| unite a întrebat:

Sunt cu ea de doi ani si 3 luni.Ea are 19 si e virgina, eu am peste 19, in tot acet timp nu am avut nici o relatie sexuala.Mereu am fost alaturi de ea, am susinot-o in orice moment, nu am inselat-o niciodata. Un lucru nu pot sa il inteleg, de ce nu accepta sa aiba relatii sexuale cu mine, nu o pot intelege, si stie destul de bine ca am ginduri serioase cu viitorul nostru. Dar ca orce baiat (cred) dupa atita timp sa nu ai nici odata o relatie cu persoana iubita te indispui. Ultimul timp am inceput sa fiu cu ea mai indiferent. fiindca na. asta e nu-s nici eu din piatra. Acum si-a gasit motiv ca eu sunt indiferent fata de relatia noastra si cum as obtine eu ceva de la dinsa? Dar 2 ani de zile am fost destul de sincer cu dinsa. acum m apierd si eu. Nu stiu ce sa mai fac.

14 răspunsuri:
| DeeaMarry a răspuns:

Si eu sunt fata si o inteleg foarte bine.
Daca tii la ea macar cat negru sub unghie, nu asculta sfatul primit mai sus, si anume de a incerca o experienta sexuala cu altcineva. Ar fi cea mai mare greseala pe care a-i putea-o face. Sa stii ca lucrurile astea se afla intotdeana, poate nu acum, dar peste un timp sigur. Si nu stiu cum ai mai putea-o privi in ochi dupa si sa ii spui "Dar eu te-am iubit cu adevarat".
Daca chiar simti ca nu mai rezisti, desparte-te de ea! Macar asa o sa ramai in ochii ei un baiat sincer.
Daca o inseli nu o sa faci decat sa ii confirmi ca are de ce sa se teama si ca face foarte bine ca nu isi incepe viata sexuala cu tine.

Normal ca fiind indiferent o faci sa se simta si mai nesigura. Probabil ea gandeste ceva de genul "Pai cu asta care e indiferent cu mine sa-mi incep viata sexuala? Daca acum cand vrea sa obtina ceva de la mine se comporta asa, pai sigur dupa o sa se comporte mai urat! Daca m-a mintit in tot timpul asta si el vrea doar sa se culce cu mine?".
Din cate spui tu, este destul de nesigura in ceea ce te priveste(pentru ca de asta este geloasa). Iar tu nu faci decat sa ii confirmi ca are motive.
Ce trebuie sa intelegi e ca tu vrei sa faci dragoste cu ea pentru ca ai anumite nevoi fiziologice si poate si pentru ca o iubesti, dar ea are motive destul de solide pentru care sa nu fie de acord. Ce zici de teama de a ramane insarcinata, teama de a fi parasita, teama de a-si dezamagi oarecum parintii, teama de felul in care o vor privi ceilalti, teama de regretul (din diferite motive) ce poate aparea dupa, si nu in ultimul rand, teama de responsabilitatile ce le implica inceperea vietii sexuale? Eu cred ca sunt suficiente motive incat sa decida sa mai astepte, ca doar care ar fi graba? Tu ai ganduri serioase cu ea, deci probabil o sa aveti tot timpul din lume pentru pentru relatii sexuale.
Gandeste-te ca ea are multe de pierdut fata de tine.
Acum are nevoie de tine mai mult ca niciodata. Tu ar trebui sa fii alaturi de ea, sa ii arati ca o intelegi si ca mai poti avea rabdare. Crede-ma, mai repede accepta asa decat daca te arati indiferent!
Sunt curioasa care ar fi parerea ta in legatura cu cele scrise de mine happy.

| h3r a răspuns:

Tu dacă îi reproșezi că n-a făcut sex la 17 ani ori că ai așteptat-o prea mult ești praf! Nu poți să taci? Mai mult rău faci și chiar o pierzi...și pe bună dreptate, mai ales că ești indiferent, ce naiba te-a apucat?
Nu te acuz pentru nevoie, ci pentru comportament, să fie clar.
Are 19 ani și probabil e pregătită pentru asta, tu mai așteaptă și nu-ți bate joc! Ia-o ușor, respect-o! Dacă tu o să continui să te comporți diferit cu ea...o să înțeleagă că pentru sex ai stat cu ea și că ai înșelat-o cu fiecare ocazie. Ai mare grijă, nu fi bădăran...ai stat 2 ani, n-o să mai mori ceva timp. Și șezi calm că c-o să se lase pradă curând.

| Danysan a răspuns:

Daca dupa atata timp nu a acceptat inseamna ca are o problema sau poate ca nu vrea sa fi tu acela cu care vrea sa isi inceapa viata sexuala-Amice ti-a spus ca vrea sa o faca cu tine dar ca inca nu e pregatita -daca da at e de bine daca nu at e de rau...

| pietrean a răspuns:

Faptul ca nu a raspuns dorintei tale de a face DRAGOSTE, inseamna ca nu este pe deplin "maturizata sexual", adica nu are dorinta asta, nu este pregatita emotional pentru asa ceva.De obicei, baiatul trebuie sa se poarte in asa fel cu partenera, incat sa-i insufle dorinta de a se lasa in bratele iubitului si sa devina un tot trupesc.
Faptul ca ai incercat sa fii indiferent cu ea, crezand ca asa iti v-a ceda, a fost o mare greseala.Ai indepartat-o mai mult.Fii tandru(mangaieri,sarutari)alint-o,fii atent la nevoile ei(in continuare cum ai fost),fa-i mici surprize,discutati pe tema sexului(dar nu vulgaritati).
Eu sunt femeie,dar sfatul meu, ar fi totusi bine, sa incerci o experienta sexuala cu altcineva, dar sa fii sigur CA NU AFLA si tu sa fii precaut cu sanatatea ta(sa folosesti prezervativ), poate asa vei afla si tu ce trebuie sa faci ca sa-ti cada in brate.

| Cristiann25 a răspuns:

Frate ia mai da-o dracu ai asteptat-o prea mult. Discuta cu ea deschis si nu mai sta asa ca fraierul.Asta se gandeste ca o sa se desparta de tine si dupa ce o sa zica viitorul? Iti spun sigur ca asa e! Du-te la femei ca o viata ai nu te mai lua dupa fraierii de aici care iti zic tot felul de prostii!

| Raiiiisa a răspuns:

Ea este genul de "printesa" alintata,care asteapta ca toata lumea sa fie la picioarele ei,si toata lumea sa-i faca pe plac, iar ea sa faca cam tot ce vrea.
Iar cu fazele ca "de ce nu ai sunt-o, de ce nu i-ai raspuns"la timp, sunt niste prostii.Ea nu se gandeste si la tine, ca si tu ai o viata si nu toata ziua poti sa stai cu telefonul in mana.
Daca mai face figuri si cand iesi cu baietii, e clar.Asa vrei sa fii toata viata?! O sa te saturi la un moment dat...asa ca daca tii la ea si nu vrei s ate desparti,fa-o sa-si schimbe atitudinea asta si impunete, asta daca nu vrei sa ajungi marioneta ei. Oricum prea multa liniste cu ea nu o sa ai, pentru ca mereu va gasi motive de cearta cum ca ai fost la altele si bla bla, cand tu de fapt erai cu baietii.

Pietrean are dreptate.Tu trebuie sa stii cum sa o faci sa-si doreasca asta.
Daca nici asa nu accepta, insemna ca ea are o problema.Ori nu tine la tine si nu iti da mare importanta, ori are un fix cum sa ramana virgina pana la casatorie.
Lasa indiferenta si comporta-te normal cu ea si spune-i ce iti doresti.

| MissLilith a răspuns (pentru Raiiiisa):

Bună Raisa!

M-am gândit să renunţ la blândeţe pentru că oricum eu cred că el nu va lua în seama sfatul meu. Mai jos îţi spun ce stă în spatele sfatului meu.
Te rog să mă ajuţi cu o părere referitor la cum abordez eu situaţia.
Mai sus e raspunsul pe care i l-am dat ieri şi mai jos clarific ce stă în spatele răspunsului meu.

Ce stă în spatele situaţiilor "căţeluşilor" ca el şi în cazul multor afirmaţii de genul "ce nesimţită e ea că-l ţine de X timp până să o facă prima oară, deşi el stă după ea, etc" este faptul că este un ipocrit egocentric şi că ea va ajunge, inveitabil, să sufere. Asta intuieşte ea şi asta o reţine în a se culca cu el şi o face să se comporte aiurea cu el, deşi, cf modelului, până la urmă va ceda. Tu cum crezi că va evolua relaţia lor după ce o să se culce cu el? Îţi spun eu, prima chestie va fi că o să înceapă să o pună la respect, pentru că nu o să mai fi motivat să plece capul la orice şi pentru că s-a acumulat frustrare - se consideră victimă. Credinţa lui e că ea, de fapt, nu are dreptul să îl ţină chiar aşa sub papuc, şi cu toate astea, stă sub papuc, rezultă că el doar vrea să creadă că a fost sincer doi ani, dar nu a fost sincer cu el însuşi, în primul rând.

