| viooleta a întrebat:

Sunt cu iubitul meu de 5 luni, si inca nu mi-am inceput viata sexuala, dar am inceput sa tin f mult la el ne vedem f des si stam ore in sir la mine, categoric cu ai mei acasa...
... M-am gandit si a-si vrea sa afc dragoste cu el(nu sex), vreau sfaturi daca se poate...va multumesc!star

Răspuns Câştigător
Antonia_4818
| Antonia_4818 a răspuns:

Ce varsta ai?
E mare lucru sa stii sa astepti, e bine ca nu te-ai grabit pana acum... Eu zic sa mai astepti!
E primul prieten?
Afla tot ce se poate despre prevenirea sarcinilor nedorite, a infectiilor cu transmitere sexuala (la un cabinet de planning familial/unde ti se poate recomanda o metoda contraceptiva potrivita nevoilor tale sexuale), intre timp, vezi cata incredere poti avea in iubitul tau, daca merita sa faci pasul acum si cu el!
Asta tu hotarasti, dar va trebui sa iti asumi eventuale riscuri, (daca te va parasi., daca va apare o sarcina..., daca vei contacta o boala)
E placut sa faci dragoste, dar invata sa iubesti si cu simt de raspundere!
Cand iubesti si esti iubit, tandretea vine de la sine!
Fii naturala, lasa-te in voia simturilor..., dar fii precauta, protejaza-te!
Nu sunt retete standard, fiecare se simte bine daca e atins, mangaiat, sarutat in alte locuri decat altcineva (invata sa iti cunosti corpul, sa stii unde iti place sa fii atinsa, mangaiata...) in timp vei descoperi ce si cum iti place!
Alege cu mare grija partenerul, locul si momentul pentru prima experienta... E foarte important sa fie placut!
Si nu uita, protejaza-te!

6 răspunsuri:
assiris
| assiris a răspuns:

Ce intelegi tu prin a face dragoste nu sex?

Bula
| Bula a răspuns:

Daca prin "dragoste si nu sex" intelegi peting-ul (excitarea reciproca) atunci... si acela este sex.
De asemenea, sunt si multe alte forme de sex, fara patrundere vaginala: sexul oral, anal, masturbare reciproca etc.
Probabil la aceste variante te-ai gandit, care nu se soldeaza cu pierderea virginitatii, care "nu lasa urma".
Parerea mea este: daca place la ambii parteneri, mai ales daca se iubesc, sunt permise orice nu sunt daunatoare! Si chiar sunt necesare, de multe ori, pentru descarcarea tensiunilor cumulate.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

E mult prea devreme dupa 5 luni. Un an e un termen minim. Trebuie sa intelegi ca inceperea vietii sexuale implica si multe responsabilitati, nu numai placere. Va trebui sa te duci de doua ori pe an la ginecolog, chiar daca nu ai probleme, va trebui sa gasiti impreuna o metoda acceptabila de contraceptie. Nu uita ca nu exista metode de contraceptie sigure 100%. Exista un risc, mic e adevarat, de sarcina. Gandeste-te bine dac esti in stare sa faci fata unei asemenea raspunderi si daca prietenul tau este capabil sa imparta cu tine aceasta raspundere.

| JayLeno a răspuns:

Daca ai peste 18 ani si il iubesti atunci esti pregatita pentru o noua etapa a vietii tale: sexul happy trebuie sa alegeti insa momentul si locul pentru ceva memorabil, sa nu fie ceva banal. protectia impotriva unei eventuale sarcini trebuie luata serios in considerare. lumea iti spune sa astepti... ce anume trebuie asteptat? viata este oricum imprevizibila. acum il iubesti pe prietenul tau dar peste 1-2 ani poti sa nu mai simti nimic pentru el. sper ca nu iti inchipui ca o sa imbatranesti alaturi de primul tau partener...asa ceva nu se intampla nici in cele mai siropoase filme de dragoste straight face

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bah daca sunteti de atat timp...nu cred ca e vb neaparat de dragostetongue aia se face ocazionalwinking...sexu este la puterewinking dar tu trebuie s afii pregatitawinking

| AhbarFashid a răspuns:

Nu ai cum sa faci dragoste nu ex ca este acelasi lucru. Eu zic ca daca ti la el sa o faci.