| Bomber27 a întrebat:

Sunt cu o fata de 10 luni si ea niciodata nu m-a mintit nu m-a inselat si a gresit de putine ori fata de mine, insa eu am o problema mare sunt foarte gelos si nu stiu cum sa scap de asta adica sunt gelos si cand imi spune ca iese cu un prieten vechi. Imi imaginez eu ca ala s-ar da la ea si ea nu ar refuza luand in considerare ca ne-am cam certat in ultia vreme dar am mai avut certuri si niciodata nu a facut asta sa se dea la altul sau sa se dea altul la ea si ea sa nu imi spuna. Va rog spuneti-mi si mie cum pot sa ma calmez cum sa numai fiu asa gelos ca imi distrug singur relatia adica in mare parte de la asta ne certam. O iubesc mult si nu vreau sa o pierd! Multumesc mult.

6 răspunsuri:
greece12
| greece12 a răspuns:

De ce ai atat nesiguranta in tine?
Scuza-mi exprimarea,dar te consideri atat de prost sau atat de urat fata de toti ceilalti?
Este singura explicatie a geloziei.
Singur te plasezi automat sub toti ceilalti,te desconsideri si nu ai incredere in tine,asta e motivul pentru care crezi ca fata te-ar putea insela cu fiecare!
E foarte rau ca nu ai incredere in tine,si nu e rau numai pentru tine,e rau si pentru fata care iti suporta complexele in mod stoic!
Ea ti-a demonstrat ca te iubeste,iti este fidela si nu greseste,tu de ce o pedepsesti?
Priveste-te in oglinda si spune-ti ce vezi,autocaracterizeaza-te.
Schimba-ti modul de a vedea lucrurile.
Renunta la ideea ca gresesti sau invata sa-ti accepti greselile,nu poti fi perfect,esti om si gresesti.
In final,accepta-te asa cum esti,TU, in primul rand!
Prietena ta te accepta si te iubeste cu toata nesiguranta ta!
De ce nu poti s-o faci si tu?
Devino calm si sigur pe tine, realizeaza ca fiecare om e unic si irepetabil si nimeni altcineva nu e si nu poate fi ca tine.Si,fii mandru de lucrul asta.
Gelozia e boala celor slabi si cancerul dragostei.
Scoate-o din viata ta!
Din viata voastra!

| Ecea a răspuns:

Gelozia provine din nesiguranta si neincrederea IN TINE!
Nu esti stpan pe tine,pe propriile ganduri.
E foarte complicat sa treci de acest pas.
Trebuie sa ai incredere in tine pentru a putea acorda incredere altcuiva.
Te simti inferior ei,probabil te simti inferior tie si esti o persoana mai timida care are cercuri restranse de prieteni si mediocre.
Toti am avut problema asta,eu de asemenea,dar am scapat odata cu varsta,am inceput sa ma cultiv putin cate putin,am prins mai multa incredere in mine,am scapat de timiditate,de rusine,etc si am reusit sa acord incredere unei persoane,chiar daca m-ar insela cineva si as stii,nu voi reactiona nicicum,deoarece am capatat experientele necesare, mi-am intarit nervii si toate cele.
Eu asta iti recomand si nu vorbesc prostii, am discutat cu multi prieteni psihologi pe tema asta si toti au fost de acord cu ceea ce am spus eu mai sus.
Un singur lucru pot sa iti spun 100%,daca o femeie vrea sa te insele,te insala oricand si oricum,chiar daca esti tu gelos sau nu.
Asa ca acomodeaza-te cu ideea asta si lasa fata in pace,nu-i interzice nimic, nu ii pune conditii, nu cere explicatii.Toate lucrurile care se intampla sunt normale,tu in sinea ta trebuie sa fii constient ca oricand poti sa ramai fara ea din prostiile tale.
Chiar daca o suna un prieten,vezi de treaba ta si las-o in pace,chiar daca discuta pe internet cu un baiat,trebuie sa ii acorzi libertate,astfel ea poate vedea diferentele.
Tu fii un baiat educat si manierat, dai dovada de diplomatie si nu lua in serios orice prostie.
Multa bafta, sper ca ti-am fost de ajutor.

| InvisibleGirl a răspuns:

Si eu sunt pusa in situatia ta.stiu ca nu ma inseala, stiu ca nu ii sta in fire sa faca asta, dar eu nu pot sa scap de gelozie.sunt constienta ca nu e ok ce fac si mereu imi spun :"gata, de azi o sa am incredere in el si nu am sa mai fiu geloasa" DAR bineinteles nu ma tin de cuvant, parca imi este imposibil.am vazut ca nu merge asa, atunci am luat decizia sa nu imi mai manifest gelozia fata de el pentru ca sunt constienta ca asta duce la distrugerea relatiei.acum vi si ma intrebi de ce sunt geloasa daca stiu ca lui nu ii sta in fire sa insele sau sa minta.aici nu e vorba ca nu am incredere in el ci nu am incredere in mine! si pe langa asta, am o parere foarte proasta despre baieti.merg pe principiul: baietii se plictisesc repede/vor ceva nou. probabil sunt defecta laughing! SAU nu am avut experiente prea placute.tot ce pot sa iti spun este sa nu iti mai manifesti gelozia de fata cu ea. daca esti constient ca nu ai motiv.inchide-te la tine in camera si gandeste-te daca ai argumente. daca nu ai dar totusi gelozia persista, incearca sa faci ceva care sa iti capteze atentia :uita-te la un film.nici asa nu merge? vorbeste cu un prieten/o prietena de incredere si spune-i tot ce ai vrea sa ii spui iubitei tale.acel prieten nu stiu daca iti va da un sfat care sa te ajute sau sa te demoralizeze si mai tare. daca nu ai prieteni, te sfatuiesc sa consulti un psiholog.crede-ma te ajuta foarte mult si te face sa realizezi ca tu esti cel defect nu ea laughing
Sper ca te-am ajutat cat de cat.succes in continuare!

| catalinutz1288 a răspuns:

Daca nu te ajuta la nimic gelozia asta, ba dimpotriva inrautateste relatia ta, la ce o mai,, practici "? Crezi ca daca fiind gelos, ea nu poate sa te insele sau sa fie cu altul? Ar trebui sa ai mult mai multa incredere in tine dar si in ea dat fiind faptul ca tu cu cuvintele tale ai zis ca ea nu te-a inselat si nu s-a dat niciodata la cineva. Lasa gelozia la o parte, fi barbatul de care are nevoie. In loc sa fi gelos si sa ii reprosezi diverse lucruri, ai face mai bine sa ii dovedesti ca esti peste orice barbat care ii face avansuri ...asa nu o sa isi doreasca sa aiba pe altcineva. Bafta!

| eva9999 a răspuns:

Daca stii ca ea te iubeste cu adevarat nu trebuie sa iti faci atatea griji.Incearca sa vorbesti cu ea si sa ii explici ca tu tii foarte mult la ea si ca din cauza asta esti gelos si ea va intelege si poate nu se va mai vedea asa de des cu altii baieti sau pe cine esti tu gelos.Si de fiecare data cand esti gelos si crezi ca te inseala etc. dai un telefon sa vezi ce face...

| Bomber27 explică:

Mereu ne-am certat din pricina geloziei mele si ea s-a cam saturat de aceeasi discutie si vreau sa numai fiu asa de gelos ca niciodata nu m-a mintit sau inselat si daca ar fi sa o faca cum as putea sa o prind