Tu îl vezi comportându-se la fel peste 10 ani, la fel îi va mai permite să facă ce vrea cu el? Posibil vei spune că poate el chiar aşa e şi că nu se va schimba nimic? Nu prea are cum să fie aşa, îl trădează felul în care a pus problema! Îl trădează faptul că se plânge pe aici (şi probabil pe la prieteni) că este neîndreptăţit. De asta i-am spus că important e sa fi tu ok, cu caps –pentru că tu asta nu are ca principiu. Să iubeşti fără să pretinzi ceva de la cel cu care ai o relaţie.

Ipocrizia lui se vede din start şi prin faptul că nu îşi asumi vârsta – să zică frate câţi ani are, peste 19 înseamnă, de obicei, peste 25!

Nu îi cunosc, de asta merg pe ce am observat în jurul meu, şi tiparul ăsta în care el se complace este unul foarte frecvent.

Cam de asta e bine ca ea să facă ce simte şi ca el să o lase să facă asta şi să înveţe că iubirea adevărată e una în care eşti tu însuţi, una în care dai ce ai mai bun din tine fără să ai pretenţia că celălalt îţi datorează ceva. De asta consider eu că ar fi bine să urmeze sfatul pe care i l-am dat, el este o modalitate să poată ajunge la iubire adevărată cu ea, este o modalitate să se schimbe ei amândoi în bine.

Mi-ar plăcea să-mi spui unde aş putea să greşesc in felul în care văd eu situaţia?
Mă întreb dacă exagerez sau gândesc prea "murdar".

Mulţumesc!

| NickName01 a răspuns:

Iată doar câteva motive:

Chiar şi dacă nu ai avea îndoieli în privinţa căsătoriei cu ea, consideră că pentru liniştea şi echilibrul vieţii şi a familiei tale de "mâine", este nevoie să respectaţi ordinea lucrurilor şi să aştepţi momentul căsătoriei!

Altceva este mai grav...
Sexualitatea înainte de alcătuirea familiei este o adevărată cutie a Pandorei. Este vital să nu se atenteze la drepturile şi,, liniştea" Familiei de mai târziu, a ei şi a ta! Distracţia este un viciu dificil de controlat? Dar costul ei nu este nici mai mult nici mai puţin decât... liniştea unor familii! şi sacrificiile uriaşe care se vor raporta la ele...

- La urma urmei, ce se va întâmpla într-o neprevăzută situaţie în care vă despărţiţi? Ce se va întâmpla mai târziu în familia ei?
- Relaţiile intime creează "link-uri" nedorite, ce se vor resimţi cel mai bine mai târziu, în familie, ca în oglindă de către celălalt partener... toată viaţa!

- Acest lucru va fi o adevărată "fractură" mai târziu, iar în acest sens statistica nu minte...
familia celei de care tu îţi baţi joc acum, poate uşor fi făcută praf!

Relaţiile ei de acum sunt lucruri care transformă psihicul şi impregnează o amprentă de neşters naturii umane.

| NickName01 a răspuns:

Iată ce mai "ştie" şi simte ea:

O singură şansă există de a feri persoana vulnerabilă (femeia) de a fi folosită "temporar" pentru ceea ce are de oferit fizic, pentru a fi abandonată ulterior ca un obiect de "redusă folosinţă" intimă.

Iar acea şansă este IUBIREA – Iubirea de sine: ca ea să se iubească pe sine mai mult decât ar fi posibil să iubească un bărbat. Dacă nu o va face, soarta "obiectului de unică sau redusă folosinţă" o aşteaptă!

Dacă ea nu va avea milă de FERICIREA, de VIITORUL ei, de viitoarea ei FAMILIE, NIMENI altcineva nu o va face! Cu atât mai puţin cel care îi cere ca ea să renunţe la cel mai mare "atu" al ei, pentru ca el să-şi descarce nevoile fiziologice pe acel "atu".

Acel "atu", cel de care va depinde în cea mai mare parte viitorul familiei ei este:
ONOAREA ei, DEMNITATEA ei – adică "exclusivitatea intimă" de care soţul ei va avea ontologică nevoie, fiinţială pentru identitatea lui sufletul iubitei sale...

| MissLilith a răspuns:

Eu cred că sunt multe fete care tărăgănează să facă sex pentru prima dată chiar dacă au o varstă la care deja nu e bine pentru ele să nu afle care e,de fapt, valoarea pe care trebuie să o aibă in viaţa noastră sexul – sexul este şi o chestiune de cunoaştere a realitaţii care ne înconjoară dar şi a cunoaşterii de sine; este uşor să exagerezi importanţa sau lipsa de importanţă a unei experienţe până nu o ai. Şi nu cred că te refuză intenţionat sau din răutate, nici din ceva principii (gen religie sau reguli de autodesavarsire) …ci pur şi simplu o reţine ceva dar nici ea nu ştie ce. E prea complicat să intru în detalii şi nu are rost,implică speculaţie multă şi nu e constructiv. În mod normal trebuia să treacă peste frici,complexe, preconcepţii, ego pentru că aşa a simţit. Tu şti că şi ea işi doreste să facă pasul dar, după cum vezi, nici pentru ea însăşi nu-l face şi gandeste-te că 1 an la vârsta asta pentru o fată face cât 10 după ce treci de 30. Şi ea simte şi asta. Deci va trebui să o ajuţi tu.

Sfatul pe care ţi-l voi da este unul dur dar situaţia este de aşa natură. Subtilităţile relaţiei voastre cer acţiuni care par a ţinti spre exact opusul rezultatului dorit. Rezultatul pe care il dorim aici nu este rezolvarea problemei tale, că e clar că ea are o problemă. Rezultatul pe care îl dorim este să ajungeţi să treceţi peste problema sexuală astfel încât sa fie mai aproape de desăvârşire deci, mai aproape de posibilitatea să te iubească cu adevărat.
În cele ce-ţi spun eu presupun că tu chiar o iubeşti cu adevărat ceea ce înseamnă că înţelegi că posesivitatea şi orice altceva ce poate avea legătură cu nevoile, dorinţele tale personale trebuie scos din discuţie. Dacă chiar o iubeşti, renunţi la tine şi faci ce trebuie astfel încât să ştii că ea evoluează şi ajunge mai aproape de desavarşire, poate chiar ajunge să poată iubi cu adevărat (pentru că eu zic că ea nu poate să iubească cu adevărat pentru că are ceva probleme care o opresc din evoluţia ei pe plan personal, de asta e geloasă, crudă câteodată şi aceste defecte doar vor creşte cu timpul.Va ajunge inchisă în ea). De ce aduc în discuţie drumul ei? Pentru că de la 19 la 25 de ani timpul e lung cat o clipire. Şi sunt multe cazuri în care fetele ajung să fie frustrate pentru că nu sunt mature sexual, ajung geloase, incapabile să scoată la iveală minunea care se ascunde în fiecare dintre noi. Este o etapă importantă în maturizarea ei şi dacă nu o trece se va trezi la facultate sau la un job unde majoritatea oamenilor sunt maturi sexual şi vor simţi imediat slăbiciunea ei. Deci ţine de cât de puternică va fi ea cu adevărat. Pentru că nu are cum să nu pună un preţ prea mare pe sexualitate dacă nu vede ce e aceasta de fapt, şi asta o opreşte să pună preţ pe ce e cu adevarat valoros în viaţă. Faptul că sexualitatea nu mai este un tabu cum era in secolele trecute şi că suntem înconjuraţi de ea oriunde ne aruncăm ochii o demască reducand-o la adevărata ei valoare. Aşa stă treaba în societatea de azi şi aşa şi e normal. Dar dacă nu o practici nu ai cum să o cunoşti, ceea ce înseamna ca îi vei exagera valoarea şi vei devia de la echilibru, de la cumpătare.

Explicaţiile de mai sus sunt pentru tine, să te gandesti în avans la interioritatea şi evoluţia ei personală şi să nu abordezi problema dintr-un punct de vedere egoist. Faptul că ai stat dupa ea 2 ani nu o face datoare în nici un fel faţă de tine. Nu mi-ar plăcea să ştiu că şi-a călcat pe inimă din cauza faptului că ai aşteptat tu atâta, adică să se simtă vinovată de timpul pe care l-ai pierdut tu cu ea. Vezi? E şi greşeala ta, tu nu ai dreptul să reproşezi că ea nu s-a culcat cu tine timp de doi ani, ca ai susţinut-o tot mereu, că nu ai înşelat-o, etc. - că doar nu te-a ţinut cu forţa.Tu te-ai comportat aşa pentru că important într-o relaţie, nu este cine pe cine înşeală, sau cine face sacrificii mai mari, IMPORTANT E SA FII TU OK. Asta contează tot mereu – şi la început, şi în timpul unei relaţii şi după ce ea s-a terminat. Trebuie să fi sincer, de asta ideea să o înşeli nu e ok, în primul rând, pentru tine însuţi. Şi, atenţie, faptul că nu ai înşelat-o este o virtute numai dacă chiar au sărit femeile pe tine şi le-ai refuzat, adică te lauzi că nu ai înşelat numai dacă chiar a trebuit să te aperi de asta. Dacă tu consideri că eşti îndreptăţit să fi primul cu care o face ea, atunci nici tu nu o iubeşti cu adevărat şi nici nu vei inţelege ce zic eu aici. Şi, dacă aşa stau lucrurile foarte probabil că ea intuieşte asta şi bine face că nu se culcă cu tine - mai bine cu un necunoscut.
Dar, ţi-am spus, presupun că tu chiar o iubeşti.

