Egoismul este considerat, mai mult ca niciodata, o trasatura de caracter foarte urata.Totusi in doze nici este necesar uneori.
Egoismul defineste atitudinea celui care are un interes viu pentru propria persoana, adesea dand dovada de o lipsa de consideratie si de generozitate pentru celalat. Poate merge spre izolare si desocializare.Este opusul altruismului.
Egocentrismul inseamna a te crede "centru Universului". Narcisismul este complementul egoismului.Individul incita la privilegierea valorilor individuala si la refuzul intergarii intr-un grup. Favorizeaza comportamentul egoist, insa individualistii nu sunt toti captivati de perosna proprie.
Pentru un egoism ponderat, de-a lungul vietii este ghidat de obtinerea placerii si de propriile interese. Iar acest impuls de a te gandi mai intai la tine, cateodata este benefic pentru ceilalti. Persoanele"egoiste"(sa spun asa)sunt mai multe decat cele cu motivatie altruiste.Invers,indivizii preocupati de altii depind mai mult anturaj si de parerea celor din jur si acele persoane sunt dezamagite mai usor, renuntand mai repede decat "egoistii".
Sa stii ca a avea grija de tine in primul rand e sanatos mintal.Nu este bine sa ai grija numai de tine sau sa nu ai grija destul, sacrificandu-te in permanenta.
Deci ca o concluzie:Nu este rau faptul ca iti urmezi dorintele(devenind egoist la prima vedere), este rau sa vrei sa le impui si celorlalti dorintele tale.
Poate te-am lamurit un pic. Te pup
Asa e vorba ca daca iti pasa de tine esti egoist si asa e pentru ca lumea zice ca nu ajuti pe nimeni (din partea mea bine faci pentru ca oricine iti cere un deget iti ia mana intreaga si pe timpurile astea mai bine fii rezervat si ajutati parintii pentru ca ei merita totul pentru ca teau crescut)
Te gandesti la tine.in ce sens? adica te gandesti la tine si incepti sa te masturbezi sau cum ca nu inteleg?
Daca te gandesti la tine, inseamna ca esti destept si iti cunosti prioritatile si nevoile, iar daca asta inseamna sa fii egoist, atunci fii din plin, care-i problema?
Nu-i niciun nonsens si nicio stupiditate ca in prioritatile tale esti tu pe primul loc. Numai imbecilii se gandesc la altii, isi lasa nevoile si fericirea deoparte ca sa faca pe altii fericiti...cred ei!
Cum sa faci pe altul fericit, daca tu nu esti? Lucreaza la fericirea/egoismul tau si apoi vei vedea ce fericiti ii vei face si pe cei din jurul tau.
Remusopen întreabă: