cum acţionează această pilulă. O dată administrat, Mifepristonul blochează progesteronul, endometrul se detaşează şi este provocată o sângerare.
După aceea, apar anumite contracţii care sunt normale, deoarece, în curs de 2-10 ore se produce expulzarea embrionului.
Pilula abortivă nu trebuie să fie confundată cu pilula contraceptivă numită şi Pastila de a II-a zi, deoarece contracepţia de urgenţă se adiminstrează în scop preventiv şi nu pentru întreruperea unei sarcini propriu-zise. Plus de asta, pilula contraceptivă NU afectează o sarcină existentă.
Am vorbit cam mult despre întreruperea unei sarcini prin medicaţie, iar acum este timpul să ştii câteva lucruri şi despre avortul instrumental.
Metoda întreruperii sarcinii prin asipraţie, este cea mai utilizată. Ceea ce va urma să scriu,nu este tocmai plăcut,întrucât probabil te va face să îţi schimbi decizia în caz că vrei să faci acest lucru.
Avortul prin aspiraţie se face atunci când colul uterin este dilatat, iar medicul va introduce un tub din plastic cu ajutorul căruia copilul va fi rupt în bucăţi şi aspirat. Capul bebeluşului, fiind prea mare pentru a fi aspirat, va fi zdrobit de medic cu ajutorul unui instrument, urmând să fie şi el, aspirat.
Avortul prin chiuretaj, deşi este o metodă frecvent utilizată la noi în ţară, presupune foarte multe riscuri, dintre care una, pe care o consider cea mai importantă ar fi perforarea uterului.
Pe lângă asta, te poţi alege cu traumatisme ale colului,hemoragii, potenţiale sarcini extrauterine,etc., etc.
Avortul trebuie evitat cu toate puterile, însă, dacă nu ai de ales, şi ai făcut greşeala de a nu te informa la timp despre metodele contraceptive care PREVENEAU sarcina, va trebui să te "supui" acestei intervenţii traumatizante.
Gândeşte-te foarte bine înainte să iei o decizie şi repet; fii sigură că n-o să regreţi!
Baftă în alegerea unei decizii bune!
Daca nu esti in stare sa judeci tu pentru tine ca sa te mai judecam noi? Cand o faceai fara protectie, nu te gandeai ca poate vei ramane insarcinata? Chiar daca nu vor sti multi, dar daca tu faci avort, asta nu inseamna ca nu vei mai fii mama, ci ca vei fii mama a unui copil caruia nu i-ai dat nicio sansa, desi tu ai gresit! Cine esti tu si oricine face avort sa decideti pentru un suflet? Credeti ca voi puteti sa dati viata? Chiar atat e de greu sa iti dai seama ca procreierea e o minune dumnezeiasca de care tu vrei sa iti bati joc? Si in afara de toate aceste chestiuni morale, esti constienta ca poti ramane sterila in urma avortului si ca vei fii toata viata in pericol sa faci cancer? Nu se merita sa te judecam noi, Dumnezeu o va face, dar ei regreta, iti garantez, vei regreta ca din cauza faptului ca ai gresit tu, iti permiti sa decizi tu in numele celui care nu are nicio vina! Esti o egoista care se gandeste numai la ea si la acel suflet, fara nicio remuscare te gandesti sa-l ucizi! De ce e atat de greu sa dai 6 lei pe o cutie de prezervative si sa stai linisitit decat sa risti si sa faci rau apoi? Ai minte sa reflectezi la ce ti-am scris, sau esti tipul de persoana superficiala si egoista, care nu tine cont decat de ceea ce-i convine?
Avort poti face dar trebuie sa stii si urmarile ca nu toti mediciii le spun, sau daca le spun le zic numai dupa ce au facut avortul sau le spun printre dintsi.
Cu chit esti mai tinara cu atit urmarile pot fi mai grave. Insa la toate virstele este sansa de a ramine infertile.
Daca are inima de piatra poate nu prea o va mustra constiintsa, ear daca nu atunci in viitor mereu se va ghindi la ce a facut.
Uele mame(domnisoare care invata inca la scoala) fac avort numai fiindca se ghindesc la ce va zice cei ce o inconjoara chind o vor vedea cu burtica. Iar sunt unele care isi dau copii la internate.
Daca de ales din aceste 2 variante si pentru copil si peentru mama sa o fi mai bine varianta 2. la moment poate si in ghind sta la baza 1 varianta. Dar peste vreo 5 ani cei care isi aleg varianta 2 sunt multumitsi ca totusi pe ea au aleso (Spusele lor: la moment ma ghindeam ca niciodata nu se va uita ca am fost gravida, dar acum numa dupa 5 ani totul s-a uitat si lucrurile stau asa de parca aceasta nis nu sar fi intimplat.)
Sunt si persoane care spun mai bine dechit sa traeasca la casa de copii il avortez, numai ca la o buna parte din aceste persoane aceste cuvinte ascund realitatea dar realiatea nu este ca se ghindesc la copil dar ea suna asa: dechit ma voi chinui cu el maibine il avortez. (Nu la toate persoanele dar la o buna parte).
Am prieteni care au crescut la internate si iata spusele lor: de unde stitsi unde o sa ajunga acesti copii si ce pe viitor o sa prezinte, sau sunt putine persoane care in internat petrechindusi copilariea acum sunt persoane de invidiat.
Cum poti sa omori un suflet nevinovat? ce vina are el daca tu ai facut o greseala? eu zic ca nu faci chestia asta. e cel mai mare pacat sa omori un copil.mai gandeste`te putin. parintii tai stiu? dar tatal copilului? chiar daca el nu e de acord, eu zic sa il pastrezi.e sange din sangele tau cum ai putea face asa ceva? mai gandeste`te putin, stii la ce riscuri te expui daca faci avort? poate nu o sa mai poti avea niciodata copii...
Buna eu am 24 de ani mie inca imi intarzie menstruatie de vreo 6 zile maine merg la doctor sa fac alt test cu toate ca primul mi-a iesit negativ, si daca imi iese pozitiv asta iese o sal pastrez bine ca noi il vroiam la anul dar daca ie sa fie sa fie bine si sanatos si bine venit asa ca te sfatuiesc sa nu avortezi ie cel mai mare pacat sa faci un avort bafta fundita
In fond nu e o alegere strict personala, a exista e un fenomen incredibil, a nu exista e ceva ce nu iti poti inchipui.Inchide ochii si imagineaza-ti ce inseamna sa nu existi...sa nu fii constienta de sine,de lume,de nimic,nici macar o culoare un simt...e inspaimantator. Daca o faci va trebui sa ramai cu gandul ca ai ucis din propria ta alegere o fiinta capabila de tot ce esti tu capabila, o fiinta unica, rapindu-i orice posibilitate de a se manifesta si de a-si aduce o urma a existentei. Daca poti sa te impaci cu asta fa-o.P.S:Avortul ar trebui considerat o crima cu premeditare.
Voi nu pricepeti sau ce? Am spus ca vreau sa stiu despre avort, n-am chef de mustrari bine? Altceva nu stiti decat sa comentati ca de ce nu te-ai protejat bla bla bla. Am cerut detalii pentru avort sau sunteti chiori!
23ndjdmxla întreabă: