anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sunt baiat si sunt dependent de masturbare și vreau foarte mult să mă opresc dar nu-mi reuseste, eu masturbez din nou si din nou si de fiecare data spun că asta e ultima dar
... nu! Ce să fac? Ajutați-mă vă rog!

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

E foarte bine ca ai constientizat cit de periculoasa e masturbarea si ai decis sa renunti. E foarte greu, stiu, am cazut de nenumarate ori si iarasi ma ridicam pana intr-o zi cand nu am mai cazut. Pina la urma masturbarea creeaza dependenta.
Iata ce masuri ar trebui de luat ca sa scap de aceasta patima:
Sa te preocupi de altceva, multa munca sa nu ai timp de a fi singur, seteaza-ti din start la ce anume te uiti pe net lucruri utile si nu imagini erotizate ce te vor provoca sa te masturbezi.
Ai mare grija si la filmele care le urmaresti.
Evită atingerea ocazională a organelor genitale pentru că în felul acesta te vei stimula singur şi apoi nu vei putea rezista ispitei. Fă baie repede şi nu lungi atingerea mai mult decât este nevoie pentru a te spăla.
Nu mânca la ore târzii si evita bauturile energizante, cafeaua.
Cumpără-ţi o icoană cu Domnul Hristos şi Maica Domnului şi priveşte-o de câte ori eşti în casă şi te încearcă ispitele. Sfinţenia icoanelor şi frumuseţea chipurilor lor îţi vor curăţi mintea.
Dacă îţi vin gânduri spurcate, atunci îndepărtează-le deîndată din mintea ta cu o rugăciune scurtă.
Mergi la duhovnic ca sa te spovedesti si sa te impartasesti.
Doamne Ajuta!

2 răspunsuri:
| Emilian65 a răspuns:

Nu este imposibil sa te lasi de masturbare daca ai un pic de ambitie sa scapi de acest viciu.

| VsM a răspuns:

Mergi la curve sau taie.ti pl