Sfatul :

Ia o pauza de 5-6 luni. Întrerupe relaţia şi chiar dacă nu va înţelege acum, va înţelege mai târziu.Consider că ar fi mai bine să te îndepărtezi o vreme ( tot pentru binele ei pentru că e important pentru ea să aiba o experienţă sexuală în următoarele luni sau un an, doi – ţi-am explicat mai sus de ce). Dacă eşti cu ea de atâta timp şi tu chiar ai încercat de mai multe ori şi te-a refuzat, foarte posibil să nu refuze pe altul. Poate te iubeşte dar pur şi simplu vrea să o facă cu altcineva prima oară. Dă-i libertatea asta. Cred că deja după primul an de relaţie trebuia să faci asta. Las-o să stea singură o vreme sau să aiba prima experienţă cu altcineva şi întoarce-te la ea mai apoi. Pentru că, având în vedere vârsta şi experienţa ei, deja aţi ajuns într-un punct în care tehnicile, insistenţele, cuvintele, gesturile tale nu mai pot să repare lucrurile – trebuia să anticipezi, să înţelegi ce se intamplă cu ea de acum un an cel puţin. Foarte important este că ea nu trebuie să se culce cu tine din motivele pe care ţi le-am enumerat până acum, motivaţia ei nu trebuie să vină din frică sau pentru că se simte datoare, şi se pare că ăstea sunt singurele feluri de motivaţie pe care le-ar avea faţă de tine ( zic asta cu riscul de a te supăra ). E greu de crezut că după doi ani o poţi face să simtă spiritul de aventură şi libertate pe care l-ar simţi cu cineva pe care nu îl cunoaşte. Poţi să te apropii puţin de asta doar după o pauză.
Fă totul cu sinceritate. Spune-i că nu are sens să mai staţi aşa încă un an sau doi şi că cel mai bine ar fi să-şi găsească pe altcineva pentru prima ei experienţă. Cât despre tine, în acest timp, eşti şi tu liber. Atenţie însă, dacă iei decizia asta, o faci cu inimă curată, adică şi dacă ea va ceda în loc să accepte despărţirea, tu oricum rupi relaţia - altfel, faptul că va ceda va fi rezultatul unui şantaj şi nu pentru că aşa simte pentru că, după cum vezi, ea nu simte aşa în acest moment. Apoi, dupa vreo 5-6 luni te poti intoarce la ea şi vezi daca i-a venit mintea la cap. Oricum o iei, cel mai bine e să întrerupi relaţia câteva luni, şi să o întrerupi pe bune. Tu trebuie să-ţi doreşti să-şi găsească pe cineva cu care să treaca peste pragul acesta.

Cel mai probabil, te va aştepta şi va dori să se culce cu tine după această pauză pentru că va simţi diferit.

Sau îşi va gasi pe cineva care o va face să-şi piarda minţile şi să şi-o tragă cu el pe toţi pereţii îmbătată de plăcere? Tu asta trebuie să-i doreşti dacă chiar o iubeşti!

Baftă acolo.

| Anomisusususususus a răspuns:

De o iubesti o astepti pana cand ii pregatita

| Spwan a răspuns:

Penibil... degeaba ai tu peste 19 ani.

| Spwan a răspuns:

Penibil...degeaba ai 19 ani!

| unite explică:

De genu ei este foarte geloasa, imi reproseaza de ce nu am sunat-o la timp, de ce nu i-am raspuns la timp, unde am fost cu cine am fost si ce am facut.Chiar cind es cu baietii la o bere trebuie sa-mi cer voie de la dinsa ca de la mama la 12 ani, si chiar daca am esit, gata am fost cu fete si nu stiu ce am facut.,, offf dar o iubesc sad